b11 Noizy Banner

Magic

Magic
Κυκλοφόρησε 2017
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
Είδος Heavy Metal
Εταιρία AFM Records

Review

1. With A Tip Of The Hat
2. Binary Magic
3. Burn! Witch Burn!
4. Lone Gunman Rule
5. Now You’ll Never Know
6. I Can Do Magic
7. Serious Black Magic
8. Skeletons On Parade
9. Mr. Nightmist
10. The Witch Of Caldwell Town
11. True Love Is Blind
12. Just Kill Me
13. Newfound Freedom
14. One Final Song
 

   Ένδεκα μήνες περίπου μετά από το “Mirrorworld”, οι Serious Black ξαναχτυπούν με το επόμενο άλμπουμ. Πολύ λίγος χρόνος, αν σκεφτείς ότι χρειάζεται χρόνος για τη «συγγραφή», την ηχογράφηση, τη μίξη και το mastering. Τα παιδιά έχουν πάρει φωτιά, έχουν ιδέες, μεράκι και κάτι άλλο που δεν μπορεί να γραφτεί στο κείμενο… καταλαβαίνετε (σ. α/σ: άμα θες το γράφεις, εγώ δεν λογοκρίνω)… και ετοίμασαν για όλους εμάς το “Magic” άλμπουμ. Το άλμπουμ είναι concept (έχω μια αδυναμία σε αυτά) και με τη βοήθεια του δικού μας ταλέντου, για το Bob Katsionis μιλώ, οι Serious Black κυκλοφόρησαν μια δουλειά συνταρακτική.

   Η μουσική τους, μελωδικό, δυναμικό μέταλ ή αγγλιστί melodic power metal, μαζί με την ιστορία του Mr. Nightmist που κινείται ανάμεσα στο καθήκον, το κακό και το καλό, τον έρωτα, το φόβο και τη λαχτάρα και τη γκαζιάρικη φωνή του Urban Breed αποδίδουν τελειότητα. Θα δανειστώ στίχους από το “Binary Magic”. “It’s either black or white, it’s either true or false”. Απλά πράγματα, δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις. Οπότε ξεκάθαρα, οι Serious Black έκαναν ένα αληθινό λευκό άλμπουμ (αν ως λευκό θεωρείς την τελειότητα).
 

   Με εντυπωσίασαν, είναι η αλήθεια και παρόλο που τα δεκατέσσερα τραγούδια ακούγονται πολλά, όταν βάζεις το cd στο player, ο χρόνος χάνεται, η μαγεία είναι διάχυτη και όταν το άλμπουμ τελειώνει θες να το ξαναβάλεις να παίζει, ίσως και επ’ αόριστον.

   Το να ξεχωρίσεις κάποια τραγούδια από αυτό το άλμπουμ είναι μεγάλο δίλημμα. Θα ξεκινήσω με το “Binary Magic”, που όπως διαβάσατε πιο πάνω μου κόλλησε από την πρώτη στιγμή. Απίστευτη δύναμη το “Burn! Witch Burn!”, όσο για τα φωνητικά του κυρίου Breed, είναι αφοπλιστικά, με κάτι ανοίγματα που σε ανατριχιάζουν. Πιο μπομπάτο, γρήγορο και με μεταλλική ορμή το “Lone Gunman Rule”. Άκρως απολαυστικό, φρέσκο και δυναμικό rock το “Now You’ll Never Know”. Αυτά τα γρέζια στη φωνή του Breed μοναδικά!

   Με πιο power metal και συμφωνικού περιεχομένου διάθεση είναι τα “I Can Do Magic” και “Serious Black Magic”. Επιθετικό με λίγα θεατρικά goth στοιχεία με αρκετές μουσικές εναλλαγές το “Skeletons On Parade”. Διαδραστικό, με ολίγον από τη γκλαμουριά των Sonata Arctica το “Mr. Nightmist”, το οποίο και λάτρεψα.

   Απανωτά χτυπήματα στο “”The Witch Of Caldwell Town”, άλλη τραγουδάρα και αυτή, ταχύτατο και καταιγιστικό. Στο “True Love Is Blind” η μελωδία είναι απίστευτα όμορφη, θα μπορούσε να θεωρηθεί και μπαλάντα αλλά με την πιο ευρεία έννοια της λέξης. Οι ρυθμοί ανεβαίνουν στο “Just Kill Me” , απίστευτα φωνητικά ανεβάσματα, ενώ στο “Newfound Freedom” βρισκόμαστε μπροστά σε ανεβασμένες μουσικές εμπειρίες. Με το “One Final Song” και με την πιο μελαγχολική αίσθηση και θεατράλε απόδοση το “Magic” φτάνει στο τέλος του.
 

   Μια πολύ όμορφα δομημένη μουσικά και στιχουργικά ιστορία. Ένα ακόμα killer άλμπουμ από τους Serious Black που συνεχώς εδραιώνουν όλο και περισσότερο τη θέση τους στο μουσικό στερέωμα. Καλοτάξιδο και ευχόμαστε να σας δούμε σύντομα και ζωντανά!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 

Σχόλια - Συζήτηση

comments powered by Disqus

Magic

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών