= Βρεθήκαμε στο Θέατρο Μικρό Άνεσις - Αστερισμοί
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Θέατρο Μικρό Άνεσις - Αστερισμοί

 
   Σύμφωνα με την κβαντική θεωρία, κάθε επιλογή που έχεις κάνει, κάθε απόφαση που έχεις πάρει ή δεν έχεις πάρει στη ζωή σου, όλα αυτά συνυπάρχουν σ’ ένα αφάνταστα πολύπλοκο σύστημα από παράλληλα σύμπαντα.

   Η Μάριαν και ο Ρόλαντ βρίσκονται σε κάποιο σύμπαν. Συναντιούνται πρώτη φορά σε ένα πάρτι. Γνωρίζονται, έλκονται, ερωτεύονται. Ο Ρόλαντ είναι μελισσοκόμος και η Μάριαν καθηγήτρια κοσμολογίας. Αυτοί οι δύο άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί. Αυτό είναι το δεδομένο μας. Το πώς θα εξελιχθεί μια σχέση και δη η δική τους, έχει να κάνει με τις αποφάσεις που θα πάρει ο καθένας ξεχωριστά αλλά και με τις κοινές αποφάσεις που θα παρθούν. Σωστά; Άραγε έτσι συμβαίνει; Και αν ο Ρόλαντ, σε κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν, πάρει διαφορετική απόφαση; Θα εξελιχθεί διαφορετικά η ιστορία;
 
asterismoi2217

   Τελικά οι αποφάσεις μας είναι αυτές που καθορίζουν τον δρόμο που θα πάρουμε ή απλά αυτό που είναι να συμβεί θα συμβεί; Εμείς φτιάχνουμε τη μοίρα μας ή έτσι αρεσκόμαστε να πιστεύουμε; Πόσες φορές έχουμε παίξει στο μυαλό μας σενάρια που έχουν να κάνουν με διαφορετικές μας αποφάσεις; Άραγε, αν είχαμε πάρει άλλη απόφαση, η τελική έκβαση θα ήταν διαφορετική; Ή απλά οι αποφάσεις που παίρνουμε έχουν δρομολογιακό χαρακτήρα; Να μας φτάσουν πιο γρήγορα ή πιο αργά σε αυτό που τελικά θα συμβεί;

   Εξαιρετική η ματιά της σκηνοθέτιδας Αικατερίνης Παπαγεωργίου στο πολυβραβευμένο έργο του Nick Payne, που πλέκει έναν ιστό γύρω από θεωρίες της επιστήμης και του σύμπαντος, ενώ ωστόσο θέτει ερωτήματα σχετικά με την τύχη, την ελεύθερη βούληση αλλά και τις επιδράσεις που έχουν όλα αυτά στην καθημερινή μας ζωή. Τα ρολόγια που είναι τοποθετημένα με διαφορετική ώρα το καθένα, αποπνέουν την αίσθηση των παράλληλων συμπάντων με χαρακτηριστική απλότητα.

   Ο Αλέξανδρος Βάρθης και η Ελίζα Σκολίδη έδωσαν απίστευτες ερμηνείες στους δύο χαρακτήρες. Οι εντάσεις άλλαζαν σε δευτερόλεπτα και είχαν το μεγάλο βάρος να αποδώσουν κάθε φορά τις ίδιες φράσεις διαφορετικά, ώστε να βάλουν τον θεατή σε όλο αυτό το κβαντικό mood. Δύσκολο το εγχείρημα αλλά τα κατάφεραν μια χαρά να μας περάσουν μέσα από τη διαφορετικότητα των ηρώων σε κάθε σύμπαν.
 
asterismoi2215

   Η χορογράφος Εύη Σούλη με πολύ ευρηματικό τρόπο κούμπωσε την κινησιολογία τους, έτσι ώστε άλλες φορές να θυμίζει σωματίδια στο σύμπαν και άλλες φορές απλά να είναι ο οδηγός για το πέρασμα σε μια άλλη έκβαση των χαρακτήρων και της ιστορίας. Ιδιαίτερη και η μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, που χρωμάτιζε τις σκηνές αλλά και τις παύσεις, δίνοντας ένταση στο κάθε τι.

   Δεν ξέρω αν τελικά αυτά τα ερωτήματα θα βρουν ποτέ τις σωστές απαντήσεις τους, αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι παρακολουθήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση, πλασμένη από νέα παιδιά που τους αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
asterismoi2214

Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου
Εικαστικό περιβάλλον και Κουστούμια: Μάριος Ράμμος
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Χορογραφία: Εύη Σούλη
Φωτισμός: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφίες: Ελίνα Γουνανλή
Γραφιστική επιμέλεια: Άρης Απαρτιάν
Οργάνωση παραγωγής Ναυσικά Παπαδασκαλοπούλου
Παραγωγή: Olympia Culture

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Βάρθης, Ελίζα Σκολίδη

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμή εισιτηρίου : Γενική Είσοδος 15 Ευρώ
12 Ευρώ προπώληση, Μειωμένο 12 Ευρώ

Παραγωγή: Olympia Culture
Σαραναταπήχου 5, Αθήνα, Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 210-3647200
 
Joomla Social by OrdaSoft!