loogoo

Beyond The Red Mirror

Beyond The Red Mirror
Κυκλοφόρησε 2015
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015
Είδος Heavy Metal
Εταιρία Nuclear Blast

Review

1. The Ninth Wave
2. Twilight Of The Gods
3. Prophecies
4. At The Edge Of Time
5. Ashes Of Eternity
6. The Holy Grail
7. The Throne
8. Sacred Mind
9. Miracle Machine
10. Grand Parade
 
 

   Τι έχουν να μας δώσουν; Αυτά τα παιδιά δεν ησυχάζουν με τίποτα, κάθε φορά και πιο περίπλοκη μουσική, πιο συμφωνική, πιο δυνατή. Από έμπνευση έχουν απίστευτη και το τελευταίο άλμπουμ το αποδεικνύει περίτρανα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που πήγα σε live τους... Νευρική πολύ πριν αρχίσουν, έπαιζαν "παπάδες" στα άλμπουμ... "Μωρέ, θα τα καταφέρουν; Μπας και ξενερώσω"; Ναι, όλο κάτι τέτοια σκεφτόμουν με την παρέα περιμένοντας κάτω από τη σκηνή. Το show ξεκινά.. και ένα τρίωρο που διήρκησε είχα μείνει με το στόμα ανοικτό, δεν είχα επαφή με το περιβάλλον και άλλα τέτοια όμορφα. Νομίζω στο τέλος υποκλίθηκα στο ταλέντο τους και αυτό ήταν... Για μένα οι "Τυφλοί Φύλακες" έγιναν η αγαπημένη μου μπάντα που ποτέ δεν χορταίνω να βλέπω και να ακούω. Τ' ακούς, Κούλη; Για σένα χτυπά η καμπάνα! Αιτούμαι άδεια το Μάιο, διότι θα κατασκηνώσω έξω από το Fuzz,  μέρες πριν τον διήμερο πανικό που θα μας προσφέρουν. Ταξίδια μαγικά σε άλλους κόσμους! Εμπειρίες μοναδικές!

   Άλλη μια "εμπειρία" έφτασε σήμερα λοιπόν μέσω της Nuclear Blast. “The Ninth Wave”… «Τι αρχή είναι αυτή!» σκέφτομαι! Ζωγράφισαν πάλι οι άτιμοι! Συμφωνικός λυρισμός με δυναμική πυραύλου. Με γονάτισε... Πρέπει να το άκουσα 5-6 φορές nonstop… Μάλλον θα είναι το λατρεμένο μου από αυτό το άλμπουμ... “Twilight Of The Gods”, άλλη βόμβα αυτή! Headbanging τρελό, αχ θα θέλουμε ρεκτιφιέ το Μάιο από το χτύπημα… το βλέπω… “Ashes Of Eternity”, αδυσώπητο, προκλητικά επικό και δυναμικά συμφωνικό! Ξύλο και ρυθμός! Μελωδικός και βάρβαρος ο Hansi. Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από μια μπάντα που έχει δείξει καθαρά ότι δεν θέλει να παραμένει στάσιμη, θέλει να δημιουργεί και να μας εκπλήσσει με κάθε δουλειά της. “The Holy Grail”… Εδώ ίσως θα σας θυμίσουν κάτι από τους Blind Guardian στην αρχή τους. Βέβαια είναι πιο power, πιο ορχηστρικό πιο "δαμασμένο"…

   Εκπληκτικό το νέο άλμπουμ, μας κάνει υπερήφανους εμάς τους φαν μια τέτοια δουλειά, που στόχο έχει να μας δείξει την μπάντα στα καλύτερά της και σε νέους πειραματισμούς που μόνο ταλέντο, ποιότητα και ήθος έχουν να μας δώσουν. Δεν περιγράφω άλλο, ξαναβάζω "The Ninth Wave" και απογειώνομαι!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
 
   Όταν έρχονται εκείνα τα μηνύματα από τη Nuclear Blast… «Το καινούργιο άλμπουμ των Blind Guardian είναι στο iPool σας»… Τότε είναι που ξανανιώνεις αυτόματα και logάρεις για να ακούσεις και να μάθεις και να διαβάσεις και να ακούσεις και άντε πάλι από την αρχή. Είχαμε παρουσιάσει το “Twilight Of The Gods” πριν λίγο καιρό και αδημονούσαμε. Μας είχαν πετάξει και το τυράκι… ότι το άλμπουμ είναι η θεματική συνέχεια του “Imaginations From The Other Side”… Το οποίο “Imaginations…” γίνεται είκοσι χρονών φέτος. Πώς μαζεύονται οι πληροφορίες, ε;

   Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε το συγκρότημα θα διαβάσετε πως μόνο στιχουργικά υπάρχει σχέση. Η συνέχεια της ιστορίας επί του δίσκου και τέλος. Μουσικά το άλμπουμ είναι η συνέχεια της έμπνευσης των Γερμανών. Με στοιχεία από το παρελθόν και το μέλλον, η μεγάλη μπάντα μας πείθει ότι κυκλοφόρησε ένα ακόμα σπουδαίο άλμπουμ. Από την απίστευτη εισαγωγή του “The Ninth Wave”, εκεί που οι φωνές μας γονατίζουν από την πώρωση, από το μυστικιστικό μοτίβο του “At The Edge Of Time”, με το συμφωνικό φούντωμα και τη σκότεινη εισαγωγή… Μέχρι το “The Holy Grail”, το οποίο φλερτάρει έντονα με το ένδοξο παρελθόν (φτάνει μέχρι το “Battalions…”, δεν νομίζετε;), με τις ταχύτητες να ανεβαίνουν και τα tutti να ξετρελάνουν. Μέχρι το “The Throne”, το οποίο θα μπορούσε να βρίσκεται στο “Imaginations…”. Αυτή την εντύπωση έχω και την ενισχύουν τα απίστευτα φωνητικά στη γέφυρα και το ρεφρέν. Όπως έχουμε ήδη γράψει, στο δίσκο συμμετέχουν δύο ορχήστρες και τρεις χορωδίες (!!!) και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από μαγικό. Μια και βρισκόμαστε ακόμα στο “The Throne”… Εκείνο το γύρισμα στη φωνή στη γέφυρα δεν θυμίζει για μία στιγμή κάτι από το ανυπέρβλητο “Stargazer”; Ακριβώς, τον ύμνο των Rainbow… Ναι, μου έρχονται κάτι περίεργα κατά καιρούς… Ακούστε κι εσείς και θα μου πείτε.

   Για τους οπαδούς των μέγιστων βάρδων υπάρχει ένα κρυστάλλινο ομορφάκι που ακούει στο όνομα “Miracle Machine”… «Πρέπει να πιστέψουμε σε ένα θαύμα. Δώστε μας αυτό που χρειαζόμαστε»! Στο μοτίβο και αυτό των μονοπατιών του “The Bard’s Song” και των ομοίων του… Το επίσης επικό (εννιάμισι λεπτά και αυτό, όπως και το “The Ninth Wave” που ανοίγει το δίσκο) “Grand Parade” κλείνει με τον καλύτερο τρόπο το άλμπουμ. Ένα γκράντε κομμάτι, ένα μπαρόκ κομψοτέχνημα, με τις χορωδίες να ζωγραφίζουν κατά μήκος του.

   Οι Blind Guardian θα βρίσκονται στην Ελλάδα μας τον ερχόμενο Μάιο. Θα είμαστε όλοι εκεί. Εσείς, εμείς, όλοι μας. Καλή ακρόαση, καλή αντάμωση!
 
Κώστας Κούλης
 

Beyond The Red Mirror

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις