Θεατρικές Παραστάσεις

Βρεθήκαμε στο Θέατρο Νέος Ακάδημος - Η ποντικοπαγίδα

 
   Είμαι συνεργός στο έγκλημα. Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα. Δεν μου επιτρέπεται να πω ποιος ή ποια – hint hint – είναι ο δολοφόνος. Το ίδιο ισχύει και για σας. Θα πάτε, θα δείτε την παράσταση και θα κρατήσετε το μυστικό στον κόρφο σας. Δεν θα πείτε κουβέντα.
 
pontikopagida2214

   Στο Χάνι του Βαγγέλη οι ετοιμασίες καλά κρατούν. Ο κτήτωρ, ο Βαγγέλης δηλαδή και η συν-κτήτωρ Πηνελόπη, συμβία και κορώνα στο κεφάλι του συζύγου της, προσπαθούν να ανοίξουν το ανακαινισμένο σπιτικό, το οποίο έχουν κονβερσάρει σε ξενώνα και να υποδεχθούν τους πρώτους πελάτες. Ανίδεοι στα της φιλοξενίας, με σκέψη προς το «Ρουμς του λετ, νο πρόμπλεμ», έχοντας ρίξει όλα τους τα χρήματα στην επένδυση και σε συνθήκες Πασόκ-Καραπασόκ-Μόλις-ανέλαβε-η-ΝουΔού, οι δυο τους προσεύχονται, από μέσα κι απ’ έξω τους, να είναι της προκοπής οι αφιχθέντες και να μην κάνουν τον μάγο όταν πρόκειται να πληρώσουν τις διανυκτερεύσεις τους. Παράλληλα μαθαίνουμε για ένα άγριο φονικό κάπου στη Χαροκόπου στην Αθήνα. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στον Κιθαιρώνα, υπάρχουν όμως βάσιμες υποψίες ότι ο δολοφόνος κατευθύνεται προς τα εκεί, για την τελευταία πράξη του έργου. Ένας κάτω, μένουν άλλοι δυο. Που ίσως να περιμένουν να πιαστούν. Σαν τα ποντικάκια στη φάκα…

   Το πασίγνωστο μυθιστόρημα της Θείας Αγκάθας Κρίστι μεταφέρεται για μία ακόμα σεζόν και με αλλαγές στη διανομή. Φρέσκια πνοή, καινούργια πρόσωπα και ένα έργο που σου κρατά πολύ ευχάριστα συντροφιά για ένα δίωρο περίπου. Είναι από τις περιπτώσεις που πας θέατρο και ξέρεις ότι θα περάσεις καλά. Εκ των προτέρων. Εγγύηση γι’ αυτό το ίδιο το έργο και οι ίδιοι οι ηθοποιοί.
 
pontikopagida2215

   Ο κύριος Χάρης Τζωρτζάκης, από την «παλιά» ομάδα, παραμένει ένας χαρισματικός Λύσανδρος, αρχιτέκτων κατά τας γραφάς, τρελοκομείο για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Άψογος στον ρόλο του, δείχνει φανερά ότι το διασκεδάζει και παρασύρει και τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν αυτό το όμορφο πάρτι. Από την προηγούμενη διανομή επίσης ο κύριος Νίκος Πολυδερόπουλος, με το αμερικάνικο αξάν και την πληθωρική παρουσία. Και αυτή η ατακάρα… Λατρεμένη τουλάχιστον, ναι;

   Η κυρία Ράνια Οικονομίδου είναι απλά εκπληκτική! Είναι τόσο καλή στο να υποδύεται την κακιά, που πολλές φορές επιθύμησα το κακό της, από τον απαίσιο τρόπο με τον οποίο φερόταν στους υπολοίπους του ξενοδοχείου. Μιλάμε για μία σπουδαία και μεγάλη ηθοποιό, πραγματικό κόσμημα για τα ελληνικά θέατρα.

   Και πάμε στα «καινούργια» πρόσωπα. Στον ρόλο της Σάννυ/Αθανασίας η κυρία Σάννυ Χατζηαργύρη. Είναι πολύ χαριτωμένο που οι ηθοποιοί κράτησαν τα ονόματά τους για τους ρόλους τους, μου θυμίζει τους Απαράδεκτους και πάντα είναι μια ωραία ιδέα. Η Σάννυ υποδύεται με πάθος, είναι η κλασσική παλάβρα με τη χρυσή καρδιά και ο άνθρωπος που θα σου πει αυτό που θέλει να σου πει χωρίς να σε φοβηθεί. Πραγματικά καλή παρουσία. Ο κύριος Δημήτρης Πετρόπουλος, στον ρόλο του ταγματάρχη, είναι βλοσυρός, ψαρωτικός, αλλά και ήπιος. Υποκριτική άνεση από τον γνωστό ηθοποιό, ο οποίος φαίνεται ότι περνάει καλά στη σκηνή και ο οποίος κάνει και εμάς να περνάμε καλά.
 
pontikopagida2216

   Ο κύριος Βαγγέλης Σαλευρής, στον ρόλο του πανδοχέα/συζύγου, είναι γλυκύς, άνετος επίσης στον ρόλο του, με γρήγορη κίνηση και κούμπωμα εκεί που πρέπει. Είναι μία γρήγορη παράσταση και απαιτεί καλά αντανακλαστικά, ιδίως εκεί που οι ατάκες εναλλάσσονται με ταχύτητα. Μας άρεσε πολύ το στυλ του. Η σύζυγος πάλι, η κυρία Πηνελόπη Αναστασοπούλου, έδειξε ακόμα μια φορά πως κάθε ρόλος για κείνη είναι πρόκληση, στην οποία ανταποκρίνεται με επιτυχία. Πέρα από το βιονικό της κατασκευής, είναι μία ηθοποιός που παίζει με έντονο συναίσθημα, που οι κινήσεις της είναι απτές και πραγματικές. Πολύ καλή η παρουσία της.

   Δεν χρειάζεστε εμένα για να μιλήσω για τον κύριο Μάριο Αθανασίου. Όπου τον έχω δει είναι πολύ καλός. Οπουδήποτε. Και σε αυτή την παράσταση είναι τόσο καλός, που δεν θυμάμαι να τον έχω δει ξανά σε τόση δαιμονισμένη φόρμα. Ο τρόπος του και το κλείδωμα στον χαρακτήρα, που στην ουσία είναι ρόλος μέσα σε έναν άλλο ρόλο, είναι τέτοιο που θαυμάσαμε και πολύ σύντομα θα ξαναθαυμάσουμε.
 
pontikopagida2217

   Μοναδική η σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της κυρίας Κίρκης Καραλή, η οποία μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές δουλειές μόνο, βασισμένη στην πανέμορφη απόδοση του κειμένου από τον κορυφαίο Αντώνη Γαλέο. Α, ναι. Οι οπαδοί του Μέταλ θα βρείτε έναν γερό σύμμαχο, κάπου στα ιντερμέδια. Μήπως βρήκατε και ποιο τραγούδι είναι; Να σας δω…
Παράσταση στην οποία πας και μετά σκέφτεσαι ότι θα είναι καλό να ξαναπάς. Λειτουργεί ψυχαγωγικά, λειτουργεί και ψυχοθεραπευτικά. Μίμηση πράξεως σπουδαίας και τελείας. Τόσο απλό, ναι;

Κώστας Κούλης

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):

Μάριος Αθανασίου

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Ράνια Οικονομίδου

Δημήτρης Πετρόπουλος

Νίκος Πολυδερόπουλος

Βαγγέλης Σαλευρής

Χάρης Τζωρτζάκης

Σάννυ Χατζηαργύρη

Συντελεστές

Συγγραφέας: Αγκάθα Κρίστι

Σκηνοθεσία- Δραματουργική Επεξεργασία: Κίρκη Καραλή

Θεατρική Απόδοση: Αντώνης Γαλέος

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Σκηνικά/Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Φωτογραφία / Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας

Γραφιστική Επιμέλεια: Μάριος Γαμπιεράκης (Μαύρα Γίδια)

Βοηθός Σκηνοθέτης: Λητώ Τριανταφυλλίδου

Hairstyle & make up: Le Boudoir

Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννης Παντελίδης

Προβολή/Επικοινωνία: Νταίζη Λεμπέση

Ευχαριστούμε θερμά τους Λιάνα Κανέλλη, Πάνο Σόμπολο και Σεμίνα Διγενή που "δάνεισαν" τις φωνές τους για τις ανάγκες της παράστασης

Διάρκεια Παράστασης: 100 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Παραγωγή: Happy Productions

Παραστάσεις: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 19:00, Σάββατο 18:00, Κυριακή 20:30

Πρεμιέρα: Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Τιμές Εισιτηρίων:

Τετάρτη-Πέμπτη: Γενική Είσοδος 16€

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή-Γιορτές: Ζώνη Α: 22€, Ζώνη Β: 18€, Ζώνη Γ: 16€

Άνεργοι – Πολύτεκνοι – Νέοι έως 25 χρονών: 16€

Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις άνω των 15 ατόμων (στο τηλέφωνο 210 0080900)

ΝΕΟΣ Ακάδημος: Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17, Μετρό Πανεπιστήμιο

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 3625119 & 210 0080900

Ο ΝΕΟΣ Ακάδημος, πλήρως ανακαινισμένος, διαθέτει ολοκαίνουργιο σύστημα εξαερισμού, ψύξης και θέρμανσης με εισροή νωπού αέρα στους χώρους του θεάτρου. Παράλληλα τηρεί αυστηρά όλα τα Πρωτόκολλα Υγειονομικής Προστασίας, με γνώμονα την προστασία κοινού & προσωπικού.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

α. Ηλεκτρονικά:

www.viva.gr/tickets/theater/neos-akadimos/i-pontikopagida

www.neosakadimos.gr

β. Τηλεφωνικά:

Στο 210 0080900: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-18:00 & Σάββατο 09:00-17:00

Στο 210 3625119: Δευτέρα έως Κυριακή 10:00-21:00

γ. Στα ταμεία του ΝΕΟΥ Ακάδημου (από 26/09/2022): Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17 (Δευτέρα έως Κυριακή 14:00-22:00)

δ. Στα γραφεία της Happy Productions: Μεσογείων 326, Αγία Παρασκευή (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-18:00 & Σάββατο 09:00-17:00)

ε. Στο Δίκτυο καταστημάτων VIVA (www.vivapayments.com/el-gr/network)

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Web: www.neosakadimos.gr

Facebook: www.facebook.com/neosakadimos

Instagram 1: neosakadimos

Instagram 2: pontikopagida.neosakadimos

You Tube: www.youtube.com/channel/UCt3LXDqOhYhrrxUhu-T01qg
 
#neosakadimos #pontikopagida.neosakadimos #pontikopagida #happyproductions
 
Joomla Social by OrdaSoft!