b11 Noizy Banner

Hands Of Fate

Hands Of Fate
Κυκλοφόρησε 2017
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018
Είδος Classic Rock
Εταιρία Century Media

Review

1. Hands Of Fate
2. Wing And A Prayer
3. Blood Red Road
4. Lay Down Your Arms
5. Solar Corona
6. Eat your Heart Out
7. Fearless
8. The Last Confession
9. The Crucible
10. Out Of Time
 
 
   Δέκα χρόνια από τη δημιουργία τους και οι Savage Messiah έχουν ακόμα αυτή τη κλασσική αλλά φρέσκια εικόνα. Με το τέταρτο full length άλμπουμ τους “Hands Of Fate” θα σας εξασφαλίσουν ένα δυνατό σαρανταπεντάλεπτο έντονης μουσικής με μεταλλικά θεμέλια και αψεγάδιαστα γρέζικα φωνητικά.

   Με βάση το θαρραλέο British Metal, με εκδοχές αύρας κλασσικής επιρροής και σεβαστά ποσά φρέσκιας πνοής, τα δέκα τραγούδια που απαρτίζουν το άλμπουμ θα τα χαρακτήριζα αξιόλογα και δυνατά να αποδείξουν πως οι Savage Messiah δεν έχουν «λιώσει» άδικα σόλες, χορδές, φωνές κτλ. Έχουν μεστώσει και έχουν καθορίσει πλέον τη δική τους μοναδικότητα στο χώρο.
 

   Ξεκινώντας από το ομώνυμο του άλμπουμ “Hands Of Fate”, τίγκα στη δύναμη, το οποίο προκαλεί thrashάρικα, ενώ τα μελωδικά φωνητικά του Dave το πάνε πίσω στο χρόνο και στις ωραίες metal εποχές. Πιο τσαχπίνικο και διαχρονικό το “Wing And A Prayer”. Προβάλει την πλευρά που αγαπάμε. Πιο γήινο, πιο μεστό. Το “Blood Red Road” σαρώνει τον εγκέφαλο ενώ οι στίχοι σου καρφώνονται για πάντα στο μυαλό.

   Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ αν μοιάζουν κάποια τραγούδια ή το στυλ που χρησιμοποιούν στη μουσική τους αν παραπέμπει σε κάποιες μπάντες. Άλλωστε, υπάρχει πιθανότητα μια μπάντα να μην έχει επιρροές; Αλήθεια τώρα, πιστεύει κανείς ότι μια μπάντα «φυτρώνει» έτσι; Όσο περισσότερες επιρροές κατ’ εμέ έχει μια μπάντα, τόσο πιο σαφή εικόνα δίνει για τη μουσική που την παθιάζει. Άλλωστε η μουσική είναι ένας από τους τρόπους που εξωτερικεύεις σκέψεις, εικόνες και συναισθήματα. Οι ήχοι είναι η δύναμη επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Αν αρκετός κόσμος έχει τις ίδιες ανησυχίες με εσένα, του βγάζεις αυτά που εκείνος δεν έχει τρόπο να βγάλει, εκεί έχεις κάνει και την τελειότερη κίνηση. Έχεις κερδίσει το στοίχημα και πολλούς φαν ταυτόχρονα.

   Μεταφερόμαστε στο “Lay Down Your Arms”, καραμπινάτο thrashάρισμα, βαρύ αλλά και αναρχικό. Πιασάρικες μελωδίες με έντονα καταστροφικά riffs έρχεται να σε καθηλώσει το “Solar Corona”.
 

   Πίσω στο χωροχρόνο με το “Eat Your Heart Out”. Πιο κλασσική μορφή metal δεν θα βρείτε εύκολα. Καλά, τι έχουν κάνει αυτά τα παιδιά! Αγαπώ κλασσικό metal και με έχουν μεταφέρει με τους απίστευτους ρυθμούς τους πίσω στις πιο αγαπημένες εποχές όλων των μεταλλάδων. Φτάνοντας στο “Fearless”, βγαίνουν άλλα νάζια και κόλπα λίγο ίσως πιο metal rock. Πάντρεμα που δεν θες να σταματήσει. Σκοτεινά τοπία, απαιτητικοί ρυθμοί, συναίσθημα στον ουρανό με το “The Last Confession”. Το τραγούδι που θα καταφέρω να ξεχωρίσω λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπα. Βαριά αρμαθιά μεταλλικής πώρωσης.

   Πάτημα γερό, αγριάδα και μεταλλικό υπέροχο γρέζι στο “The Crucible”. Καθαρά ταυτόσημο με τη δική τους αγάπη για τη metal μουσική. Μπορεί η ώρα να πέρασε και να είμαστε “Out Of Time”, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε απολαύσει μια εκπληκτική αλμπουμάρα, η οποία θα κάνει αρκετό καιρό να «φύγει» από το player. Μια ακόμα αξιόλογη δουλειά από τους Savage Messiah και όπως όλα δείχνουν ο πήχης ανέβηκε αρκετά. Μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτούς και σίγουρα μια θέση στην κορυφή.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 

Σχόλια - Συζήτηση

comments powered by Disqus

Hands Of Fate

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών