= Βρεθήκαμε στο Θέατρο Μεταξουργείο - Ατσάλι
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Θέατρο Μεταξουργείο - Ατσάλι

 
   Η Φέη έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του συζύγου της. Δεκαπέντε χρόνια τώρα μέσα στη φυλακή, έχει αποδεχθεί τη μοίρα της, έχει προσαρμοστεί στον αέναο κύκλο του «σωφρονισμού». Κανείς μέχρι τώρα δεν την έχει επισκεφτεί. Όταν διαβάζει το σημείωμα της κόρης της, που ζητά να τη δει, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από τη μια αποζητά να δει το κοριτσάκι της, εκείνο που άφησε από την αγκαλιά της όταν την συνέλαβαν. Από την άλλη όμως φοβάται να την αντιμετωπίσει.
 
atsali2214

   Η πρώτη επίσκεψη γίνεται μέσα σε ένα περίεργο κλίμα. Η Φέη, με κυκλοθυμική διάθεση, σαν το αγρίμι στο κλουβί, προσπαθεί να βάλει όρια στη συζήτηση. Η Τζόσυ έχει μεγαλώσει από δέκα ετών με τη γιαγιά της. Τώρα, στα είκοσι πέντε της, ψάχνει να βρει την αλήθεια, να μάθει, να θυμηθεί, να κατανοήσει. Έχει πολλά ερωτήματα αλλά είναι φοβισμένη, γιατί η μητέρα της είναι πια ξένη για κείνη. Θυμάται πολύ λίγα πράγματα, τα χρόνια που έχουν περάσει σίγουρα έχουν επιφέρει αλλαγές στις δύο γυναίκες. Οι αναμνήσεις της Τζόσυ με τον πατέρα της είναι σχεδόν μηδενικές. Άραγε είναι έτοιμη να ξυπνήσει μνήμες του παρελθόντος; Είναι έτοιμη να ακούσει όσα έχει να της εξιστορήσει η μητέρα της; Είναι έτοιμη να έρθει αντιμέτωπη με την αλήθεια;

   Το «Ατσάλι» είναι μια απίστευτα έντονη παράσταση, κλειστοφοβική, γεμάτη συναισθήματα. Αναβλύζει ερωτήματα τόσο ψυχοκεντρικά όσο και πολιτισμικά και κοινωνικά. Οι δεσμοφύλακες, ο τρόπος λειτουργίας μιας φυλακής, της μικροκοινωνίας των παραβατών, είναι στο προσκήνιο. Οι ασφυκτικά κλεισμένοι χώροι, τα κελιά, ο τρόπος που ο έγκλειστος αντιμετωπίζει τον κόσμο, η ίδια του η ψυχοσύνθεση, οι σκέψεις και οι φόβοι του, η θέλησή του έστω και εγκεφαλικά να ξεφύγει από τα δεσμά, κάνει όλο το έργο να φουντώνει. Ένας χείμαρρος συναισθημάτων σε κάθε σκηνή έρχεται και μας κατακλύζει.
 
atsali2215

   Δεν περίμενα ποτέ να νοιώσω τόσο έντονα. Η Γιασεμί Κηλαηδόνη ήταν υπέροχη. Πρέπει να πάρει βραβείο για αυτόν τον ρόλο. Έντονη, σαγηνευτική, παρορμητική, έδωσε όλα τα χρώματα της ψυχοσύνθεσης στην ηρωίδα που υποδυόταν. Τη θαύμασα για τη δύναμη της ψυχής που έδωσε στη Φέη. Για την πολυεστιακή δυσκολία του ρόλου που εκείνη κατάφερε να το αποτυπώσει με τόσο δυναμισμό. Η Κατερίνα Παπαδάκη υποδύθηκε εξαιρετικά τη Τζόσυ. Ήταν υπέροχος ο τρόπος και τα συναισθήματα που ανέβλυζαν από την ηρωίδα. Μπήκαμε πολλές φορές στη θέση της.

   Η Ασπασία Μπατατόλη και ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης βοήθησαν στη κλειστοφοβική διάθεση, έχοντας τους ρόλους των δεσμοφυλάκων. Ήταν αμφίρροποι οι ρόλοι που υποδύονταν. Βαθιά συνδεδεμένοι με την κοινωνία, το σωφρονιστικό κλίμα αλλά και την ανθρώπινη πάλη. Τα σκηνικά λιτά αλλά πρωταγωνιστικά, δήλωναν τον χώρο που διαδραματιζόταν η παράσταση, βοηθώντας στην εξέλιξη αλλά και στην ανάπτυξη των συναισθημάτων σε κάθε σκηνή.
 
atsali2216

   Η παράσταση «Ατσάλι» είναι μια από τις καλύτερες παραστάσεις που έχουμε δει αυτή τη χρονιά. Ακροβατεί πάνω στα ανθρώπινα όρια και βγάζει στο φως τα σκοτεινά σοκάκια του μυαλού μας. Σφυρηλατεί συνείδηση και συναίσθημα. Ανάγει ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για αυτή την εκπληκτική παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Ταυτότητα Παράστασης
Συγγραφέας: Rona Munro (Ρόνα Μονρό)
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Νάντια Φώσκολου
Σκηνογραφία: Αλέγια Παπαγεωργίου
Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική: Γιάννης Καραγιάννης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σίμος Στυλιανού
Φωτογραφίες: Κέλλυ Φώσκολου
Ερμηνεύουν: Γιασεμί Κηλαηδόνη, Κατερίνα Παπαδάκη, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Ασπασία Μπατατόλη
 
atsali2217

Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will
Πού: Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14 & Κεραμεικού, τηλ 210-5234382, www.metaxourgeiotheatre.gr
Έναρξη: Από Παρασκευή 6/5 και για είκοσι παραστάσεις (έως και Παρασκευή 3/6)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Διάρκεια: 105’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 12 € (γενική είσοδος), 10 € μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι)
 
atsali2218
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις