= Βρεθήκαμε στο Vault - Guilty Choices
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Vault - Guilty Choices

 
   Κατάχρηση εξουσίας. Από τον προϊστάμενο στον υφιστάμενο, από τον δάσκαλο στον μαθητή, από τον γνωστό στον άγνωστο, από τον άνθρωπο στον άνθρωπο. Γεμάτη η ζωή με ιστορίες και παραδείγματα, γεμάτη και η παράσταση με θέματα προς συζήτηση. Απέναντί μας τέσσερις χαρακτήρες. Μία κυρία και τρεις κύριοι. Ο καθένας του με τα δικά του, τα προσωπικά του. Τις δικές του εμμονές, ροπές, τα σημεία κοινωνικής παθογένειας ίσως. Η κυρία θέλει να γίνει στρατιωτικός. Όπως είναι ο μπαμπάς της. Θεωρεί ότι κάποιοι συνάδελφοί της είναι ανάξιοι σχολιασμού, απλά και μόνο από τον τρόπο που την κοιτούν και την υποβαθμίζουν. Δεν έχει άδικο.
 
guilty2218

   Ο σύντροφός της θέλει να βρει επιτέλους την επόμενη δουλειά σαν ηθοποιός. Να φύγει από μία οντισιόν με χαμόγελο και να πει αντίο στις δουλειές του ποδαριού… επιτέλους δηλαδή! Βέβαια, εκεί έχει να αντιμετωπίσει τον σκηνοθέτη, ο οποίος δεν είναι πάντα δίκαιος και δεν αποφασίζει με βάση το μυαλό και τη λογική. Από την άλλη μεριά, ο λοχαγός της κυρίας μοιάζει κάπως «περίεργος». Και την κοιτά και εκείνος κάπως… περίεργα…

   Ο Θοδωρής Βουρνάς σκηνοθετεί για άλλη μία φορά. Έχει πάρει το έργο του Jorge Cooner, έχει αναλάβει μάλιστα και την απόδοση. Μέσα σε έναν χώρο χωρίς σκηνικά, χωρίς αβάντα καμιά, φέρνει μπροστά στα μάτια μας ένα παγκόσμιο ζήτημα και το φέρνει ακριβώς όπως είναι. Θα σοκαριστείτε, θα θυμώσετε, θα εξοργιστείτε, θα θελήσετε το κακό εκείνων που καταχρώνται τη δύναμή τους για να επιβληθούν. «Αν το θέλεις πολύ αυτό, τότε θα μου κάτσεις». Ναι, ε; Δεν νομίζω, μάστορα. Πάρε λοιπόν τη δύναμή σου, δίπλωσέ τη πέντε φορές και χώστη εκεί που δεν φτάνει το φως του φεγγαριού.
 
guilty2214

   Απίστευτα τίμιοι στους ρόλους τους οι τέσσερις ηθοποιοί. Η κυρία Ειρήνη Στεριανού είναι η όμορφη και γλυκιά γυναίκα, που θέλει να γίνει στρατιωτικός και μάλιστα να προοδεύσει σε αυτό που επέλεξε να κάνει. Που θέλει να αναλάβει δύσκολες αποστολές, γιατί εκεί τα χρήματα είναι καλύτερα και θα μπορέσει να μαζέψει τα απαραίτητα για τον γάμο της. Την είδα να γίνεται χίλια κομμάτια πάνω στη σκηνή και πραγματικά συγκινήθηκα από τον τρόπο που προσπαθούσε να αναδυθεί από τον βυθό των πατωμάτων. Ο κύριος Γιώργος Γογώνης, στον ρόλο του συντρόφου της, ήταν ένας γνήσιος χαμελαίων. Άλλαξε μορφές, μοτίβα έκφρασης, άλλαξε ακόμα και χροιά στη φωνή του. Υποδύθηκε, χτυπήθηκε, κοπανήθηκε και έλαμψε μέσα από την υποκριτική δυναμική του.

   Στον ρόλο του σκηνοθέτη ο κύριος Γιωργής Βασιλόπουλος. Κυνικός, γλυκύς μέσα στην εσώτερη ξινίλα του, με πολύ καλό φιζίκ και μία χαρακτηριστική άνεση στην εκφορά του λόγου. Κάπου τον συμπαθήσαμε και κάπου τον αντιπαθήσαμε και μάλλον αυτό ήταν και το προσωπικό στοίχημα του ιδίου – και του σκηνοθέτη φυσικά. Ο κύριος Βασίλης Βουτετάκης ήταν ο λοχαγός της εν λόγω στρατιωτικού, ο οποίος μας έπεισε όλους για την απόδοση στον ρόλο του. Τρόπος και τεχνική ήταν με το μέρος του. Ακόμα και το παραπάτημά του ήταν εντυπωσιακό.
 
guilty2216

   To έργο είναι αυστηρά ακατάλληλο για ανηλίκους. Όταν ο Βουρνάς σκηνοθετεί, βάζει το μαχαίρι και στο κόκαλο και στο μεδούλι και παντού. Το αναγράφουμε για να είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι με το δελτίο Τύπου και γιατί, απλούστατα, δεν θέλουμε κανέναν να γυρίσει να μας πει «Γιατί δεν μας το είπατε». Από την άλλη μεριά… Εκεί θα δείτε και το πόσο απίστευτα υψηλούς δείκτες δυσκολίας έχουν να αντιμετωπίσουν οι τέσσερις ηθοποιοί. Και πώς το διαχειρίζονται. Και πώς λάμπουν στο μπιζάρισμα.

Κώστας Κούλης

   Δεν θέλω να γκρινιάζω για τις «εξωγηπεδικές» συνθήκες, αλλά αν δεν το κάνω τώρα, δεν θα το συγχωρήσω στον εαυτό μου. Δυστυχώς, παρατηρώ με λύπη τον τελευταίο καιρό πως το θεατρικό κοινό έχει αποφασίσει να πάρει την κάτω βόλτα και μάλιστα με δρασκελιές. Τι συμβαίνει, κυρίες και κύριοι; Επειδή θα «ελευθερωθούμε», θεωρείτε ότι μπορείτε να συμπεριφέρεστε σαν ούγκανα; Στο θέατρο υπάρχει σαφής εντολή να φοράμε μάσκα κατά τη διάρκεια της παράστασης. Είναι γνωστό, είναι σαφές, είναι πλέον το αυτονόητο. Αρκετοί από τους θεατές αποφάσισαν να αψηφήσουν την οδηγία, κάποιοι μάλιστα με πρόσχημα ότι είχαν φέρει το νερό ή το ποτό τους μέσα στον χώρο. Η κλασσική προτροπή να φορούν τις μάσκες και να τις κατεβάζουν όταν χρειαζόταν να πιούν, εννοείται ότι αγνοήθηκε επιδεικτικά. Πραγματικά, σας αξίζει να μην επιτρέπεται ούτε νερό στην αίθουσα. Είστε τουλάχιστον άξεστοι και δεν σας πρέπει να παρακολουθείτε καμία πολιτιστική εκδήλωση. Πάμε τώρα στο άλλο, «το καλύτερο»…
 
guilty2217

   Δύο κύριοι… κύριοι τώρα… μάλιστα… Δύο «κύριοι» λοιπόν, οι οποίοι έτυχε να κάθονται αρκετά κοντά μου, μάλλον μπήκαν σε λάθος «μαγαζί». Σχολίαζαν ενώ η παράσταση παιζόταν, έλεγαν την αποψάρα τους ενώ οι ηθοποιοί βρίσκονταν στα δυο μέτρα και είχαν – φυσικά – και θέμα με τη ροή του έργου. Ένας θεατής που καθόταν μπροστά τους μάλιστα, γύρισε και τους είπε ξερά «Αυτό που κάνετε είναι πολύ ενοχλητικό». Προφανώς οι δύο καραγκιόζηδες αποφάσισαν ότι το «θέαμα» ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών τους και έφυγαν μετά από πέντε λεπτά. Μάθανε ότι απαυτωνόμαστε, πλακώσαν κι απ’ την Πέργαμο; Κρίμα που αυτοί οι δύο ανεκδιήγητοι τύποι θα ξαναβρεθούν σε θέατρο. Κρίμα πραγματικά. Εύχομαι καλή θέαση σε όσους θα πάνε και παρακαλώ θερμά, όλοι όσοι αποφασίσουν να πάνε, να σεβαστούν τον συνάνθρωπό τους. Το να πας σε μία παράσταση με βασικό θέμα της την κατάφορη κατάχρηση εξουσίας και να συμπεριφέρεσαι σαν wannabe δικτατορίσκος… Ήμαρτον!

Συγγραφέας: Jorge Cooner
Απόδοση και Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Βοηθός σκηνοθέτη και Επιμέλεια σκηνικού: Στέλλα Καράπτη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Αγιαννίτης
Φωτογραφίες πρόβας: Ιάσονας Κονταίος
Φωτογραφίες αφίσας: Αλέξανδρος Λογαράς

Ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Γιωργής Βασιλόπουλος, Βασίλης Βουτετάκης,
Γιώργος Γογώνης και η Ειρήνη Στεριανού

Facebook : www.facebook.com/guiltychoices
Instagram: www.instagram.com/guiltychoices_/
Προπώληση: www.viva.gr/tickets/theater/guilty-choices
ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Δευτέρα και Τρίτη 21:00 από 3 Μαΐου
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 75'
 
guilty2215
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων
ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ
Ατέλειες: 5 ευρώ

Προπώληση: www.viva.gr/tickets/theater/guilty-choices

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ VAULT:
  • ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

FB Page: http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1
Instagram: vault.theatre.plus (https://www.instagram.com/vault.theatre.plus/?hl=el)

Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες (11:00 - 14:00 & 17:00 – 21:00) : 6951832070, 213 0356472.
Προπώληση viva.gr :https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις