b11 Noizy Banner

Previsor

Previsor
Κυκλοφόρησε 2017
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017
Είδος Heavy Metal
Εταιρία Underground Symphony

Review

1. Previsor
2. Join The Crusades
3. King In The North
4. House Of Lords
5. Midnight Rider
6. Across The River Nile
7. Once Again
8. A Place In The Sun
9. Odyssey
10. Ancestral
 
 
   Και ο χορός των εκπληκτικών άλμπουμ από ελληνικά συγκροτήματα συνεχίζεται και μάλιστα με φρενήρεις ρυθμούς. Τούτοι εδώ δεν χρειάζονται καμιά απολύτως σύσταση. Νικητές του διαγωνισμού για το Wacken του ’16, τα παιδιά των Tidal Dreams πέταξαν ως τα άγια χώματα του μεγαλύτερου ΜΕΤΑΛ φεστιβάλ στο Σύμπαν και έδειξαν σε Τεύτονες και χιλιάδες ξενόφερτους επισκέπτες πώς παίζεται το ΚΑΛΟ Μέταλ. Το δεύτερο άλμπουμ τους τους βρίσκει σε εξαιρετική φόρμα και με όπλα στη φαρέτρα τους τα διαμάντια του “Previsor”.

   To ομώνυμο κομμάτι ανοίγει το δίσκο. Τρέχουν σαν τρελοί! Απίστευτα speedάτο και μελωδικό τραγούδι, crunchy φωνητικά, δυναμικά υψηλές συχνότητες στις δεύτερες φωνές και ενορχήστρωση-μπετόν. Είχα καιρό να ακούσω τέτοια ομορφιά με τόσα χιλιόμετρα την ώρα… Μέταλ που μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα και επικό και Power και ό,τι θέτε. Στην ουσία όμως είναι Μέταλ και κάπου εκεί τελειώνουν οι παραπομπές και οι παρενθέσεις. Η λυρική παύση πριν την τελική επίθεση μας δείχνει από νωρίς ότι αυτός ο δίσκος έχει όλα τα φόντα να κάνει τη διαφορά. Μόνο να ακούσετε πώς βγαίνουν οι κιθάρες… Τεράστιες και τόσο μα τόσο μελωδικές!
 

   Το “Join The Crusades” μπουκάρει με ένα δυναμικότατο θέμα, στη συνέχεια «σπάει» με καθαρά και mid-tempo ρυθμό, για να ξεσπάσει με έναν απίστευτο καλπασμό σε 6/8. Ξανά καθαρά και ξανά ο καλπασμός. Μου έφεραν στο μυαλό μπαντάρες τύπου Jag Panzer, ενώ είναι ξεκάθαρο πως το επικό στοιχείο χαρακτηρίζει με μεγαλοπρέπεια τη δουλειά τους. Κάτι που εμπεδώνουμε εύκολα όταν ακούμε το “King In The North”. Και εκείνο καλπάζον και εκείνο πωρωτικό του σκοτωμού. Το “House Of Lords” που ακολουθεί είναι χιτάρα, είναι για αρένες, είναι για πολύ μεγάλο σακάτεμα στο σβέρκο. Η μπάντα παίζει σαν να μην υπάρχει αύριο, το rhythm-section είναι στην πραγματικότητα rhythm-se(du)ction.

   “Midnight Rider” και πετάμε πλέον σε ύψος τριάντα χιλιάδων ποδών! Οι μελωδίες, οι υμνικές εκρήξεις, το ατελείωτο γκάζι, οι κραυγές, οι επιλεκτικές δίκασες… Θυμηθείτε το μου, αυτό εδώ θα γίνει πολύ σύντομα βίντεο και θα κάνει μεγάλες ζημιές στα LiVE.

   Κρυστάλλινο το ξεκίνημα του “Once again”, γκαζάτη η γέφυρα και το μοτίβο μας πηγαίνει σε αυτό που έχουμε μάθει να αποκωδικοποιούμε ως “Power ballad”. Ένα πολύ μελωδικό τραγούδι, μια ακόμα όμορφη στιγμή στο δίσκο. Συγκρατήστε κι αυτό, βλέπω να γίνεται και αυτό βίντεο. Πάμε μια βόλτα μέχρι κάπου που να έχει ήλιο; Το “A Place In The Sun” μας το είχαν δώσει πριν δυο μήνες και εκεί αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε ότι κάτι καλό έρχεται κατά δώθε. Κούνια που μας κούναγε… Ιδέα δεν είχαμε για το τι μας περίμενε… Δεν θα σας κουράσω με ηλίθιες ατάκες τύπου «Ρε φίλε, το είχα ότι θα ήταν καλό… Αλλά όχι τόσο καλό», γιατί μόνο θυμηδία θα προκαλέσω. Με δεδομένα τη δύναμη και τον οίστρο του σχήματος, το γεγονός ότι αυτό το άλμπουμ σκοτώνει ήταν το πλέον αυτονόητο και είμαι ευτυχής που το αποτέλεσμα μας δικαιώνει σε υπερθετικό βαθμό. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και με το καλό να τους δούμε σύντομα στη σκηνή. Κύριοι, μας κάνατε πολύ υπερήφανους!

Κώστας Κούλης
 

Σχόλια - Συζήτηση

comments powered by Disqus

Previsor

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών