Serpent God

Serpent God
Κυκλοφόρησε 2018
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018
Είδος Black Metal
Εταιρία Growl Records

Review

1. Men Of Gibeah
2. Serpent God
3. Sons Of Destruction
4. A Letter To The Worthless Chamber
5. The Sun I Never Had
6. Dark Morel
7. The Constractors
8. Radix Malorum
9. Eternal Darkness
10. Blood Aurora
 

Part I: Karma
   Ο ακραίος ήχος δεν θα ήταν δυνατό να μην τιμάται από μία ελληνική μπάντα τουλάχιστον. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτή η μπάντα είναι γνωστή σε όλους μας για τη σκληρή δουλειά που ρίχνει και το πάθος και τον ενθουσιασμό της γι’ αυτό που κάνει. Η μελωδία, η καφρίλα, τα εκκωφαντικά, οι τρελές ταχύτητες, τα «νορμάλ» τέμπο, τα θέματα, τα φωνητικά. Το τρίτο άλμπουμ των Karma Violens έρχεται να εισαγάγει τη μουσική πρόταση της μπάντας σε όλους εμάς που ψαχνόμαστε λιγάκι, που έχουμε ακούσει και θα ξανακούσουμε χωρίς πολλά-πολλά, που δεν το έχουμε τελικιάσει όσον αφορά την τριβή μαζί τους και την προσθήκη των δίσκων τους στα ράφια μας.

   Μεγάλες ποσότητες Black Metal, μελωδίες κλασσικού Metal, ομιχλώδη όσο και βοθρώδη φωνητικά, Thrash και Death επιθέσεις, ρυθμοί που εξουθενώνουν χέρια και πόδια τυμπανιστών και κομμάτια που φιλοδοξούν να κάνουν τα δικά τους μέσα στο γενικότερο ΟΥΑΡΓΚΑ που μας σερβίρεται. Τώρα – για παράδειγμα – ακούω το “The Sun I Never Had” και αισθάνομαι εντελώς κατάμονος, εντελώς παρατημένος από τους ανθρώπους, εντελώς στη σκοτεινή πλευρά του οτιδήποτε. Δημιουργούν ένα κλίμα απόλυτα πεσιμιστικό τούτες οι φράσεις των οργάνων και οποιοσδήποτε θα μπορούσε να το προσυπογράψει αυτό.

   Το “A Letter To The Worthless Chamber” διαθέτει μια βασική μελωδία που φλερτάρει με το Μέταλ, από πίσω όμως οι δίκασες δεν χαρίζονται. Παρέα με τα φωνητικά που Blackίζουν του σκοτωμού, η δομή ίπταται προς Νορβηγία μεριά, ενώ μας δείχνει μέσα στα μούτρα μας ότι δεν είναι τυχαίο που ένας σκασμός μπάντες από κει οδηγούν το ιδίωμα τόσα χρόνια. Θα μπορούσα βέβαια να μιλάω άλλη τόση ώρα για τους Άγγλους που είχαν καβατζώσει την κορυφή, εδώ όμως έχουμε μια ελληνική μπάντα, η οποία μάλιστα είναι έτοιμη να βουλώσει πολλά στόματα και δη Βόρειο-Ευρωπαίων. Μόλις μπήκε το “Radix Malorum”, η ρίζα του κακού για τους Λατινολάτρεις και το μοτίβο παραμένει ακραίο και επιθετικό στον υπερθετικό βαθμό. Πολύ καθαρό παίξιμο, επαγγελματικά στημένο και καλοβαλμένο, η μπάντα άλλωστε το έχει ψάξει πολύ, αυτό είναι βέβαιο.

   Η θεματική της κιθάρας στο “Eternal Darkness” αφορά ‘χτίσιμο’ με τον κλασσικό τρόπο που αυτός εφαρμόζεται στο ιδίωμα. Γυμνή η κιθάρα στην αρχή, τα υπόλοιπα όργανα εισβάλουν μεθοδικά και παρά την καφρίλα που τρέχει κατά μήκος και κατά πλάτος, η κιθάρα εμμένει σε αυτό το θέμα, το οποίο προκαλεί τα ζωώδη ένστικτά μας.

   Το “Blood Aurora”, που κλείνει το δίσκο, είναι και αυτό μια ‘βλάσφημη’ ωδή, ένα κομμάτι με πολύ ξύλο μέσα του, αλλά και μια μελωδία που βγάζει μελαγχολία. Προφανώς και φωτογραφίζει το μομέντουμ της μπάντας κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, μας δείχνει όμως και το δρόμο για το όλο στήσιμο και τις αλυσιδωτές μουσικές εκρήξεις των παιδιών.

   Απόλυτα σοβαρό, εντελώς επαγγελματικό (το ξαναγράφω για να το τονίσω). Εύχομαι στα παιδιά πολλή και καλή επιτυχία!

Κώστας Κούλης
 
 
Part II: Violens
   Τρία χρόνια έχουν περάσει από το άλμπουμ τους “Skin Of Existence” και οι Karma Violens εφορμούν με το “Serpent God”. Θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο αλλά εμείς είχαμε την τύχη και την τιμή να το ακούσουμε… λίγο νωρίτερα.

   Ένα άλμπουμ με «τραχύ» περιεχόμενο, επιθετικό, με πολλά σκοτεινά σημεία. Οι μελωδίες έρχονται σε αντίθεση με τα «βάρβαρα» growl φωνητικά. Δέκα αρχέγονα λαξεμένοι «λίθοι» που έρχονται για να μας χτυπήσουν με βία και αγριότητα. Σαραντάλεπτη μουσική επίθεση στο νου, στην αίσθηση αλλά και στην ιδιοσυγκρασία. Η ταχύτητα, το «ξύλο» αλλά και ουράνιες μελωδίες που κοντράρονται με τη φωνή είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του άλμπουμ. Αναζητούν την απελευθέρωση από τα κοινωνικά γίγνεσθαι, τις προϊστορικές αντιλήψεις και κοιτούν κατάματα την σημερινή κοινωνική κατάντια. Το “Serpent God” είναι μια επίθεση στη σαθρή κοινωνία που όλοι βιώνουμε.

   Ξεχώρισα το “Sons Of Destruction”, ως πιο χαρακτηριστικό της μουσικής ταυτότητας της μπάντας αλλά και για την ταχύτητα με την οποία οδεύει. Το “The Sun I Never Had” εξωτερικεύει τις αντιδράσεις όλων μας αυτή την εποχή. Σκοτεινό, γεμάτο ηχηρά «αντιδραστικά» ξεσπάσματα αλλά και υπόγειες μελωδικές υφές.

    Άλλο μια μουσική γροθιά βρήκα στο “Blood Aurora”. Πιο βαρύ, πιο αγριεμένο από τα υπόλοιπα με διαστάσεις black death.

   Εξαιρετική δουλειά γεμάτη θησαυρούς. Οι λάτρεις του είδους θα έχουν από τον Απρίλιο ένα εκπληκτικό άλμπουμ στα χέρια τους, αλλά θεωρώ πως τυχεροί θα είναι και όσοι ακόμα τολμήσουν να μπουν στο κόσμο των Karma Violens και ακούσουν τη δική τους μουσική κατάθεση που ακούει στο όνομα “Serpent God”.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 

Serpent God

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις