Βιβλία

Φεύγω

 
Φεύγω
Της Tina Seskis
Εκδόσεις Κλειδάριθμος
 
   Ένα μυστηριώδες, ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο ένταση και αγωνία με μια σοκαριστική ανατροπή, που θα σας συναρπάσει… Ένας φαινομενικά ευτυχισμένος γάμος. Ένας όμορφος γιος. Ένα ζεστό σπιτικό. Κι όμως, η Έμιλι Κόουλμαν ξυπνάει ένα πρωί και τα παρατάει όλα – δραπετεύοντας από την ίδια της τη ζωή.

   Τι την ώθησε σε αυτό; Πώς θα επιβιώσει; Θα καταφέρει ποτέ, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσει, να αποχαιρετήσει οριστικά το παρελθόν της;
 
fevgo02
   «…Είναι πολύ εύκολο τελικά, όταν χρειαστεί, να παρατήσεις τα πάντα και ν’ αρχίσεις μια νέα ζωή. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αρκετά χρήματα για το νέο σου ξεκίνημα και να μη σκεφτείς όσους αφήνεις πίσω… Εκείνο το πρωί προσπάθησα να μην κοιτάξω, προσπάθησα απλώς να φύγω, αλλά την τελευταία στιγμή ένιωσα κάτι να με τραβάει στο δωμάτιό του κι έμεινα να τον κοιτάζω – σαν νεογέννητο που δεν είχε ακόμα δει ν’ ανατέλλει η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής του…».

   Η Έμιλι έχει ένα μυστικό. Που κανένας δεν το έχει φανταστεί. Εσύ, άραγε μπορείς;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
fevgo01Η Tina Seskis μεγάλωσε στο Χάμσαϊρ και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ. Το βιβλίο Φεύγω (One step too far), που είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, κυκλοφόρησε αρχικά στη Βρετανία ως αυτό-έκδοση και έφτασε στην κορυφή των μπεστ σέλερ. Έχει εκδοθεί και ένα δεύτερο μυθιστόρημά της, με τίτλο “When we were friends”. Ζει στο Βόρειο Λονδίνο με την οικογένειά της.

   Η ιστορία αρχίζει με την Έμιλι που αφήνει το σύζυγο, το γιο και το σπίτι της  στο Μάντσεστερ, για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στο Λονδίνο, με διαφορετικό όνομα. Δεν μας δίνεται το γιατί φεύγει, αλλά μας μεταφέρει σε ένα ταξίδι της παλιάς και της νέας ζωής της Έμιλι, αλλά και πίσω στην παιδική της ηλικία, με τους γονείς της και τη δίδυμη αδελφή Κάρολαϊν. Η ιστορία χτίζεται σιγά σιγά μετά από κάθε γεγονός και νέο χαρακτήρα που εμφανίζεται… μέχρι να φτάσεις στις τελευταίες σελίδες δεν μπορείς να φανταστείς αυτό που σε περιμένει. Με αργά βήματα η συγγραφέας φωτίζει μικρά κομμάτια ενός σκοτεινού τοπίου.

   Το «Φεύγω» είναι μια σκοτεινή ιστορία που μιλά για τη φυγή, για το τίμημα της εγκατάλειψης αγαπημένων προσώπων και τον πόνο που αυτή προκαλεί ενώ καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη κιόλας σελίδα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!