= Βρεθήκαμε στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Φρυνίχου) - Μοτέλ
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Φρυνίχου) - Μοτέλ

 
   Ένα θρίλερ πάνω στη σκηνή. Μία ιστορία τρόμου πάνω στο θεατρικό σανίδι. Ένας φόνος σε ένα μικρό ξενοδοχείο. Η αστυνομία έχει έλθει, η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Στη συνέχεια, θα έλθει ένας τεχνίτης, να καθαρίσει τον χώρο από τα αίματα. Το είχατε σκεφτεί ποτέ; Νομίζατε ότι, σε κάθε τέτοια περίπτωση, θα έπρεπε να το αναλαμβάνουν αυτό οι ιδιοκτήτες μόνοι τους; Και τα όποια στοιχεία μπορεί να εμφανίζονταν κατά τη διάρκεια της «ανακαίνισης»; Ο τεχνίτης πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που να έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την αστυνομία. Και να δεσμεύεται για αυτά που θα δει και θα ακούσει.

   Κάπως έτσι λοιπόν κυλά η ιστορία στο πανδοχείο. Ο τεχνίτης βάζει μπροστά, ο κτήτωρ περιμένει να τελειώσει αυτή η ιστορία και να πάει παρακάτω, η σύζυγός του ανησυχεί για το παιδί τους, που ναι μεν έχει κλείσει τα είκοσι πέντε, αλλά λειτουργεί «περίεργα». Το παιδί, η κόρη του ζεύγους, δεν ενδιαφέρεται μάλλον για τίποτα και επιλέγει να πρεσβεύει κάποιες «περίεργες» απόψεις. Η φίλη της κόρης θεωρεί ότι έχει καθήκον να την προστατέψει. Και η καινούργια πελάτισσα του motel δείχνει μάλλον αφελής και άχρωμη. Για την ώρα έχουμε να κάνουμε με ένα έργο που μόλις άρχισε να ξεδιπλώνεται. Για τις επόμενες δύο ώρες θα έχουμε να κάνουμε με συνεχείς αποκαλύψεις και ανατροπές, μέσα από τις παράλληλες ιστορίες αυτών των ψυχών. Δεν θα σας πω τι γίνεται στο τέλος. Γιατί και να σας το έλεγα, δεν θα με πιστεύατε.
 
motel2216

   Ο κύριος Νίκος Αλεξίου υποδύεται τον ιδιοκτήτη του motel. Άξεστος ο χαρακτήρας, απότομος, χοντροκομμένος, ώρες-ώρες βάναυσος. Ο μπαρουτοκαπνισμένος πρωταγωνιστής δεν έχει κανένα θέμα να τον κάνει δικό του τον ρόλο. Είναι απόλυτα πειστικός, είναι τίμιος στην προσέγγιση και μας κάνει να θέλουμε το κακό του και το καλό του με την ίδια άνεση. Όπου τον έχω δει είναι καλός, είναι πάντα πολύ καλός. Στον ρόλο του τεχνίτη βρίσκουμε τον κύριο Χρήστο Σαπουντζή. Η ήρεμη δύναμη. Απίστευτα μειλίχιος, υπέρ του δέοντος ευγενής και σε σημεία χαλί να τον πατήσεις. Κούμπωμα στον ρόλο για τον συμπαθή ηθοποιό, ο οποίος βγάζει αριστοτεχνικά αυτό το κούμπωμα, χωρίς την παραμικρή δυσκολία στην προσαρμογή.

   Η κυρία Κλέλια Ανδριολάτου υποδύεται την κόρη του ιδιοκτήτη. Αβανταδόρικος ρόλος, θανατηφόρες ατάκες και μία υπόσχεση για καλή ερμηνεία. Σίγουρα οφείλεται στην σκηνοθετική δυναμική και ευφυή καθοδήγηση του Βασίλη Μαυρογεωργίου, αλλά εδώ έχουμε μάλλον να κάνουμε με ένα φαινόμενο. Ο τρόπος που κινείται και μιλά η νεαρή ηθοποιός είναι τουλάχιστον εκπληκτικός και θα τολμούσα να πω πως συνδυάζει τεχνικές από ώριμη πρόζα και παιδικό θέατρο. Το γούρλωμα των ματιών, η αλλαγή στη χροιά, οι χειρονομίες και η όλη κίνηση… Αυτή η κοπέλα μία μέρα θα γίνει πολύ μεγάλη ηθοποιός. Πραγματικά πολύ μεγάλη ηθοποιός.
 
motel2214

   Η κυρία Κατερίνα Λυπηρίδου υποδύεται τη σύζυγο του ιδιοκτήτη και μητέρα της κόρης του. Ένας γλυκύς άνθρωπος παίζει έναν ρόλο μίας γυναίκας που φοβάται συνεχώς για το παιδί της. Την είδα να μιλά και να φωνάζει, να πανικοβάλλεται και να καταρρέει. Πειστική και τίμια. Στον ρόλο της φίλης της κόρης βρίσκεται η κυρία Ελευθερία Παγκάλου. Μία όμορφη γυναίκα που φροντίζει με την ερμηνεία της να προσέξουμε στο τέλος αυτή την ομορφιά. Καταφέρνει να γίνει συμπαθής, να γίνει αντιπαθής, να γίνει χαρακτήρας και αφηγήτρια, όπως και όλοι οι συνοδοιπόροι της κάποια στιγμή – άλλο ένα εξαίρετο σημείο της ροής της παράστασης.

   Η κυρία Ιωάννα Μαυρέα, η καινούργια «γκεστ» στο πανδοχείο, είναι αρχική τυπική και άνετη στον ρόλο της. Από ένα σημείο και μετά όμως… πραγματικά απογειώνεται. Το ηφαίστειο εκρήγνυται και η λάβα δεν χαμπαριάζει από πολλά. Απίστευτη ερμηνεία! Όσοι παρακολουθήσετε θα με θυμηθείτε. Είναι που είναι η φωνή της ένα θαύμα από μόνη της, εδώ πλέον μένουμε με το στόμα ανοιχτό. Το άκρως εντυπωσιακό κείμενο, το οποίο επίσης υπογράφει ο σκηνοθέτης, έγινε μία τρομερή παράσταση και ίσως κάποτε να γίνει και μια τρομερή ταινία. Και ο τρόπος που οι χιουμοριστικές ατάκες φύονται και αποδίδονται εκεί μέσα, δείχνουν πολλή σπουδή και χαρισματικό γράψιμο. Έφυγα από το θέατρο απόλυτα εντυπωσιασμένος και απόλυτα συγκινημένος από το γενικό θέαμα. Παραστασάρα από τις λίγες!

Κώστας Κούλης
 
motel2215
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν [Φρυνίχου]
ΜΟΤΕΛ

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου

Επιμέλεια Κίνησης: Πάρης Μαντόπουλος

Σκηνική Πάλη: Θάνος Δερμάτης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή

Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Μαρία Παπαδοπούλου

Κατασκευή Σκηνικού: Νίκος Δεντάκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Εκτέλεση Παραγωγής: Μαριλένα Μόσχου

Παίζουν: Νίκος Αλεξίου, Κλέλια Ανδριολάτου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Ιωάννα Μαυρέα, Ελευθερία Παγκάλου, Χρήστος Σαπουντζής
 
motel2217
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 7μμ, Πέμπτη 9μμ, Παρασκευή-Σάββατο 8.30μμ., Κυριακή 6μμ.

Τιμές εισιτηρίων:

18 ευρώ/ 14 ευρώ μειωμένο/ 12 ευρώ ομαδικές κρατήσεις/ 3 ευρώ ατέλεια

Ειδικές τιμές:

Τετάρτη γενική είσοδος 14 ευρώ

Πέμπτη γενική είσοδος 12 ευρώ
 
Joomla Social by OrdaSoft!