= Βρεθήκαμε στο Θέατρο Μικρό Άνεσις - Lulu
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Θέατρο Μικρό Άνεσις - Lulu

 
   Ερμηνείες που ξεχειλίζουν από συναισθήματα, μέσα σε μια βίαιη απεικόνιση. Η καθηλωτική αυτή παράσταση παντρεύει ένα τόσο σκληρό κοινωνικό θέμα με μια πανέμορφη οπτική εξιστόρηση στη μεγάλη σκηνή. Μια κοπέλα που βιώνει τον θάνατό της καθημερινά, μας ταξιδεύει μέσα από τα βιώματά της στην άσχημη πραγματικότητα της εκμετάλλευσης της γυναίκας. Ένα έργο που μεταφέρει τα έντονα συναισθήματα που κουβαλάει τόσο άμεσα στο κοινό, που δεν γίνεται να μην ανατριχιάσεις. Ένα σκοτεινό σόου βγαλμένο από τη ζωή, όπου ο υποτιθέμενος θύτης δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ακόμη άτυχο θύμα. Μια παρουσίαση με μαύρο χιούμορ που καταλήγει τραγικό, με πρωταγωνιστές που δίνουν έννοια στον λόγο “Δεν ξέρει τι θα πει αγάπη”.
 
lulu2215
 
   Η κοπέλα με τα άπειρα πρόσωπα, ονόματα και ιστορίες, είναι εγκλωβισμένη σε μια λούπα, που έχουν δημιουργήσει για εκείνη κανένας άλλος, παρά τα “θέλω” των άλλων. Μην σας ξεγελάει, ωστόσο, πόσο σκληρό μπορεί να ακούγεται αυτό το έργο, είναι μια εξαιρετική απεικόνιση μιας γυναίκας που προσπαθεί να ελευθερωθεί από τις απαιτήσεις και τις κακουχίες που «επιβάλλονται» πάνω της, για να βρει τον εαυτό της. Από τις έντονες κινήσεις των ηθοποιών μέχρι τη μουσική υπόκρουση και τις στιλιστικών επιλογές, αυτή η παράσταση θα σε κάνει τόσο να γελάσεις όσο και να αναρωτηθείς, εγκλωβίζοντάς σε και εσένα σε μια λούπα των δικών σου σκέψεων.

Κωνσταντίνα Δάντου
 
lulu2214

   Από δίπλα και εμείς… να παρακολουθούμε. Να γινόμαστε αποδέκτες, κοινωνοί, τοίχοι για να αναπηδήσει η πληροφορία, η αφήγηση, η ενέργεια. Ο Βέντεκιντ έγραψε για μία απελπισία που μπορεί να ιδωθεί με ελπίδα, έγραψε για ένα κάτι που έχει τα δικά του γιατί, όπως και τα δικά του τίποτα. Ηθοποιοί που γίνονται οι χαρακτήρες τους. Η απώλεια είναι προδιαγραμμένη, είναι όμως και αφορμή για να ελιχθούν τα σκοτάδια γύρω από την απουσία φωτός. Μένουμε στις ερμηνείες. Ομάδα επί σκηνής. Συνδυασμός. Κίνηση. Ατάκα στην ατάκα και ακολουθία που έχει σκοπό την καθήλωση στα του κειμένου, στα της δράσης. Οι πέντε τους είναι ένας και αυτός ο ένας σπάει σε πέντε μέρη. Μπαλαντέρ ο Δημήτρης Καπουράνης και ο Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου. Μπαλαντέρ και οι Ευδοκία Μιμιλίδη, Λεωνίδας Παπαδόδημας και Φώτης Στρατηγός. Μία στιγμή τρέλας γίνεται και φτάνει. Δεν έχει τέλος η πρόταση. Όπως και οι ερμηνείες. Έχουν μόνο αρχή, μέση και τάση να εξιτάρουν. Και η αποδοχή έρχεται πανταχόθεν. Το έργο του «καταραμένου» συγγραφέα αποτελεί σπουδή στη συμπεριφορά έξω από το κουτί. Σε αυτό με το οποίο έρχεσαι αντιμέτωπος αλλά διστάζεις να αντικρύσεις. Που συμμαχείς ή το πολεμάς, αλλά χωρίς να το βλέπεις. Πέντε ηθοποιοί που έκαναν το έργο να φαίνεται τόσο διαφορετικό. Το έχω ξαναδεί, με άλλη διανομή, αλλά τούτο δω είναι λες και έρχεται από άλλη διάσταση. Από έναν υπέρ-κύβο, που αξιωματικά βλέπει άπειρες παράλληλες και όχι μόνο δύο. Δεν είναι απλά παράσταση. Είναι η ζωή πάνω στη σκηνή. Σουρεάλ; Μπορεί. Απίστευτο να γίνει πιστευτή; Ίσως. Θέμα για κουβέντα για μετά; Πάντα!

Κώστας Κούλης

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Σοφία Αντωνίου
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σύμβουλος δραματουργίας-Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Μολέσκη
Κινησιολογία: Ανδρονίκη Μαραθάκη
Πρωτότυπη μουσική: Ecati
Σκηνικός χώρος- Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Βοηθός Ενδυματολόγου/Σκηνογραφου: Σοφία Μπαμπανιώτη
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη
Φωτογραφίες-Βίντεο: Νάσια Στουραΐτη
Παραγωγή: ΜΥΘΩΔΙΑ
Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Δημήτρης Καπουράνης
Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου
Ευδοκία Μιμιλίδη
Λεωνίδας Παπαδόδημας
Φώτης Στρατηγός
 
lulu2216
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο - 21:00
Κυριακή - 20:00

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος 15€
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/lulu/
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις