Θεατρικές Παραστάσεις

Βρεθήκαμε στο Θέατρο Βαφείο 'Λάκης Καραλής' - Μικρές ζωές

 
   Είναι η πρώτη φορά που καθυστερώ τόσο πολύ να γράψω ανταπόκριση μιας παράστασης. Είναι από τις λίγες που μια παράσταση με έχει συγκλονίσει, που έχει διεισδύσει στα έγκατα της ψυχής μου. Είναι η πρώτη φορά που θέλω να είμαι πάρα πολύ σίγουρος για αυτά που θα γράψω, ώστε να μην αδικήσω κανέναν στο ελάχιστο. Και πάλι όμως, ξεκινάω δίχως να έχω σιγουρέψει τίποτα απ’ όλα αυτά. Γιατί ποτέ σου δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, όταν στο πληκτρολόγιο ξεχύνεται το συναίσθημα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.

   Βαφείο - Λάκης Καραλής, Μικρές Ζωές, έλεγε η αποστολή μου. Γνώριμος και ζεστός ο χώρος, γεμάτος από διψασμένο για καλή παράσταση κόσμο. Όλα τα μέτρα τηρήθηκαν στο έπακρο φυσικά, κανείς μας δεν θέλει να ξανακλείσουν οι χώροι που αγαπάμε και αρκετοί βγάζουν τα προς το ζην. Δεν είχα ιδέα για το τι θα παρακολουθήσω, ως συνήθως, έτσι απολάμβανα την παράσταση βήμα βήμα. Και στην αρχή φαινόντουσαν όλα πάρα πολύ απλοϊκά. Μια κοπέλα που ήθελε να κάνει ένα βήμα προς την ανεξαρτησία, η Λένα, έδινε συνέντευξη για να αναλάβει θέση σε ένα είδος φροντιστηρίου, σε έναν εκ των ιδιοκτητών, τον Σταμάτη. Ο οποίος Σταμάτης ζει ένα προσωπικό οικογενειακό δράμα μαζί με τη σύζυγό του, Κωνσταντίνα, έχοντας βιώσει την απώλεια αλλά και την συντριβή, καθώς η Κωνσταντίνα δεν μπορεί να το διαχειριστεί άλλο. Η Λένα φεύγοντας, συναντάει στο μετρό τον Σπύρο, έναν προγραμματιστή – φανατικό Παναθηναϊκό. Όσο αντίθετοι κι αν είναι οι δρόμοι τους, η αγάπη θα κερδίσει, οι νέοι θα ταιριάξουν, η Λένα θα πάρει τη δουλειά. Αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια για όλους.
 
mikreszoes2116

   Στο σημείο που ισχύει απόλυτα το «Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος», όλα ανατρέπονται. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, τα συναισθήματα απόλυτα, ένα μεγάλο «γιατί» πλανάται στον αέρα του θεάτρου. Δεν θα αναφέρω την εξέλιξη της παραστάσεως, θα αναφερθώ όμως στους πρωταγωνιστές, διότι οι ερμηνείες ήταν καθηλωτικές.

   Όποιος είδε την τελευταία σκηνή μεταξύ του ζευγαριού Σταμάτη – Κωνσταντίνας και έχει αγαπήσει απόλυτα μια γυναίκα, μπήκε στη θέση του Σταμάτη. Ναι, το έχω κάνει και το βίωσα ξανά. Ο πόνος διαπερνούσε το κορμί μου, αλλά η ανάγκη να προστατέψω το ταίρι μου ήταν δυνατότερη. Ο Σταμάτης - Χρήστος Άνθης- κι εγώ ήμασταν εις σάρκαν μία.

   Η δε Κωνσταντίνα - Ανδριάνα Νταή - ήταν ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΗ. Δεν ξέρω καν αν είναι δόκιμη η έκφραση, αλλά προσπαθώ να περιγράψω τον σπαραγμό, τον απόλυτο πόνο που μας μετέφερε, καθώς πάλευε με τους δαίμονές της. Όποιος δεν πόνεσε βλέποντάς την να ωρύεται, μάλλον έχει περάσει ευτυχισμένη ζωή, δίχως απώλειες. Και ναι, ισχύει, ο άνθρωπος που πονά, διαμορφώνει τη δική του πραγματικότητα, ώστε να αντέξει να συνεχίσει να ζει με την απώλεια.
 
mikreszoes2114

   Η Λένα - Σοφία Ιωακειμίδη - ήταν μια οπτασία, αποτύπωσε απόλυτα το αθώο κοριτσάκι που ήθελε να ζήσει τη ζωή, όπως τουλάχιστον εκείνη νόμιζε ότι ήταν το ιδανικό και ξαφνικά γνώρισε τον έρωτα, που θα την οδηγούσε στον Παράδεισο. Μαζί με τον Σπύρο – Μανώλης Μακρυγιάννης - ο οποίος ήταν το άγριο νιάτο, το οποίο άρχισε να μαλακώνει με το που τη γνώρισε, άρχισε να αλλάζει την κοσμοθεωρία του, να βλέπει τη ζωή αλλιώς. Αλλά η ζωή είναι πολύ μικρή τελικά. Για την ακρίβεια, δεν είναι μία. Όλοι μας ζούμε διάφορες μικρές ζωές, οι οποίες, αν είμαστε τυχεροί, θα έχουν μια συνέχεια, μια ροή και θα ενωθούν με αυτές κάποιου άλλου, ώστε να ζήσουμε το απόλυτο - μαζί!

   Ναι, κύριε Άνθη, το κουνέλι το είδαμε κι εμείς και μας καθήλωσε. Σκηνικό, μουσική, φωτισμός, όλα όπως έπρεπε. Ένα καθημερινό δράμα που, μετά τη θέαση, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Μην το χάσετε, για κανένα λόγο.

Νάσος Κονίτσας

Κείμενο: Χρήστος Άνθης
Σκηνοθεσία: Άννα Ετιαρίδου

Ερμηνεύουν: Σοφία Ιωακειμίδη, Χρήστος Άνθης, Μανώλης Μακρυγιάννης, Ανδριάνα Νταή

Φωτισμοί - Ηχοληψία: Σάββας Σουρμελίδης
Μουσική: Μανώλης Μπονιάτης
Φωτογραφίες: Γρηγόρης Ξένος
Video Trailer: Γιώργος Τσίπος
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Διάρκεια: 120 λεπτά με διάλειμμα
 
mikreszoes2115
Video Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ayV65eDxzyM

Ημέρα & ώρα παραστάσεων

Κάθε Παρασκευή στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 12,00 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητές - άνεργοι - θεατές άνω των 65 ετών): 9,00 ευρώ

Θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής

Αγ. Όρους 16 & Κων/πόλεως 115, Αθήνα / στάση μετρό «Κεραμεικός»
Τηλ. κρατήσεων: 210 3425637
Facebook page: https://www.facebook.com/TheatroVafeio/

Πρεμιέρα: Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/mikres-zoes-1/

Πληροφορίες παράστασης

Facebook page: https://cutt.ly/DEmPqHq

Σημείωση: Το θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής θα λειτουργεί ως αμιγώς covid free κλειστός χώρος. Για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η είσοδος των θεατών στον χώρο του θεάτρου θα πραγματοποιείται με:
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ (ενεργοποιείται 14 ημέρες μετά τη β' δόση εμβολίου ή 14 ημέρες μετά το μονοδοσικό εμβόλιο)
  • Πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες μετά το θετικό test και ισχύει για 180 ημέρες)
Οι θεατές κάτω των 18 ετών μπορούν να εισέρχονται με self-test (24 ωρών), με υπογεγραμμένη από γονέα και πρωτοκολλημένη δήλωση μέσω του self- testing.gov.gr.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας, καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης αλλά και της παραμονής των θεατών στον χώρο του θεάτρου, είναι υποχρεωτική.
 
Joomla Social by OrdaSoft!