= Βρεθήκαμε στο Θέατρο Ροές - Titin, Η ανταρσία των αγγέλων
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Θέατρο Ροές - Titin, Η ανταρσία των αγγέλων

 
Σαν ένας ψίθυρος στον αγέρα… Επανάσταση!

   Και οι άγγελοι τρελάθηκαν! Και θέλησαν να κάνουν την ανατροπή. Ωραία, ο Θεός είναι αυτός που είναι και έχει κάνει αυτά που έχει κάνει. Και λοιπόν; Είναι χαιρέκακος, επηρμένος, άδικος και εχθρικός. Να τον ρίξουμε από κυβέρνηση! Να φέρουμε κάναν άλλο, μπας και δούμε προκοπή. Ο Νομπελίστας Άνατολ Φρανς δημιουργεί μία ιστορία ευχάριστη, γράφει μία σάτιρα και προκαλεί το κοινό συναίσθημα. Οι άγγελοι κατεβαίνουν στη γη. Έχουν ανθρώπινη μορφή και μπερδεύονται με μας. Ξεκινούν να δουλεύουν πάνω στο κείμενο του κινήματος της ανατροπής του Θεού. Και εκεί παρατηρούν πως εμείς οι άνθρωποι, όσα χάλια κι αν έχουμε, είμαστε μία ράτσα που αξίζει να βρει την ευτυχία. Και τούτο αρχίζει να τους απασχολεί περισσότερο.

   Πήγα εντελώς αδιάβαστος και απροετοίμαστος και μάλλον πολύ καλά έκανα. Είδα ένα θέαμα, για μία ώρα περίπου, για το οποίο εννοείται πως δεν ήμουν σε θέση να καταλάβω έννοιες και ουσία συμφώνως του κειμένου. Αυτό όμως λειτούργησε λυτρωτικά. Είδα μία παράσταση με απουσία πρόζας, έτσι όπως την έχουμε συνηθίσει τουλάχιστον, με μία ομάδα ανθρώπων που αψηφούσε τη βαρύτητα, τους διαλόγους, την ίδια τη λογική. Όταν είδα τους πρωταγωνιστές να κρεμιούνται από εκείνα τα σχοινιά και να στροβιλίζονται αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος, με τα φώτα να σβήνουν και να ανάβουν, εκεί ξεροκατάπια. «Μα πώς το κάνουν αυτό»; Με πολλή πρόβα και πολλή δουλειά, η πληρωμένη απάντηση.
 
titin2214

   Ο κύριος Κλέων Αντωνίου έχει επιμεληθεί την πρωτότυπη μουσική και βρίσκεται επί σκηνής με τους υπόλοιπους συντελεστές. Όταν δεν παίζει και δεν τραγουδά ή απαγγέλει ο ίδιος, τότε ακούμε διάφορα τραγούδια, τα οποία μάλιστα φτάνουν μέχρι το Hard Rock! H πόλη του παραδείσου μπορεί να περιμένει, σωστά;

   Τι να πω για αυτούς του υπέροχους χορευτές και ακροβάτες, γυναίκες και άνδρες, που κατέλαβαν τη σκηνή του θεάτρου; Ο καθένας είχε από ένα λόγο να μας κάνει να ασχοληθούμε μόνο μαζί του. Αρμονικές κινήσεις, συντονισμός άψογος, πλαστικότητα στο Θ… άστο, άστο, θα λογοκριθούμε. Πλαστικότητα όσο δεν παίρνει λοιπόν και θαυμάσια τα σκηνικά και τα κοστούμια, που έχουν αντίστοιχα επιμεληθεί ο κύριος Σταύρος Μάνεσης και η κυρία Φανή Μουζάκη και η ομάδα. Η ομάδα κι όμΩς κινείται, η οποία φρόντισε να μας δείξει πως καμιά φορά – στην τέχνη – τα λόγια είναι φτώχεια.
 
titin2217

   Είναι πολύ πιθανό να θορυβηθείτε όταν ξεκινήσει η παράσταση. Να νιώσετε λίγο περίεργα, ίσως και λίγο άβολα. «Τι, έτσι θα πάει τώρα αυτό»; Ανθρώπινο είναι, δεν αδικώ κανέναν. Εκείνο που χρειάζεται να συνειδητοποιήσετε είναι η αξία του κόπου της ομάδας που μας παρουσιάζει τούτο το θέαμα. Είναι μία προσέγγιση μουσικοχορευτική, με μια εσάνς ζογκλέρ. Εάν το βλέπατε από το Cirque du Soleil, θα ήταν «κάτι άλλο»; Ανοίξτε τα μάτια σας, τα αυτιά σας, ανοίξτε το μυαλό σας. Και παρακολουθήστε με χαμηλές σφίξεις. Οι παλμοί θα ανεβούν έτσι κι αλλιώς, όταν αρχίσουν τα ακροβατικά τους οι πρωταγωνιστές.

   Διαφορετική παράσταση, σε εντελώς δικό της μοτίβο. Διαφορετική από κάθε άποψη. Στο μπιζάρισμα μία παρέα έκανε πολύ ωραίο σαματά, με τρελό χειροκρότημα και πολλά επιφωνήματα. Τροφή για τα παιδιά που ίδρωσαν στη σκηνή. Που ίδρωσαν και το κατά-ευχαριστήθηκαν. Μαζί τους κι εμείς. Δεν ξέρω πότε θα κάνουν ανταρσία οι άγγελοι, αλλά αν την κάνουν έτσι, θα είναι η πλέον ευχάριστη και καλλιτεχνική ανταρσία από καταβολής του ορισμού της.

Κώστας Κούλης
 
titin2216
Titin
Η ανταρσία των αγγέλων

Μια παρωδία για τη φώτιση, με αφορμή το μυθιστόρημα του Anatole France, από την ομάδα ακροβατών και χορευτών «κι όμΩς κινείται»

Πρεμιέρα 11 Μαρτίου

Μόνο για 9 παραστάσεις έως 27 Μαρτίου
κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 22.00 & Κυριακή στις 21.00

ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ

Χορογραφία - Δημιουργία: κι όμΩς κινείται
Πρωτότυπη μουσική: Κλέων Αντωνίου και η ομάδα
Σχεδιασμός & κατασκευή σκηνικών: Σταύρος Μάνεσης
Κοστούμια: Φανή Μουζάκη και η ομάδα
Φωτισμοί - Μαρία Αθανασοπούλου
Βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου
Γραφιστικά: Μυρτώ Αλτάνη

Ερμηνεύουν: Νώντας Δαμόπουλος, Αντιγόνη Λινάρδου, Αλέξανδρος Νούσκας -Βαρελάς, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Λία Χαμηλοθώρη, Πάνος Σολδάτος.

Μουσικός επί σκηνής: Κλέων Αντωνίου
Συντονισμός - Εκτέλεση παραγωγής: Delta Pi
 
titin2215
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12€ κανονικό
10€ μειωμένα
(*) μειωμένα: άνεργοι, φοιτητές, ΑμεΑ, παιδιά

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
Joomla Social by OrdaSoft!