= Βρεθήκαμε στο Faust - Φθινόπωρο
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Faust - Φθινόπωρο

 
   Τι ρόλο παίζουν οι αναμνήσεις στη ζωή μας; Άραγε θα μπορούσε κανείς να περιγράψει με όλες τις λεπτομέρειες στιγμές γεμάτες πόνο και απόγνωση; Με τι χρώματα θα τις περιγράφαμε; Με τι μουσική θα «ντύναμε» τέτοιες στιγμές; Πώς αυτές θα αποτυπώνονταν στη μνήμη μας;

   Το «Φθινόπωρο» είναι η εποχή που θα μπορούσε να αποτυπώσει γλαφυρά τη μελαγχολία, τον πόνο, την απόγνωση. Σχέσεις στροβιλίζονται μπροστά μας, άνθρωποι στέκουν μετέωροι, με τη σιωπή τους εκκωφαντική. Οι εκφράσεις και οι κινήσεις νωχελικές και έντονες συνάμα, προσπαθούν να ζήσουν στο παρόν, ατενίζοντας το μέλλον με θλίψη.
 
fthinoporo2216

   Τα τραγούδια που ακούμε ζωντανά από τη drag βαρύτονο Νίνα Νάη, κάνουν το σώμα να ανατριχιάζει… οι χαρακτήρες του έργου έρχονται αντιμέτωποι στωικά με όλα όσα διαδραματίζονται. Οι περιγραφές τόσο λεπτομερείς, που κάνεις εικόνα το κάθε τι. Στέκεσαι αμίλητος μπροστά στη σιωπή, στα δάκρυα που κυλούν, στο συναίσθημα που αναβλύζει χωρίς σταματημό. Ο Στέφανος, η Μαρίκα και η Ευανθία, αποκαλύπτουν στιγμές μέσα από έναν αέναο κύκλο. Τρία παιδιά που βιώνουν το παρελθόν και το παρόν μέσα από μουντά χρώματα, μέσα από εικόνες ξεθωριασμένες της μνήμης. Ανάσες που αγκομαχούν, που στοχάζονται, που παραληρούν σε έναν μοναδικά δικό τους κόσμο. Μια απώλεια που έρχεται ή ήρθε και τους στιγμάτισε για μια ζωή. Ένας έρωτας που δεν είχε happy end. Μια φιλία που αναδύθηκε στους ουρανούς.

   Η παράσταση είναι έντονη, είναι μια κραυγή επικοινωνίας, μια εικόνα που γυρίζει συνεχώς στο μυαλό σου, μια μουσική από ένα παλιό γραμμόφωνο. Ένα άγγιγμα, ένα φιλί, ένα χαμόγελο μέσα στο μελαγχολικό φθινόπωρο, μια εποχή που συντρίβει όνειρα και θολώνει τις γλυκιές ηλιόλουστες θύμησες του καλοκαιριού. Ο Θεοχάρης Ιωαννίδης ήταν απίστευτος στο ρόλο του Στέφανου. Δεν ξέρω πώς κατάφερνε καθόλη τη διάρκεια της παράστασης να στέκεται τόσο θλιμμένος, τα δάκρυα από το πρόσωπό του δεν στέγνωναν. Με συνέτριψε η ψυχοσύνθεση που έβγαινε από τον χαρακτήρα του. Ο τρόπος που κινούταν στο χώρο, το βλέμμα που σκοτείνιαζε και θύμισε συννεφιασμένη θάλασσα. Ήταν καθηλωτικός!
 
fthinoporo2214

   Τα σκηνικά είχαν και εκείνα να πουν μια ιστορία, το παράθυρο που άνοιγε για να μπει η αύρα του σκοταδιού, οι παλιές εικόνες, το κρεββάτι που του έλειπε ο ουρανός, έκρυβαν συμβολισμούς και δήλωναν με τη δική τους σιωπή την ένταση των στιγμών. Τα ρούχα κάποιας άλλης εποχής, άλλοτε άχρωμα, άλλοτε ζωντανά, στροφογύριζαν σε ένα δικό τους σύμπαν. Γίνονταν μέρος της ιστορίας ή απλοί θεατές. Εξαιρετική παράσταση, που θα σας φέρει αντιμέτωπους με τη ζωή σε όλα της τα χρώματα και τις εποχές. Με τη σιωπή, τη μελαγχολία, τις αναμνήσεις, με την ίδια την ύπαρξη.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
fthinoporo2215

Συντελεστές Κείμενο: Κωνσταντίνος Χατζόπουλος
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Σύνθεση & επεξεργασία κειμένου: Ασημένια Ευθυμίου
Σκηνικά-φωτισμοί: bijoux de kant
Κοστούμια: Μάριος Ράμμος
Σύνθεση τραγουδιών: Χρήστος Θεοδώρου
Σύμβουλος Δραματουργίας: Γιάννης Κωνσταντινίδης
Συντονισμός παραγωγής: Γιώργος Παπαδάκης
Φωτογραφίες: Εβίτα Σκουρλέτη
Video teaser: Γιώργος Αποστολόπουλος
Μακιγιάζ φωτογράφισης: Έλενα Χατζηνικολίδου
Παίζουν οι: Θεοχάρης Ιωαννίδης, Ελεάνα Στραβοδήμου, Φλομαρία Παπαδάκη και η drag βαρύτονος Νίνα Νάη
 
fthinoporo2218
Παραγωγή: BIJOUX DE KANT

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Faust, Καλαμιώτου 11, Αθήνα

Από 13 Μαΐου 2022 έως 5 Ιουνίου 2022

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 20:30

Κυριακή 20:00
 
fthinoporo2217
 
Joomla Social by OrdaSoft!