Around The World

Around The World
Κυκλοφόρησε 2018
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
Είδος Hard Rock
Εταιρία ROAR! Rock Of Angels Records

Review

1. Around The World
2. Standing My Ground
3. The Glory Within
4. Gates Of Babylon
5. The Highest Mountain
6. Jammin In The Jungle
7. One For All
8. The Other Side
9. Heart Has Been Broken
10. Shout It Out
11. World On Fire
 
 
   Ερώτηση: πόσο απασχολημένος μπορεί να είναι, με όλα αυτά που κάνει, ο Dennis Ward; Ναι, ξέρω… Πόσο πιο αφελείς ερωτήσεις θα μπορούσα να κάνω; Ο τεράστιος Ward έχει ανακατευθεί και εδώ. Όταν τον πλησίασαν οι μουσικοί από τους Panorama, όλοι τους ένας κι ένας, διαλεχτοί και με συμμετοχές σε άλλες μπάντες, όχι μόνο δέχτηκε να αναλάβει την παραγωγή, θέλησε να παίξει και ο ίδιος μπάσο στο δίσκο! Είπατε τίποτα;

   Hard Rock υψηλών προδιαγραφών, με πρώτης κατηγορίας φωνητικά και ρεφρέν. Την ουσία αυτή καθαυτή του ΚΑΛΟΥ Hard Rock. Ο σκοπός, όπως κι εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, είναι να το κουνάμε και λιγάκι. Ο, γεννημένος στην Ουρουγουάη, Christian Palin (Random Eyes, ex Adagio), έχει φωνάρα, ακούγεται αρχοντικός και δίνει στα κομμάτια την πόζα που τους πρέπει. Τα τραγούδια πάλι… Το ομώνυμο, που ανοίγει το δίσκο, είναι ό,τι περιμέναμε να ακούσουμε. Γκαζάτο, στρέτο, με γκάγκαρες κιθάρες και μία ρεφρενάρα… ΜΙΑ ΡΕΦΡΕΝΑΡΑ! Σκέτος νταλκάς! Στο καπάκι έρχεται το “Standing My Ground”, λίιιγο πιο αργό σε τέμπο και με τρελές riffάρες να συνοδεύουν. Η φωνή μας έχει κάνει ήδη δικούς της, δεν νομίζω ότι μπορούν πολλοί να αντισταθούν σε τέτοια χροιά και τεχνική.
 

   “The Glory Within”… ιδεώδης εισαγωγή! Ακουστικές κιθάρες, μπάσιμο με γκάζια και η φωνή ξεδιπλώνεται σε ένα κουπλέ που φορτώνει σιγά σιγά. Ίσως το καλύτερο ρεφρέν που έχω ακούσει μέχρι στιγμής και μέχρι το επόμενο. Απίστευτος οίστρος συνθετικά, που υποψιάζομαι θα μας πάει ακόμα πιο ψηλά. Το επόμενο, “Gates Of Babylon”, απογειώνεται με ένα μέγαriff, που συνοδεύεται από ανάλογα πλήκτρα και μας φευγαδίζει για AOR γαίες. Τραγουδάρα! Η φωνή ξεκινά από χαμηλές συχνότητες και ετοιμάζεται για να τρέξει τα εκατό σε κάτω από ένα δευτερόλεπτο. Τα δεύτερα φωνητικά – όπως πάντα – είναι ονειρικά. Μην σας πω ότι πρόκειται για υλικό που άνετα θα μπορούσε να γίνει βίντεο.

   “Jamming In The Jungle” και boogie σε 6/8. «Ουοοοο» στο ρεφρέν και το χαρακτηριστικό θέμα στις κιθάρες που βρίσκεται παντού. Βρισκόμαστε κάπου στη μέση του δίσκου και η απόλαυση είναι δεδομένη. Πάμε στο επόμενο; “One For All” και η πόζα σερβίρεται με ένα ρεφρέν που θα το ζήλευαν πολλές μπάντες. Να υποθέσω πως το ρεφρενόδεντρο στην αυλή τους έχει βγάλει ένα τόνο καρπούς; “The Other Side” και… Και τι RIFFAPA είναι αυτή, καλέ; Τι θεματάρα είναι αυτή που μόλις τώρα εκτοξεύτηκε; Για να ακούω μία και το ρεφρέν… Εντάξει, AORιά τρελή και τούτο εδώ.

   “Shout It Out” και καβαλάμε τις μηχανές. Ξανά! Τρέχει το κιθαριστικό, τρέχομε και μεις. Τα φωνητικά είναι χαλαρά για μια στιγμή, τσιτώνουν στη συνέχεια και κορυφώνονται ιδανικά, ξέρετε-πού. Όσο για τον επίλογο… “World On Fire”! Όλα ισχυρά στο ταμπούρο και γκαγκαγκάν-γκαγκαγκάν. Tribal στη γέφυρα και ξέσπασμα υπέροχο σε mid tempo. Είναι τρομερή δουλειά, παιδιά μου. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το άλμπουμ και μακάρι να μην είναι κάτι one-off. Θα χαρώ πολύ να μάθω ότι προγραμματίζονται κι άλλα πράγματα από τούτους εδώ. Προς το παρόν… πάω να ξαναπατήσω το play. All around the wAORd!

Κώστας Κούλης
 

Around The World

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology