Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Υπερπαραγωγή - Δημήτρης Δημόπουλος @ Θέατρο 104

 

   Το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος για να μιλήσεις για θέματα ταμπού και όχι μόνο. Το καυστικό χιούμορ δε, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα επικοινωνήσεις κιόλας.
 
yperparagogi701
 
   Με κυνική διάθεση λοιπόν ο Δημήτρης Δημόπουλος μας αναφέρει θέματα βαριά και ασήκωτα όπως η ξενοφοβία, η λανθασμένη χρήση της ελληνικής γλώσσας, η τυφλή υπακοή στην πίστη και το αιώνιο φυσικά θέμα που απασχολεί άνδρες και γυναίκες – το σεξ.

   Μαζί του θα γελάσουμε δυνατά με τις εμπειρίες του στο πρώτο του ταξίδι στη Γερμανία και τις σχέσεις που έχτισε κατά την παραμονή του εκεί. Πρώτη φορά ομολογουμένως κατάλαβα γερμανικά χωρίς να γνωρίζω γρι από την γλώσσα. Κατάλαβα; Δεν παίρνω και όρκο!

   Αφού ξεκαθαρίσαμε το τοπίο και τις παρεξηγήσεις που μπορούν να δημιουργήσουν τα Greek - English και το ανάποδο, «μοιράστηκε» μαζί μας ένα σύντομο και άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο για το που θα ανακαλύψουμε τα κρυμμένα σημεία στίξης στο πληκτρολόγιό μας, καθώς και την σημαντικότητα της χρησιμοποίησής τους. Η έλλειψη αυτών ή η κακιά χρήση τους μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα και να αναβάλλουν ακόμα και χωρισμούς.
 
yperparagogi703
   Μας ανέφερε την ουτοπία που κρύβει η 17η Σεπτέμβρη, μαζί με Σοφία, Πίστη, Αγάπη και Ελπίδα και κάτι άλλα δύσκολα ονόματα που θύμιζαν δρόμους και ήταν δύσκολο να τα συγκρατήσω! Γελάσαμε με το πόσο ο Έλληνας δεν σέβεται τον Έλληνα και φοβάται τον ξένο. Θέμα καθόλου για γέλια φυσικά αλλά τροφή για σκέψη!

   Μάθαμε άλγεβρα ξανά, καθώς ήταν ο τρόπος που επικοινώνησε μαζί μας το σεξ, τις στάσεις του σεξ και τους συνδυασμούς του. Με αγκύλες, παρενθέσεις, αστεράκια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, διαπρέψαμε στα μαθηματικά και ας ήμασταν σκράπες στο σχολείο. Άμα δώσεις κίνητρο στο λαό σου…

   Όσοι λοιπόν δεν ήρθατε στο θέατρο 104 στο Γκάζι για τις τρεις εμφανίσεις του και την Υπερπαραγωγή του (με ελληνικό Budget βεβαίως – βεβαίως), ψάξετε το όνομά του και δεν θα χάσετε!

   Κάπου διάβασα ότι έχει ήδη γράψει κείμενα για τον επόμενο μονόλογό του – ανυπομονούμε! Τελικά ξέρει κανείς πως τελείωσε το ρετιρέ ή να το ψάξουμε και εμείς σε άλλο γαλαξία;

Χάρις Μολυβιάτη
 
yperparagogi702
 
 

Θεατρικές Παραστάσεις