Θεατρικές Παραστάσεις

Βρεθήκαμε στο θέατρο - Αρίστος

 
   «Ο Παγκρατίδης, ουδεμίας τυχών επιμελείας και διαπαιδαγωγήσεως, ετράπη εις την οδόν της διαφθοράς, αποκτήσας πολλάς ανωμαλίας χαρακτήρος και διαστροφάς... Ήταν ενεργητικός ομοφυλόφιλος, ηδονοβλεψίας, κλέπτης, υπεξαιρέτης, πότης, λιποτάκτης και καταχραστής χασίς»

   Αριστείδης Παγκρατίδης. Ο Δράκος του Σέιχ Σου. Συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε. Τετράκις εις θάνατον! Δολοφονικές επιθέσεις σε άνδρες και γυναίκες, απόπειρες βιασμού… Ο Αριστείδης Παγκρατίδης εκτελέστηκε από το απόσπασμα της χωροφυλακής στις 16 Φεβρουαρίου του 1968. Ήταν επτά και πέντε το πρωί. Λένε πως οι τελευταίες του λέξεις πριν τις ριπές ήταν «Πάντως είμαι αθώος. Ίσως μια μέρα πιαστεί ο ένοχος και τότε…». Άλλοι υποστηρίζουν πως οι τελευταίες του λέξεις ήταν «Μανούλα μου, είμαι αθώος»…
 
aristos2115

   Σε ένα Βεάκειο, που αποτελεί στολίδι για την πόλη του Πειραιά, τρεις ηθοποιοί έκαναν την ιστορία παράσταση και την παράσταση ιστορία. Ο Αρίστος πουλούσε το κορμί του στους ξενύχτες και όχι μόνο, για δέκα φράγκα τη φορά. Οι χαρμάνηδες που τον λιμπίζονταν, του έδιναν το νυχτοκάματο και ασελγούσαν πάνω του. Την έκαναν τη φτιάξη… Και ο Αρίστος μεγάλωνε όπως κανείς δεν θα ήθελε. Όπως κι ο ίδιος δεν θα ήθελε. Κατανάλωνε πολύ κρασί και πολύ χασίς. Και δεν είχε πρόβλημα να χαζεύει ζευγαράκια στο δάσος, χωρίς να γίνεται τσακωτός φυσικά.

   Λατρεύω τη Φιλαρέτη Κομνηνού. Είναι μία ηθοποιός που τη θαυμάζω χρόνια. Η ομορφιά της, η καλαισθησία της, ο τρόπος που εκφέρει τις λέξεις, η μέθοδος και η όλη κίνησή της είναι κάτι που δεν χορταίνω να βλέπω και να απολαμβάνω. Βρίσκεται στη σκηνή και μας κάνει όλους κτήμα της. Θέλουμε όλοι να την ακούμε. Μόνο εκείνη. Είναι απερίγραπτο το συναίσθημα! Ο Γιάννης Λεάκος και ο Ιωάννης Αθανασόπουλος στέκονται πλάι της τόσο υπερήφανα και τόσο ανθρώπινα… Κινούνται, μιλούν, φωνάζουν, θυμώνουν, ανάβουν, πυρώνουν. Θα ήθελα, πραγματικά θα το ήθελα, να παιζόταν αυτή η παράσταση για όλη τη σεζόν που ξεκινά σύντομα. Να μπορέσουν να δουν κι άλλοι το πως «σπάνε» οι ηθοποιοί, πώς γίνονται κάποιοι άλλοι, πώς αφηγούνται και πώς δένονται με τις ιστορίες. Κάθε χαρακτήρας και μια ιστορία, κάθε πρόσωπο και ένα άλλο πρόσωπο.
 
aristos2116

   Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί με άψογο τρόπο, πατώντας πάνω στην εντυπωσιακή διασκευή της Θεοδώρας Καπράλου. Δημιουργεί το περιβάλλον γύρω από το οποίο δεν διανοείσαι να μείνεις μακριά. Θέλεις μόνο να παρακολουθείς, να μαζεύεις τις εικόνες και τις ατάκες. Θέλεις ίσως να αναρωτηθείς. Ήταν τελικά εκείνος ο δράκος; Μία θαυμάσια παράσταση, μία τέλεση επί σκηνής, για την οποία θεωρώ μεγάλη τύχη την παρακολούθησή της. Ο Αρίστος δεν μεγάλωσε ποτέ. Ο γύρος του θανάτου φρόντισε να μην γευτεί τις χαρές της ζωής.

Αλεξάνδρα Δεκαοκτώ
 
Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου
Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Δούσος
Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Δούσος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα
Σκηνογραφική/Ενδυματολογική επιμέλεια: Κατερίνα Αριανούτσου
Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου
Υπεύθυνη περιοδείας: Έφη Χριστοδουλοπούλου
 
Παίζουν
Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος, Ιωάννης Αθανασόπουλος
 
aristos2114
 
17 Σεπτεμβρίου
Πειραιάς - Βεάκειο Θέατρο
 
18 Σεπτεμβρίου
Κορυδαλλός - Θέατρο Θανάσης Βέγγος
 
20 Σεπτεμβρίου
Βριλήσσια - Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη
 
Γενική είσοδος: 15 €
Μειωμένο: 12 €
 
Joomla Social by OrdaSoft!