Resurrection

Resurrection
Κυκλοφόρησε 2018
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
Είδος Hard Rock
Εταιρία Nuclear Blast

Review

1. Heart And Soul
2. Warrior
3. Take Me To The Church
4. Night Moods
5. The Girl With The Stars In Her Eyes
6. Everest
7. Messing Around
8. Time Knows When It´s Time
9. Anchors Away
10. Salvation
11. Living A Life Worth Living
12. The Last Supper
 

   Ο τιτάνας Michael Schenker με την τιτανομπαντάρα του κυκλοφόρησε φέτος το άλμπουμ “Resurrection” με τη σφραγίδα της Nuclear. To 2016 μάζεψε το παρεάκι ως “Michael Schenker Fest”. Πήρε τους Gary Barden και Graham Bonnet από τους Michael Schenker Group, το Robin McAuley και το μπασίστα Chris Glen από τους McAuley Schenker Group και το ντράμερ Ted McKenna από τους M.S.G. Τσάκωσε και το Doogie White από το Temple Of Rock project, για να γίνουν τέσσερις οι φωνές. Κάνανε ένα εκπληκτικό tour! Sold out τις περισσότερες βραδιές. Έτσι γεννήθηκε και η ιδέα να γράψουν κι ένα άλμπουμ. Από αυτό το παρεάκι λοιπόν ξεπήδησε το “Resurrection” και είναι ικανό να σας πάρει τα μυαλά. Ναι, σε σας μιλάω, τους ταμένους Rockάδες της υφηλίου. Επειδή ο Μιχαλάκης είναι και μεγάλο «μούτρο», έβαλε και guest. Έτσι, βρε παιδί μου, για να γίνει πιο πιπεράτο.

   Ξεκινά λοιπόν το άλμπουμ με το “Heart And Soul”, όπου παίζει μπάλα ο McAuley στα φωνητικά και ο Kirk Hammett στην κιθάρα (ο guest που λέγαμε). Δυνατό, γκαζιάρικο, με νεύρο και πιασάρικα λογάκια (στίχους).
 

   Μπαίνει με χαμηλούς τόνους το “Warrior”. O Gary Barden ξεκινά με τα μελωδικά φωνητικά του, στη συνέχεια παίρνει τη σκυτάλη ο metalικός Robin McAuley με το Doogie White και το Graham Bonnet και οι «πολεμιστές», όλοι πλέον στις επάλξεις, τραγουδούν με πάθος, ρυθμό και δύναμη. Η τετράδα σε όλο της το μεγαλείο, οι μουσικοί να «σκορπίζουν» μελωδίες και συ να νοιώθεις μια σταγόνα σε ωκεανό! Επική τραγουδάρα!

   Τι; Δεν θέλετε να πάτε εκκλησία; Όχι, επιβάλλεται! Θα πάτε με το παρεάκι. “Take Me To The Church”, με το Doogie στα Rock φωνητικά. Με το γρέζι και την ιδιοσυγκρασία μιας ώριμα τέλειας φωνής. Κλασσικά riffs, γκαζάκια όπου χρειάζεται και χορωδιακά φωνητικά από τους υπόλοιπους.

   Αγριεύει η Rockιά στο “Night Moods”, ξυπνάει η 80ίλα. Ο Graham Bonnet, κλασσική σφραγίδα σε αυτό το τραγούδι. Προσδίδει βάρος. Τα ναζιάρικα riffάκια είναι αρκετά να σε στροβιλίσουν. Το λάτρεψα με το πρώτο άκουσμα.

   Να και η φωνάρα που περίμενα από το Robin στο “The Girl With The Stars In Her Eyes”. Metal all the way μιλάμε! Ξεσηκώνει από τις πρώτες νότες. Ο Chris Glen στο “Everest”, σε πιο σκληρό mood και ρυθμό. Γρήγορες εναλλαγές, γκάζια παντού. «Everest, will you never rest”; «Never» θα απαντήσω εγώ.
 

   Η Rock άποψη ξαναγυρνά στο “Messing Around”, θα μπορούσες να πεις ότι είναι ελαφρά εμπνευσμένο από το μπρίο των AC/DC. Αγριάδα, γρηγοράδα και μελωδικά ξεσπάσματα στο “Time Knows When It´s Time”. Διογκωτικά χορωδιακά φωνητικά.
Το “Anchors Away” έρχεται πιο διαφορετικό. Πιο γήινο, πιο ώριμο. Οι μελωδίες είναι εκπληκτικές. Σε φέρνουν πιο κοντά στο άλμπουμ. To “Salvation” είναι ορχηστρικό, εδώ ο Μιχαλάκης ρολάρει ακατάπαυστα. Σε πιο κλασσικό mood το “Living A Life Worth Living” με το Gary στα φωνητικά.

   Στο τελευταίο τραγούδι “The Last Supper” μαζεύεται σύσσωμη η ομάδα. Πώς άλλωστε θα τελειώσει η γιορτή; Με μια Rockιά εφάμιλλη των τιτάνων.
 
   Πολύ καλό άλμπουμ. Άλλη μια πνοή Rock, φύλλα που θροΐζουν στον αέρα της μουσικής. Άλλο ένα άλμπουμ για τη συλλογή μας και άλλο ένα ταξίδι που δεν θέλαμε να τελειώσει. Πάει πολύ καλά η χρονιά, για να δούμε τι θα γίνει μέχρι το τέλος της. Πόσα διαμαντένια άλμπουμ θα βγουν;

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 

Resurrection

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology