= Βρεθήκαμε στο θέατρο - Όμορφη πόλη
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο θέατρο - Όμορφη πόλη

 
   Είσαι μικρός και δεν χωράς στον αναστεναγμό μου… Από τότε έχουν περάσει πόλεμοι, πείνες, έχθρες, χούντες… έχουν περάσει τόνοι τρέλας και ανθρώπινης μισαλλοδοξίας. Η κακία του ανθρώπου, η εμμονή του να κάνει κακό και μόνο κακό στον συνάνθρωπό του… Η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά του Μίκη Θεοδωράκη, που φέτος αποφάσισε να γίνει αθάνατος. Ο Γιώργος Βάλαρης, που πήρε ένα μουσικολυρικό μανιφέστο και το έκανε μία εκρηκτική, όσο και εκπληκτική παράσταση. Οι ηθοποιοί, οι μουσικοί, οι ερμηνευτές, οι χορευτές και όλοι όσοι δούλεψαν για να δούμε αυτό το υπέρ-θέαμα. Στο πρώτο μπιζάρισμα μέτρησα δεκαπέντε άτομα να υποκλίνονται στο κοινό, σε ένα κατάμεστο Βεάκειο και στο δεύτερο ήλθαν όλοι όσοι δούλεψαν και η σκηνή απλά δεν τους χωρούσε!

   Ο Δημήτρης Μπάσης ήταν ισοπεδωτικός. Ατσάλινη φωνή, άψογη απόδοση και απόλυτος σεβασμός στο πρωτότυπο του κάθε τραγουδιού. Στην ουσία ένας Μέταλ τραγουδιστής, που τραγουδά λαϊκό τραγούδι με υποδειγματική απόδοση. Η Γλυκερία ξετρέλανε τους πάντες με τη μοναδική χροιά της. Αυτό το βελούδινο γρέζι, αυτός ο απίστευτος τρόπος έκφρασης… Η Σαλίνα Γαβαλά έδειξε πόσο καλή είναι σε αυτό που κάνει. Είναι φοβερά και τρομερά πλάσματα τούτοι οι τραγουδιστές. Ανοίγουν το στόμα τους και γκρεμίζουν σειρές από τοίχους, ανεξαρτήτως υλικού και δομήσεως.
 
omorfipoli2114

   Από την άλλη, είχαμε στη σκηνή μία εκπληκτική ορχήστρα. Οι βιρτουόζοι της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» έδειξαν ότι μπορούν να αναπαράξουν κάθε τραγούδι με τέτοιο τρόπο ώστε να εντυπωσιάσουν, να συναρπάσουν, να συγκινήσουν. Το μοτίβο αποτύπωσης ιδανικό, η απόδοση στον ουρανό. Τεράστιοι μουσικοί όλοι τους το δίχως άλλο.

   Πάντα συγκινούμαι όταν βλέπω στη σκηνή τον Κώστα Καζάκο. Ένας θεόρατος πυλώνας πολιτισμού, πρώτος μεταξύ ίσων μίας ομάδας που μετέφερε λέξεις, πνοές, σκέψεις και καταιγίδες, μιλώντας για τον άνθρωπο, τον θάνατο, τη ζωή, την ξενιτιά, τη μοναξιά… Ντυμένοι όλοι τους στα μαύρα, με ηχοχρώματα που καταλάμβαναν όλον τον χώρο του θεάτρου, έδειξαν υψηλότατο επίπεδο, κινήθηκαν με μεγαλοπρέπεια, αλλά και ταπεινότητα και κατέκτησαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα το κοινό. Ένα κοινό που χτυπούσε παλαμάκια, είτε συνοδεύοντας τα τραγούδια, είτε χειροκροτώντας τους συντελεστές, μέχρι που πόνεσαν τα χέρια του. Και ακόμα παραπέρα!

   Ο ήρωας της όμορφης πόλης είναι ο ήρωας του χθες, του σήμερα, του αύριο. Είναι εκείνος που δεν φοβάται τον θάνατο. Είναι εκείνος που ίσως φοβάται τον έρωτα. Είναι ο άνθρωπος που κοιτάει από το παράθυρο και βλέπει κάθε φορά κάτι διαφορετικό. Είναι μία μεγαλειώδης παράσταση, η οποία θα είναι καλό να συνεχιστεί να παίζεται για όλη τη σεζόν που θα ακολουθήσει. Χρειαζόμαστε τέτοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Χρειαζόμαστε το φως, το γέλιο και το δάκρυ του ήρωα της όμορφης πόλης. Για να πάψει να βρέχει στη φτωχογειτονιά. Για να πάψει να βρέχει στις καρδιές μας.

Κώστας Κούλης

Με την Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

Τα τραγούδια ερμηνεύουν:

ΓΛΥΚΕΡΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ, ΣΑΛΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ

Πρωταγωνιστούν:
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ, ΠΕΓΚΥ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΡΗΣ, ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΑΦΤΗΣ και η ΛΗΔΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

Προσκεκλημένη καλλιτέχνης

ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ (ΤΕΤΑΡΤΗ 29/9 – ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ)

Χορεύουν (αλφαβητικά): Ιωάννα Θεοδώρου, Αλέξανδρος Κεϊβανάι, Ηλίας Μπαγεώργος, Φαίδρα Νταϊόγλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Στεφανία Σωτηροπούλου.

Με τη Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» :
Διεύθυνση: Μαργαρίτα-Ασπασία Θεοδωράκη
Μαέστρος -μπουζούκι-: Θανάσης Βασιλάς
Πιάνο: Δημήτρης Ανδρεάδης
Μπουζούκι: Γιάννης Ματσούκας
‘Ομποε-φλογέρες-μπαγλαμάς: Ξενοφών Συμβουλίδης
Κιθάρα: Νίκος Γκιόλιας
Βιόλα: Αρτέμης Σαμαράς
Ακορντεόν: Λευτέρης Γρίβας
Μπάσο: Θεόδωρος Κουέλης
Ντραμς: Νίκος Σκομόπουλος
Κρουστά: Στέφανος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης

Με σειρά εμφάνισης:
Συμμετοχή σολίστ μπουζούκι: ο μικρός Γιώργος Χρυσοχοΐδης
Συμμετοχή σολίστ βιολί : η μικρή Παναγιώτα Ζαρείφη

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Broadway Show Productions
Γιώργος Λυκιαρδόπουλος – Γιώργος Βάλαρης

Επικοινωνία: Αλίκη Δανάλη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις