Hourglass And Space

Hourglass And Space
Κυκλοφόρησε 2022
Format EP
Είδος
Ενημερώθηκε στις Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022
Είδος Instrumental Rock
Εταιρία Self Release

Review

A QUIET AUGUST DAY
MOUNTAIN (O)
WS##T
Cold N/W
Sun & Grain
 

   Σε τρία τέταρτα να ξεκινήσουμε; Λογοπαίγνιο μου βγήκε και ούτε καν το επεδίωξα. 3/4 λοιπόν; Καλά, ας το βαφτίσουν 12/8 οι άλλοι, δεν πειράζει. Αυτό που έχουμε να πούμε θα το πούμε. Το “A QUIET AUGUST DAY” ξεκινά. Μέσα σε τέσσερα λεπτά φύγαμε από το σπίτι μας, γυρίσαμε τη μισή Λιμνιώνα και περάσαμε απέναντι, στην πόλη με το αψηλό και ανασφαλές κτίριο. Ήπια μουσική, που συμβαδίζει με το κύμα της θάλασσας. Κρυστάλλινες κιθάρες, κρουστά και ένα ύφος πολύ γνώριμο, πολύ οικείο, πολύ ζεστό. Ο Θύμιος Παπαστεργίου παίζει στο άλμπουμ ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες, ενώ οπλίζει πλήκτρα και μπάσο από τα Midi. Ο Παναγιώτης Μαργιόλης έχει αναλάβει τα κρουστά. Το αποτέλεσμα είναι κατά τι ένα soundtrack παραμυθιού, ένα τρέιλερ ταινίας με πρωταγωνιστές παιδιά όλων των ηλικιών.
 

   Επόμενο στη σειρά το “MOUNTAIN (O)”. Εδώ θα σας κάνει εντύπωση το ότι από την πρώτη νότα στην κιθάρα θα αντιληφθείτε το Folk μοτίβο, στο οποίο έχει σχεδιάσει να κινηθεί το κομμάτι. Όλες οι συνθέσεις στο άλμπουμ είναι ορχηστρικές, δεν υπάρχουν φωνές, αλλά αυτό μπορεί να μην το πάρετε και χαμπάρι ή μπορεί να μην σας ενοχλήσει καθόλου. Σε καλπάζοντα ρυθμό και αυτό, όπως προστάζουν οι Folk νόρμες, σε 6/8 και σύμφωνα με τα «προβλεπόμενα», τούτο εδώ ακολουθεί την πορεία του προηγούμενου κομματιού. Πολύ γλυκύ, πολύ όμορφο στην παρουσία του, με τα κρουστά να τονίζουν και να δεσμεύουν συχνότητες με τρόπο σχεδόν μαγικό. Μουσική που ακούς και ξεχνιέσαι. Μουσική που ταυτίζεται με πολύωρες διαδρομές και τοπία χωρίς τελειωμό.

   Το ”WS##T” ακολουθεί. Τεσσάρι στη δομή του αυτό εδώ. «Ίσιο» και ευθύ. Μμμ, τώρα που πέρασε το πρώτο λεπτό, το ξανασκέφτομαι. Βρε, μπας και είναι δύο τέταρτα; Ναι, κάνει μπαμ η κιθάρα που συνοδεύει. Διάφορα χτυπήματα ακούγονται παράλληλα. Μπαγκέτα σε στεφάνη, εφέ και ακόμα ένα εφέ και ένα τελείωμα που μεγαλώνει την όρεξη για να ακούσουμε παρακάτω. Εκεί που αρχίζει το “Cold N/W”. Η κιθάρα οδηγεί, το περιβάλλον προσαρμόζεται γύρω της. Ηλεκτρακουστικά μηνύματα. Κρουστές πινελιές. Κινηματογραφικό το υπόβαθρο. Η ριμάδα η μουσική. Όταν δεν υπάρχουν λόγια, υπάρχουν εικόνες. Αναδύονται, παρασέρνουν, ελκύουν σαν να είναι Σειρήνες…
 

   To “Sun & Grain” κλείνει το ΕΡ. Ίσως το πιο ξέγνοιαστο θέμα του μπουκέτου. Ίσως το πιο αξιαγάπητα θλιμμένο, ίσως το πιο λαχταριστό παγωτό του ψυγείου του μαγαζιού. Σκούπες στο ταμπούρο και διάφορες παραλλαγές στις κιθάρες. Σαν να τσουλάει μια άμαξα στο δρομάκι. Σαν να κρατάς χέρια και να μην διανοείσαι να αφήσεις.

   Συνολικά μία δουλειά πολύ προσεγμένη, πολύ ευχάριστη στο αυτί και πολύ συνώνυμη της επανάληψης και της επανάληψης της επανάληψης της ακρόασης. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδη τούτη η δουλειά. Είναι μία έκφανση της μουσικής που δηλώνει με θάρρος ότι η διάφανη ματιά είναι πάντα διαπεραστική.

Κώστας Κούλης
 
 

Hourglass And Space

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις