Γεροντοπείσματα 6ο ΒΙΝ

Γεροντοπείσματα 6ο ΒΙΝ
Κυκλοφόρησε 2014
Format EP
Είδος
Ενημερώθηκε στις Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014
Είδος Ελληνικά
Εταιρία DIY Music Label

Review

1. Μπάμπης Στόκας – Βαριά Φωνή
2. Bandallusia – Στου Κέντρου Τον Τεκέ
 
 
   Αντικριστά, σε ρυθμό καρσιλαμά, με  ΒΑΡΙΑ ΦΩΝΗ - όπου και ο τίτλος του τραγουδιού - ερμηνεύει  ο Μπάμπης Στόκας στο προτελευταίο ΔΙΣΚΑΚΙ (παρακαλώ!) της σειράς "Γεροντοπείσματα " του Δημήτρη Καρρά. Ένα δισκάκι που έχει όψη σαρανταπενταριού αλλάαααααα "ως δια μαγείας" παίζει στις 33!
 
   Ο τραγουδοποιός Δημήτρης Καρράς επαφίεται στις φωνητικές δυνατότητες του  "βετεράνου" πλέον Μπάμπη Στόκα, για να δώσει μια άλλη διάσταση στο μουσικό του πάζλ! Το τραγούδι "Βαριά Φωνή" είναι το τραγούδι της πρώτης πλευράς του δίσκου! Η ενορχήστρωση, ταξιδιάρικη, υποχθόνια, με όλα τα απαιτούμενα όργανα που συνθέτουν το Σμυρναίικο ήχο και με ένα "πονεμένο " βιολί να ξεβράζει τη συνέχεια της απόγνωσης του στίχου.
 
   Ως γνήσιος, αγέρωχος "γέροντας", που αναλαμβάνει την ευθύνη των λαθών του στον τελικό απολογισμό, ο Στόκας με φωνή πονεμένη στα χαμηλά της και με ξεσπάσματα απόγνωσης στα ψηλά, τραγουδάει παράλληλα σε δυο οκτάβες και μας ταγκιάζει την ψυχή!
 
   Στην συνέχεια του δίσκου, με φωνή χαρακτηριστική, ανάλαφρη και τσαμπουκαλίδικη, η Ηλιάνα Πασπαλά με τη μπάντα του δρόμου Bandallusia, ανεβάζει τους ρυθμούς σε ένα τσιφτετέλι με το φλάουτο να δεσπόζει  - παιγμένο σαν Περουβιανός αυλός του Πάνα – και να δίνει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στο κομμάτι! Ο στίχος, καταγγελία και σιχτίρισμα στα αποβράσματα του ωχαδερφισμού αυτής της χώρας - αλληγορικά δοσμένος σε κάποια του σημεία - ερμηνεύεται επάξια απ' τη φωνή της Ηλιάνας Πασπαλά!
 
   "Γεροντοπείσματα" λοιπόν και καλή ακρόαση! Δισκάκι που σίγουρα θα αγαπήσουν οι λάτρεις του είδους!
 
Μαρία Ασημακοπούλου
 

Σχόλια - Συζήτηση

comments powered by Disqus

Γεροντοπείσματα 6ο ΒΙΝ

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών