Θεατρικές Παραστάσεις

Βρεθήκαμε στο θέατρο Λαμπέτη – Σεσουάρ για δολοφόνους

 
   Ανταύγειες ήθελα να κάνω - που λέτε - και είδα φως στο θέατρο Λαμπέτη και μπήκα. Το κομμωτήριο “Hair Studio Antony” ήτο ανοικτό, αλλά, ρε παιδάκι μου, πολύ παράξενοι τύποι ήσαντο μέσα.

   Ο κομμωτής (Ιωάννης Απέργης), ένας νεαρός όλο σκέρτσο και μπρίο, που μόνο τη κομμωτική δεν είχε στο μυαλό του. Ήτο κουτσομπόλης, σας λέω, δεν πρόσεχε τον πελάτη, είχε φάει σκάλωμα με τη σπιτονοικοκυρά από πάνω που έπαιζε πιάνο, ήθελε να μάθει όλα τα νέα της πλούσιας πελάτισσας - φίλης Χατζηπατέρα (Τζένη Θεωνά). Άφησε ένα κακομοίρη μισοκουρεμένο και άλλον έναν, του οποίου, με τη λεπίδα ξυρίσματος, του έκοψε και ένα κομμάτι δέρμα.
 
sesouar2115

   Δράμα, σας λέω, δράμα. Φυσικά και δεν τόλμησα να γίνω το επόμενο πειραματόζωο. Υπόσχομαι εδώ ενώπιόν σας και στον επί εικοσαετίας κομμωτή μου Δημήτριο, ότι άλλη φορά βόλτες σε άλλα κομμωτήρια δεν θα κάνω. Cross my heart and hope to die, που λένε και εις το Αμέρικα. Συνεχίζοντας το κουτσομπολίκι, ο μεσιέ Τόνυ είχε και μια σουρλουλού βοηθό, τη Σόφη (Δανάη Μιχαλάκη). Κορίτσαρος η μικρά και οι πελάτες έκαναν τα πάντα για μια της ματιά. Μάλλον για αυτό επιβιώνει τόσο καιρό ο εν λόγω coiffeur. Μέσα στο κομμωτήριο ήταν και ένας ακόμα κύριος καλοστεκούμενος και με πολύ καλό γούστο στο ντύσιμο, έχω να τονίσω. Ο Λεωνίδας Πέτροβας (Ζήσης Ρούμπος) είχε αρκετά σουξου μούξου με τη νεαρά σουρλουλού. Κάτι παιζότανε, αλλά πρόσεχαν πολύ να μην δώσουν λαβές και δεν κατάφερα να ανακαλύψω πολλά.

   Ο κομμωτής, που λέτε, ακούγοντας την κυρία από πάνω να παίζει πάλι πιάνο, εκτροχιάστηκε τελείως. Πήρε φόρα και έτρεξε να της τα χώσει εκ του σύνεγγυς. Εκεί ήταν που η βοηθός πήγε να πετάξει τα σκουπίδια, ο μοντέλος μεσιέ Πέτροβας είχε πεταχτεί μέχρι την τουαλέτα, ενώ η μαντάμ Χατζηπατέρα έκανε κάποια μπες-βγες και πήρε ένα τηλέφωνο, λέγοντας ότι το τακτοποίησε το θέμα. Ποιο θέμα, ρε παιδιά; Εγώ μια στριγγλιά άκουσα, της σουρλουλού βοηθού, να φωνάζει «Είναι νεκρή»! Μετά όλα θόλωσαν, μπήκε η αστυνομία, κατέβηκε ο κομμωτής, βγήκε ο μοντέλος από το WC… Η κυρία του επάνω ορόφου πέρασε στην αντιπέρα όχθη μετά από αλλεπάλληλες μαχαιριές. Ποιος είναι ο ένοχος; Εδώ σας θέλω, με μια ματιά ένοχη κοίταγαν όλοι. Αυτό έχω να δηλώσω, κύριε αστυνόμε μου (Δημήτρης Μακαλιάς). Και ρωτάει ο άνθρωπος «Θα με βοηθήσετε να βρούμε τον δολοφόνο»; Να πω όχι στο όργανον; Δεν γίνεται. Έκατσα λοιπόν και προσπαθούσα να θυμηθώ όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια που οι μάρτυρες – ύποπτοι έδιναν κατάθεση σε εκείνον και το τσακάλι βοηθό του (Χάρης Χιώτης). Ευτυχώς δεν ήμουν μόνη, όταν άναψαν τα φώτα ανακάλυψα πως το κομμωτήριο ήτο φίσκα (ναι, τηρούσαμε τα μέτρα και τα σταθμά, αγαπητοί κύριοι του υγειονομικού, του κορωνοϊκού και λοιπών θρησκευμάτων). Ποιο NCIS, ποιο True Detectives και λοιπές σειρές αστυνομικού περιεχομένου, δώσαμε ρέστα σας λέω. Το πήρα απόφαση, θα πάω να δώσω εξετάσεις στο FBI, αλλά και στη Scotland Yard. Ένοχος ήταν ο – η…
 
sesouar2116

   Α, όχι δεν θα το ομολογήσω, να το βρείτε μόνοι σας παρακολουθώντας αυτή τη μεγαλειώδη παράσταση. Παίζεται τόσα χρόνια και δεν είχα καταφέρει να τη δω. Κάλλιο αργά, που λένε, παρά ποτέ. Εντυπωσιάστηκα με το πόσο άμεση ήταν η όλη κατάσταση, πόσο το απόλαυσα και πόσο θέλω να το ξαναδώ. Πέρασα ένα απίστευτο δίωρο, πρώτα βλέποντας υπέροχες κωμικές ερμηνείες και μετά έγινα ντεντέκτιβ για να ανακαλύψω τον δολοφόνο. Πολυεστιακά στημένη η παράσταση, έτσι ώστε να μπερδεύει τον θεατή. Οι ηθοποιοί ετοιμόλογοι κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης – ναι, κάναμε και αναπαράσταση. Πώς αλλιώς θα γινόταν να λυθεί το μυστήριο; Οι θεατές πήραν στα σοβαρά το ρόλο τους και οι ατάκες ανάμεσα σε κοινό και τους ηθοποιούς έδιναν και έπαιρναν.

   Τα εύσημα θα πρέπει να δοθούν και στους ανθρώπους που έστησαν τα σκηνικά. Πανέμορφο το κομμωτήριο, στο Κολωνάκι θα έκαμε πάταγο! Floral, γουστόζικο και με δικό του τοίχο για insta stories, βεβαίως-βεβαίως.

   Ακόμα κάθεστε; Τρέξτε να κλείσετε εισιτήρια! Η νέα ομαδάρα σκίζει σας λέω και θα μονοπωλήσει για άλλη μια χρονιά το ενδιαφέρον σας. Μόνο μην αφήσετε τον Τόνυ να ακουμπήσει τα μαλλιά σας… Αλλιώς, δική σας ευθύνη το αποτέλεσμα.

Μήτσο, έρχομαι για τις ανταύγειες!
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
sesouar2117

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά) :
Ιωάννης Απέργης, Τζένη Θεωνά, Δημήτρης Μακαλιάς, Δανάη Μιχαλάκη, Ζήσης Ρούμπος, Χάρης Χιώτης
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Απόδοση-Διασκευή: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα
Βοηθός σκηνογράφου: Φραντζέσκα Μπούτση
Μουσική επιμέλεια: Ο θίασος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Γραφιστική επιμέλεια: The Button
 
Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα/Τεχνηχώρος EE/Παπανδρέου ΑΕ
Επικοινωνία : Ελίνα Λαζαρίδου/Aθηναϊκά Θέατρα
 
By arrangement with Laugh Along Productions, LLC and Marilyn Abrams & Bruce Jordan.
Mε την συνεργασία της Laugh Along Productions, LLC, Marilyn Abrams & Bruce Jordan.
 
sesouar2114
 
Θέατρο Λαμπέτη : Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι
Ώρες και ημέρες παραστάσεων:
Τετάρτη : 20:00
Πέμπτη & Παρασκευή : 21:00
Σάββατο : 18:00 και 21:00
Κυριακή : 19:00
Διάρκεια παράστασης : 120 λεπτά
 
Τιμές εισιτηρίων
Α΄ζώνη 18 ευρώ, Β΄ζώνη 16 ευρώ
Σάββατο : 18 και 20 ευρώ. Σάββατο απογευματινή : 15 ευρώ.
VIP (α΄σειρά) όλες τις ημέρες : 25 ευρώ
 
Για ομαδικές κρατήσεις : κ. Κώστας Μπάλτας 6972-217952
Πληροφορίες : 211.102.6277
Εισιτήρια VIVA.gr
 
Joomla Social by OrdaSoft!