Θεατρικές Παραστάσεις

Βρεθήκαμε στο Θέατρο Χυτήριο - Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι.

 
   O ιατρός απέθανε, ζήτω ο ιατρός! Μην ρωτήσετε τι και πώς. Ιδέα δεν έχουμε για τον φόνο – ΝΟΤ! Η πεντάδα επί σκηνής φροντίζει να μας ποτίσει γέλιο, σουρεάλ καταστάσεις – όποιος πεταχτεί και πει σουμπαρτσελόνα, τον έσφαξα στο γόνατο – και μία ιστορία για βραβείο. Το κείμενο του Αντώνη Καλομοιράκη γίνεται θεατρικό έργο, μεταφέρεται στο hypercube των εννέα διαστάσεων – και καλά διαθέτομεν κουλτούρα – και προσφέρει αυτό που είπαμε πιο πάνω. Γέλιο και μάλιστα πολύ. Είναι θεοπάλαβη η ιδέα, είναι όλα όσα συμβαίνουν τσίου και νιάου μαζί και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τούτοι εδώ οι πέντε, που μοιράζονται το εν λόγω – καλά, το «εν λόγω» είναι εντελώς άκυρο, ούτε μία αναφορά δεν είχαμε – διαμέρισμα, είναι για πολλή συζήτηση και ακόμα περισσότερη ενδοσκόπηση.
 
autoi2114

   Χυτήριο, «μέσα» αίθουσα, τρίτο κουδούνι και εδώ θα τα δείτε όλα! Η περίεργη ψυχολόγος και ο ηθοποιός-ψωνάρα-ανασφάλεια-κάργα. Ο Τζαμάικα-μαν-άιον-λάιον-ζάιον-τσιβάιον και το φιλαράκι του με τη φωνή που προκαλεί κώφωση και τη συμπεριφορά που προκαλεί σειρά ερωτήσεων και επερωτήσεων. Μια και το καταντήσαμε βουλή, ας πάμε στην έτερη κυρία του μαγαζιού, την Τάνια, η οποία είναι απασχολημένη με το να ρίξει το σύστημα. Φταίει το γεγονός ότι το σύστημα απέτυχε οικτρά. Κάτι σε δίσκο Megadeth μου κάνει αυτό, ας χαρώ και ας έλθω στην περιγραφή των περιγραφών.

   Μάλλον την κάναμε λύσσα την ανταπόκριση, αλλά μάλλον αξίζει τον κόπο. Είδα μία παράσταση, η οποία με έκανε να γελάω από την αρχή μέχρι το τέλος – περίπου. Κι αυτό γιατί στο τέλος διερωτάσαι για το αν όντως αξίζει ένα λάθος να καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής σου και αν σαν άνθρωποι έχουμε αποτύχει, αφού δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία στους συνανθρώπους μας.
 
autoi2115

   Τρελή εμφάνιση από τους πέντε, με την Τερέζα Καζιτόρη να κουμπώνει μοναδικά στον ρόλο της ψυχολόγας με τα άπειρα ψυχολογικά. Όμορφη, σικάτη, παλαβή κατά τόπους και ίου!, όσον αφορά τις συναισθηματικές χαζομάρες του συντρόφου της, η κυρία Καζιτόρη διαθέτει το παράστημα, αλλά και τη φωνάρα. Ο γράφων και σκηνοθέτης του έργου, Αντώνης Καλομοιράκης, είναι πειστικότατος ως ο ηθοποιός/ψωνάρα/άντερεπαράταμας Αχιλλέας, με την εντυπωσιακή άρθρωση, τη συνεχή κίνηση και την αγάπη του για τον Σαρλό και τον Mel Brooks. Η δε στιχομυθία στα αγγλικά… Μέχρι εδώ, δεν προτίθεμαι να σποϊλάρω άλλο!

   Η Ειρήνη Ιερωνυμάκη είναι η Τάνια του έργου. Μία τσαμπουκαλεμένη τύπισσα, αμφιλεγόμενη, τρελαμένη και διάφορα άλλα πολυσύλλαβα, που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα. Πολύ γλυκιά η συγκεκριμένη ηθοποιός, παίζει με άνεση και κέφι και προσφέρει γέλιο με ατάκες και κινήσεις. Και ο πέμπτος της παρέας – ο τέταρτος, ο τέταρτος - ο Χρήστος Ματσιαρόκος, στον ρόλο του Οδυσσέα, στέκεται υπερήφανα μέσα από ένα Τζαμάικα-μαν-βαϊμπρέισο κοστούμι ρόλου, χαλύβδινο αλλά και τρυφερό σαν φύλλο φουμπά. Πρέπει να το διασκέδασε πιο πολύ κι από μας. Και ο πέμπτος – ναι, σωστά, τώρα είναι ο πέμπτος – της παρέας… Ο Νικόλας Παπαδάκης τρυπάει τα αυτιά με τη φωνή του, πολύς κόσμος θα πάθει πλάκα με την απίστευτη «βασική» γκριμάτσα του και ακόμα περισσότερος θα αναρωτηθεί πώς γίνεται να μην γελάει με όλα αυτά που ξεστομίζει.
 
autoi2116

   Ομαδάρα επί σκηνής και όλοι όσοι παρακολούθησαν μαζί μου, μάλλον θα σκέφτηκαν το ίδιο πράγμα. ΔΕΝ θέλουμε διάλειμμα! Θέλουμε να πάει σερί το έργο, να γίνει της κακομοίρας, της αυτηνής της τέτοιας, της επί χρήμασι και ό,τι μπορούμε ακόμα να φανταστούμε και να αρθρώσουμε. Θεότρελο όλο το μοτίβο, κολλάει τέλεια με την τρέλα και την παλαβομάρα μας σαν λαός. Θα ξαναπάω, θα κάτσω πίσω-πίσω, θα φωνάζω «Θέλουμε υπέρτιτλους» καθόλη τη διάρκεια της παράστασης και μάλλον θα καταφέρω να φάω το ξύλο μόνος μου. Χαλάλι! Το αξίζει. Πώς είπατε; Δεν καταλάβατε τίποτα από τα παραπάνω. Μωρέ, κρίμα. Πολύ – δεν – στενοχωρήθηκα…

Κώστας Κούλης

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Αντώνης Καλομοιράκης
Παίζουν: Αντώνης Καλομοιράκης, Τερέζα Καζιτόρη, Χρήστος Ματσιαρόκος, Νικόλας Παπαδάκης, Ειρήνη Ιερωνυμάκη
Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά
Χορογραφίες: Τερέζα Καζιτόρη
Φωτισμοί: Βλάσσης Θεοδωρίδης
Μουσική επιμέλεια: Ars Artis
Φωτογραφίες - Βίντεο: Στέλιος Καζιτόρης
Γραφιστικά: Κωνσταντίνος Παπαδάκης
Διεύθυνση Παραγωγής: Αλεξάνδρα Ευστρατιάδη
 
autoi2117
«Να σημειώσουμε ότι θα τηρηθούν τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να «μείνουμε όλοι ασφαλείς»

ΧΥΤΗΡΙΟ Σημείο Πολιτισμού
Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Τηλ.: 2103412313
https://www.facebook.com/XYTHPIOTheatreArtCafe/

https://www.instagram.com/chytiriosimeiopolitismou/

Ημερομηνία έναρξης παραστάσεων: ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
Διάρκεια παράστασης: 105' με διάλειμμα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Κάθε Κυριακή ώρα 21:15
Ώρα προσέλευσης: Η ιδανική ώρα προσέλευσης είναι περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.
 
autoi2118
Προπώληση: www.viva.gr
Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο: Ανέργων, Άνω των 65 - 10 ευρώ
Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.
Τηλέφωνα κρατήσεων - Πληροφορίες.: 210 3412313

Το ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ έχει χαρακτηριστεί Covid free χώρος και ισχύουν τα ανάλογα πρωτόκολλα, ώστε να «παραμείνουμε όλοι υγιείς»

Οι θεατές, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού
[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν,
[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή
(εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.
 
Joomla Social by OrdaSoft!