Ποια Ζωή Δεν Έχει Λάθη

Ποια Ζωή Δεν Έχει Λάθη
Κυκλοφόρησε 2018
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
Είδος Ελληνικά
Εταιρία Rising Star - The Label

Review

1. Βάλε Φωτιά
2. Άκου νύχτα ΙΙ
3. Πες Μου Ένα Ναι
4. Χαμογέλα
5. Στο Σημείο Μηδέν
6. Μέσα Στα Μάτια Σου
7. Ποια Ζωή Δεν Έχει Λάθη
8. Καπνός
9. Με Σένα Είναι Αλλιώς
10. Night Etude
11. Για Δυο Λέξεις
12. Νυχτερινό
13. Κάτω Από Το Φεγγάρι
14. Ο Χορός Της Νεράιδας
15. Μισή Γενιά
 
 
   Γνωρίσαμε τον Πάνο σαν ένα εκ των κιθαριστών των The Rockin’ Dead. Τα είχαμε πει και από κοντά μάλιστα, όταν είχα πάει να δω το πρώτο τους LiVE. Εξαιρετικός μουσικός, πολύ προσγειωμένο παιδί και άνθρωπος με καλλιτεχνικές ευαισθησίες, ο ίδιος δεν κάθεται ποτέ «ήσυχα» και συνέχεια ασχολείται με τα της μουσικής. Αυτή τη φορά κυκλοφορεί σόλο δίσκο, τον τρίτο του και φιλοξενεί ένα σωρό φίλους και συνεργάτες, με τον Κώστα Στριφτό, επίσης από τους Ροκόνεκρους, να δίνει το παρόν και να ασχολείται και με την επιμέλεια παραγωγής.
Ντελικάτο το μοτίβο, πολύ ευαίσθητο, με μπλουζιές και μπαλάντες, προφανώς ευθυγραμμισμένο με τη διάθεση του δημιουργού κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Μου αρέσει πολύ το «Πες Μου Ένα Ναι», με το πολύ χαριτωμένο ρεφρέν, όπως και το αμέσως επόμενο, «Χαμογέλα», με στίχους που ξεφεύγουν από το σύνηθες. Εντυπωσιακό το ρυθμικό μέρος, με το μπασοτύμπανο να δείχνει άψογη τεχνική κατάρτιση (εντάξει, διάβασα ποιος παίζει τύμπανα στο εν λόγω – τα σέβη μου!) και τα πλήκτρα να δημιουργούν την πλέον πνευστή εντύπωση του κόσμου. Ξεχωρίζει η ερμηνεία του Βασίλη Γισδάκη στο εντελώς λυρικό και εύθραυστο «Στο Σημείο Μηδέν», πρόκειται πραγματικά για μία πολύ όμορφη στιγμή…

   Εξίσου όμορφο το κιθαριστικό θέμα στο ομώνυμο τραγούδι, με τη φωνή να απαγγέλει στην αρχή τους στίχους. «Το κέρμα έχει δυο όψεις»… Να σας πω… Πάμε για κάνα δωδεκάμετρο; «Καπνός» λοιπόν και φύγαμε για κάτι κεφάτο κα χορευτικό. Παμπόνηροι οι στίχοι, λατρευτικό το αποτέλεσμα. Εξίσου ερωτεύσιμο το μικρούλι σε διάρκεια αλλά ό,τι πρέπει για συναυλία «Με Σένα Είναι Αλλιώς». Στακάτο, γκρουβαριστό και με καθαρές κιθάρες που σμιλεύουν πολύ όμορφα πράγματα στη ροή του.
 

   «Για Δυο Λέξεις» και αυτή τη φορά φιλοξενείται η φωνή του Κώστα Στριφτού, ο οποίος έχει γράψει και τους στίχους. Νοσταλγική η νότα, ταξιδιάρικο το ύφος και «Ανάβουν τα φώτα και χάνεσαι, φεύγεις σαν να ‘μασταν ξένοι»… Μια γλυκιά και παραπονεμένη εξωτερίκευση αγνών συναισθημάτων. Πολύ εντυπωσιακό το «Νυχτερινό», πάλι με τη φωνή του Γισδάκη. Φανταστική χροιά, εξίσου μοναδική απόδοση! Στο άλμπουμ υπάρχουν και τρία ορχηστρικά κομμάτια, όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για ένα χορταστικό άλμπουμ δεκαπέντε κομματιών. Ο Πάνος δείχνει πως όταν κάθεται να γράψει, όταν κάθεται να συνθέσει για να δώσει προς τα έξω, είναι συνειδητοποιημένος, δεν φείδεται λόγων και μελωδιών και μας δίνει αξιοπρεπέστατα πράγματα, ώστε να ακούσουμε, να ξεχαστούμε, να σιγοτραγουδήσουμε, να ονειρευτούμε ακόμα-ακόμα.

   Καλοτάξιδο, Πάνο! Να κανονίσεις κι άλλα πράγματα, ναι; Όπως διαβάζω με πολλή χαρά μου, ετοιμάζεται και η ζωντανή παρουσίαση. Με το καλό λοιπόν!

Κώστας Κούλης
 

Ποια Ζωή Δεν Έχει Λάθη

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology