Generation Mind

Generation Mind
Κυκλοφόρησε 2022
Format CD
Είδος
Ενημερώθηκε στις Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022
Είδος Hard Rock
Εταιρία Frontiers Music

Review

Before The Light
She Hides Behind
Generation Mind
Eagles Fly
See You Cry
Killer On The Loose
Miracle
How Do You Feel
Long Way Down
Crown
Wicked The Day
I Will Follow
 
 
   Αυτό το super group το συναντήσαμε το 2020 με το άλμπουμ “Shake The World”. Δυο χρόνια αργότερα συνεχίζουν να γράφουν ιστορία με το νέο άλμπουμ “Generation Mind”. Ο Robin, o Reb, o Jeff, o Matt και ο Casey ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους και παραδίδουν ένα απόλυτα hard rock άλμπουμ γεμάτο μελωδικότητα, ρυθμό που σε ξεσηκώνει και κάτι riffs που σε παραλύουν.

   Να τα πάρουμε όμως από την αρχή ε; Το άλμπουμ ξεκινά με το εισαγωγικό και παραπονιάρικο intro “Before The Light”. Η ατμόσφαιρα αλλάζει με το “She Hides Behind” και το πάρτι ξεκινά (σ.υ.υ.: δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι το βασικό κιθαριστικό θέμα του τραγουδιού είναι «αυτοκρατορικό»). Δεν μπορώ να κάτσω σε καρέκλα με δαύτο, πόσο μάλλον να γράψω, θέλω να κουνηθώ, να χορέψω. Άτιμε παραλία, τι μας κάνεις! Η βραχνή φωνή του Robin McAuley είναι σαν να σε ειρωνεύεται. Αγαπητέ, δεν θα κρυφτώ, θα σηκωθώ και θα χορέψω σε αυτούς τους βαριά και ασήκωτους hard rock ρυθμούς. Πόσο πιο κλασσικά ροκ πατήματα θα θέλατε στο “Generation Mind”; Τα έχει όλα και παραπάνω θα έλεγα, τεράστια τραγουδάρα, άμεσα ερωτεύσιμη. Έχω απορία, αλήθεια άμα αυτή η γκρουπάρα ερχόταν για live, πώς θα βγαίναμε από εκεί; Σίγουρα με πολλά τραύματα σε όλο το σώμα από το κοπάνημα και τον χορό, αλλά με ένα απίστευτα τεράστιο χαμόγελο. Αυτή την εντύπωση έχω και ας έρθει κάποιος να με διαψεύσει.
 

   Τσαχπινιά, groovα και ρυθμοί που δεν σε αφήνουν να αγιάσεις στο “Eagles Fly” Να σας τονίσω, my dear Black Swan, είμεθα αγύμναστοι δύο χρόνια τώρα με τα ρημάδια τα lockdown και πέφτουμε με τα μούτρα στα σκληρά. Λυπηθείτε μας NOT! Να και κάτι χαλαρό, κάτι πιο βαρύ, πιο σαγηνευτικό. Το “See You Cry” έχει αυτό το attitude το ρομαντικά κλασσικό, που προσφέρει τις νότες σαν τριαντάφυλλα. Και για να απαντήσω και στον στίχο “I don’t wanna see you cry”, συνεχίστε εσείς και εγώ δεν θα κλάψω ποτέ ξανά. Promise!

   Το βρήκα το χιτάκι, καλά κρυμμένο στην έκτη θέση των τραγουδιών του άλμπουμ. Λέγεται “Killer On The Loose”, φτιαγμένο με potions παλιομοδίτικης αλλά τόσο αγαπημένης μουσικής, riffs που σκοτώνουν, drums που σπιντάρουν και φωνητικά που απλά λατρεύεις. Ναζιάρικο το “Miracle”, απολογείται στην αγαπημένη του για όλα τα κακώς κείμενα, ενώ εμείς απολαμβάνουμε θεϊκές μελωδίες. Να και η μπαλάντα που θα σας κάνει να ανατριχιάσετε συθέμελα. Το “How Do You Feel” έχει αυτή τη ρομαντική βραχνάδα, τη θέρμη του πρώτου αγγίγματος.
 

   Ταχύτητες, ρυθμοί που στροβιλίζονται μπροστά σου, επανέρχονται με το “Long Way Down”. Dance till you drop, babe! Με απίστευτη riffάρα από τον κύριο Reb ξεκινά το “Crown” το στιβαρό hard ταξίδι του. Άλλο ένα χιτάκι για το άλμπουμ είναι το “Wicked The Day”, που έχει εκείνη την πάστα των παλιών καλών rock επιτυχιών. Εκείνους τους ρυθμούς που καρφώνονται στον σκληρό του μυαλού μας και παραμένουν ανεξίτηλοι μια ζωή.

   Η κορύφωση του άλμπουμ έρχεται με το “I Will Follow”. Όπου και να πάτε, παιδιά, εμείς μαζί σας θα είμαστε. Έχετε κατακτήσει τις καρδιές μας και λάμπετε όπως πάντα. Αδημονούμε να σας δούμε ζωντανά, ελπίζω να συμβεί. Αυτή η μουσική πρέπει να ακουστεί όπως της αρμόζει και όπως την έχετε φανταστεί.

We will follow!
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
 
 

Generation Mind

No more entries to show...

Items in this compilation

Chronology

Joomla Social by OrdaSoft!

Τελευταίες δισκοπαρουσιάσεις