Νέα

ΦΟΝΙΣΣΑ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

 
ΦΟΝΙΣΣΑ
Του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
 
Η παράσταση που συγκλονίζει για δεύτερο χρόνο μετά το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, το Θέατρο Αλκμήνη και το Σύγχρονο Θέατρο, στην καλοκαιρινή της περιοδεία.
 
fonissa
 
Η Δέσποινα Γιαννάτου και η «Υπέρ Ορίων» σε μια μοναδική σύνθεση ζωντανεύουν τη «Φόνισσα». Νεοκλασικός χορός, θέατρο, πρωτότυπη μουσική με παραδοσιακά ακούσματα, εμπνευσμένα από το αριστούργημα του "Αγίου" των γραμμάτων μας. Η ευρηματικότητα της σύνθεσης αυτής από τη Δέσποινα Γιαννάτου, μας μεταφέρει στην ανδροκρατούμενη κοινωνία της τότε εποχής. Η καταπίεση έχει τη μορφή του άνδρα (Θανάσης Κουρλαμπάς) και ζούμε τον πυρετό της γέννησης του έργου από τον Παπαδιαμάντη (Πέτρος Γούτης) επί σκηνής σε παράλληλη δράση.
 
Οι φόνισσες (Ομάδα χορού «Υπέρ Ορίων») συμβολίζουν τις διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα της ηρωίδας, παλεύουν με το καθήκον και το χρέος, χορεύουν για τη λύτρωση «...μεταξύ της θείας και της ανθρώπινης δικαιοσύνης».
 
Η «Φόνισσα» έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Δωδώνης το καλοκαίρι του 2017. Το χειμώνα ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις της στο θέατρο «Αλκμήνη» με απανωτά sold out και συνέχισε με την ίδια επιτυχία στο «Σύγχρονο Θέατρο» με πρωινές παραστάσεις για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 
Για την καλοκαιρινή περίοδο 2018, η «Φόνισσα» θα παρουσιαστεί στα ακόλουθα Φεστιβάλ:
Φόνισσα Καλοκαίρι 2018
Δευτέρα 27/8/2018 – Φεστιβάλ Βεάκειο – Δήμου Πειραιά
Τετάρτη 29/8/2018 – Φεστιβάλ Πέτρας – Δήμου Πετρούπολης
Σάββατο 1/9/2018 – Φεστιβάλ Μαραθώνα – Δήμου Μαραθώνα
 
 
Διάρκεια παράστασης 65’ χωρίς διάλειμμα.
 
Υπέρ Ορίων:
Η ομάδα «Υπέρ Ορίων» ιδρύθηκε το έτος 2013 και αποτελείται από χορευτές απόφοιτους ανωτέρων επαγγελματικών σχολών με ειδική και χρόνια κατάρτιση στο κλασσικό μπαλέτο. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στο φεστιβάλ νέων χορογράφων, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και σε πολλά Αθηναϊκά θέατρα.
 
Σκοπός της ομάδας είναι η σύνθεση διαφορετικών παραστατικών τεχνών με άξονα το νεοκλασικό χορό, σε ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών συμπράξεων δημιουργώντας παραστάσεις που ευαισθητοποιούν και αφορούν στο ευρύ κοινό.
 

Facebook Comments

Νέα