Touching Infinity

Touching Infinity
Κυκλοφόρησε 2017
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
Είδος Doom Metal
Εταιρία Pure Steel

Review

1. Intro To Infinity
2. Fantasies Will Never Die
3. Leneh
4. My Chosen God
5. Metaphysical Song
6. The Subconscious
7. Beauty
8. Forgiveness
9. Revival Of Feminine Grandeur
10. Touching Infinity
 
   Η εισαγωγή με τα έγχορδα είναι απόλυτα ψαρωτική… Είναι ανατριχιαστική… Σπανιόλικες κιθάρες και βιολιά, φωνές στο πίσω μέρος της σκηνής… Το πρώτο τραγούδι απογειώνεται και ακούει στον τίτλο “Fantasies Will Never Die”. Κιθαριστική θεματική που εναρμονίζεται με τα πολύ επιλεκτικά δίκασα. Φωνή στοιχειωτική. Η μπάντα θεωρητικά παίζει Doom, η ουσία όμως είναι ότι κάνει ΠΟΛΥ περισσότερα από αυτό. Μου ήλθαν στο μυαλό οι Kamelot, μου ήλθαν στο μυαλό λαμπρές στιγμές των Candlemass, μην μου πείτε όμως ούτε για μία στιγμή πως μπορεί να θυμίζουν «κάτι από κάποιον». Τα παιδιά έχουν τη δική τους μουσική ταυτότητα, εγώ απλά μιλάω για το είδος συγκίνησης που προκαλεί η πρότασή τους. ΜΕΤΑΛ κιθάρες και παραγωγή που κολακεύει τα τραγούδια και τους παίχτες. Το “Leneh” συνεχίζει στην αυτή κατεύθυνση, με τις κιθάρες να οδηγούν, τα τύμπανα να παίζουν ένα όμορφο παιχνίδι, με το ταμπούρο να είναι μία ισχυρό και μία ασθενές – εξαιρετικά, κύριοι!
 

   Το “My Chosen God” ξεκινάει με ένα λυρικότατο θέμα στις κιθάρες και προχωρά με καθαρά στο κουπλέ. Η ατμόσφαιρα θυμίζει Crimson Glory του 1988 – ναι, τόσο καλοί είναι – και η φωνή μας πάει βόλτα – μεταξύ άλλων – και από τα λημέρια του King Diamond. Δεν αναφέρομαι στη χροιά αλλά στο θεατράλε της απόδοσης. “Metaphysical Song” και η ήπια αρχή του κομματιού μας δίνει εντύπωση… διαγράψτε ό,τι διαβάσατε μόλις τώρα! Έσκασαν τα υπόλοιπα όργανα και το κατάτι αιγυπτιακό μοτίβο δένει απόλυτα με τη μπαρόκ φωνητική ανάλυση του λιμπρέτου. Το Doom στοιχείο αποδίδεται πανέξυπνα, χάρη στην ευφυία των παιδιών και τις μελωδίες της φωνής. Οι ταχύτητες δεν προσαρμόζονται αντιστοίχως, το mid-tempo μοτίβο υιοθετείται αλλά δεν έχουμε κάτι που να σέρνεται. Αντιθέτως, ό,τι βγαίνει από τα τραγούδια είναι κάτι το μεγαλοπρεπές και μας κυκλώνει από παντού.

   Πανέμορφα τα γυναικεία φωνητικά στο “Beauty”, ένα τραγούδι που θα μπορούσε να αποτελέσει και ιδανικό βίντεο για το άλμπουμ. Εννοείται πως τα υποψήφια τραγούδια είναι πολλά, αλλά με τούτο εδώ πονάει το δοντάκι μου. Τα σόλο σπέρνουν, υποβασταζόμενα πάντα από τις δικασιές. Τα σόλο στις κιθάρες είναι πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο του δίσκου. Εμπεριέχουν τρομερές ιδέες, ατελείωτη φαντασία και δένουν άψογα με το γενικότερο ύφος των κομματιών. Έπεται το “Forgiveness”, με το αιγυπτιακό ύφος να φύεται σε διάφορα σημεία ξανά. Νομίζω ότι υπάρχει μια φυσική ροπή προς τα τριημιτόνια και δηλώνω οπαδός της! Θρίλερ ατμόσφαιρα και ψίθυροι – τι σας έγραφα προηγουμένως για βασιλιάδες και διαμάντια;

   Παρά πολύ δυνατό άλμπουμ! Από την αρχή μέχρι το τέλος σε κρατά σε εγρήγορση, από την αρχή μέχρι το τέλος σημειώνεις το αγαπημένο σου τραγούδι – μέχρι το επόμενο! Τι σας έλεγα για τις ελληνικές κυκλοφορίες; Ναι, ναι, είμαστε κορυφή στην Ευρώπη και οι Sorrows Path απλά το (ξανά) πιστοποιούν, εξαπολύοντας ένα θαυμάσιο και συνάμα θαυμαστό δίσκο. Καλοτάξιδος, κύριοι!

Κώστας Κούλης
 

Σχόλια - Συζήτηση

comments powered by Disqus

Touching Infinity

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών