Red N' Roll

Red N' Roll
Κυκλοφόρησε 2017
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017
Είδος Thrash Metal
Εταιρία Punishment 18 Records

Review

1. Alu Card
2. Demonized
3. Before It's Gone
4. Picking Up My Pieces
5. Be The Best
6. The Force To Put An End
7. Honest To Kill
8. Wolves Out Of Cage
9. Warriors
10. Portal To The Underworld
 
 
   Να ξεκινήσω με ένα μεγάλο μπράβο, αν δεν έχετε αντίρρηση. Οι Chronosphere θα παίξουν το Φθινόπωρο στις Ευρωπαϊκές αίθουσες, παρέα με τους μεγάλους Onslought! Παιδιά, μας κάνετε πολύ υπερήφανους! Να τα σπάσετε όλα το Σεπτέμβριο/Οκτώβριο. Red N’ Roll Over Europe!

   Thrash του σκοτωμού και τρεχάτε να κρυφτείτε! Μετά τη μελιστάλαχτη εισαγωγή, με τις στοιχειωμένες φωνές και την κραυγή στο τέλος… Ο όλεθρος και μάλιστα σε κόκκινο φόντο! Μπούκα με το “Be The Best” και Riff, σκασίματα και ντούκα ντούκα παντού. Πολύ γλυκές οι κιθάρες, Thrashίζουν μεν, αλλά είναι τίγκα ΚΑΙ στη μελωδία. Επιθετική η φωνή, μπουλντόζα το rhythm section. Δεν χρειάζεται άλλη συνταγή προκειμένου να έχουμε ένα ΚΑΛΟ άλμπουμ σε αυτό το μοτίβο. Τετράλεπτα κατά βάση τραγούδια και κουμπωτές οι ταχύτητες. Και φυσικά αυτή η αίσθηση του ’80. Στο πρώτο κομμάτι το μέτρο αλλάζει σε 6/8 στη μέση, κάτι το τόσο χαρακτηριστικό της εποχής.
 

   “Before It’s Gone” και το ξύλο συνεχίζεται περιχαρώς… Πολλά Μέταλ περάσματα εδώ. Το είπαμε και προηγουμένως, τα παιδιά το έχουν πολύ με τη μελωδία και ας είναι σκέτοι οδοστρωτήρες στα γρήγορά τους. Το μπάσο ακούγεται λίγο κάγκελο; Τέλεια, αυτό σημαίνει ότι έχουμε τις κατάλληλες επιρροές από τις κατάλληλες εποχές. Στη συνέχεια… “Demonized” και τρελό γκάγκα από τα κιθάρια. Φοβερά τα τρίηχα tutti και άψογες οι δίκασες στη συνέχεια με το china στην κόντρα. Πού είναι οι Sacred Reich να πάθουν την πλάκα τους με τούτους εδώ και να τους κυνηγάνε για να παίξουν μαζί;

   “Honest To Kill” και εδώ έχουμε μία απίστευτη θεματάρα, που παίζεται ΜΕΤΑΛ και παραπέμπει σε Thrashώδες κουπλέ. Δεν σταματούν καθόλου, είναι σίγουρο ότι στα LiVE τους τα περιθώρια για ανάσες θα είναι πολύ λίγα. Πολύ όμορφο το ρεφρέν και αυτό θα διάλεγα για πρώτο video. “Picking Up My Pieces” και τα riff επιτίθενται κατά βούληση. Νόμιζα ότι αυτό εδώ θα μας σακατέψει, έκανα όμως ΠΟΛΥ λάθος. Το “Portal To The Underworld” είναι ακόμα πιο βάρβαρο, με ένα κουπλέ το οποίο μεν Ροκίζει, μετά όμως πλακώνουν τα μπλαστίδια και δεν μένει ούτε φρύδι όρθιο.
 

   Το “Warriors” διαθέτει ένα riff που μπακλαβαδώνει και αναπτύσσεται ενώ από πίσω γίνονται διάφορα σκασίματα και όχι μόνο. Σε ρυθμό 6/8 αυτό εδώ, επιβλητικό και πομπώδες, με τη φωνή να γρυλίζει και να ανακατεύεται άγρια με τις κιθάρες, ενώ μπάσο και τύμπανα τονίζουν, για να έλθει μια ζόρικη παύση και να γίνει το κομμάτι 2/4 και να τρέχουν όλοι παλαβιασμένοι.

   Είναι ένα σπουδαίο άλμπουμ, αλλά δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από αυτό εδώ το σχήμα. Είναι εξαιρετικοί σε αυτό που κάνουν, είναι δοσμένοι στη μουσική τους, έχουν κάνει ήδη Ευρωπαϊκή περιοδεία, θα ξανακάνουν, ενώ με χαρά μου διαβάζω ότι θα παίξουν και στην Ιαπωνία! Αυτά είναι! Μάγκες, σας ζηλεύουμε, σας θαυμάζουμε και θα σας στηρίζουμε μονίμως. Μην σας πω ότι ψάχνω από τώρα κόκκινο τζιν για το επόμενο LiVE σας εδώ. Καλοτάξιδο να είναι και πολλή και καλή επιτυχία!

Κώστας Κούλης
 

Σχόλια - Συζήτηση

comments powered by Disqus

Red N' Roll

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις

Τελευταίες Καταχωρήσεις Καλλιτεχνών