Θεατρικές Παραστάσεις

Βρεθήκαμε στο Θέατρο Eliart - Ο απρόσκλητος επισκέπτης

 
   Ποιος να είναι ο δολοφόνος λοιπόν; Ποιος ευθύνεται για τον θάνατο του Ρίτσαρντ Γουόρικ; Γεμάτο κόσμο το σπίτι. Η σύζυγος, ο «μικρός» αδελφός με τη διανοητική δυσλειτουργία (sic), η οικονόμος, ο «αποκλειστικός», η μητέρα… Και ο απρόσκλητος επισκέπτης. Μέσα από το σκοτάδι ήλθε, με έναν φακό και μερικές ερωτήσεις. Και μάλλον στο σκοτάδι θα επιστρέψει. Το κορυφαίο έργο της Άγκαθα Κρίστι και η νέα διανομή. Το είχα δει και με την προηγούμενη και προφανώς δεν χρειάστηκε να μου το πουν δύο φορές για να πάω. Είναι ένα γεμάτο δίωρο, περνάει πολύ ευχάριστα και διαμορφώνει κλίμα για ερωτήσεις μετά.
 
aprosklitos2214

   Ο κύριος Οδυσσέας Σταμούλης είναι ο επισκέπτης. Να σας πω κάτι; Στην αρχή ένιωσα κάπως περίεργα. Είναι η προσέγγιση, είναι ο τρόπος εκφοράς των λέξεων… Ο ίδιος έδειξε να το διασκεδάζει και να προσφέρει τη χιουμοριστική πλευρά μίας, κατά τα άλλα, τρομακτικής ιστορίας. Υπάρχει μία συγκεκριμένη σκηνή, προς το τελείωμα, στην οποία είναι απλά απολαυστικός και στην οποία έκανε όλο το κοινό να γελάσει άνετα. Τον καταχάρηκα στον συγκεκριμένο ρόλο. Η κυρία Σοφία Μανωλάκου είναι η σύζυγος του δολοφονημένου και τη συναντήσαμε και στην προηγούμενη διανομή. Μία ηθοποιός με απίστευτη ομορφιά, την οποία κατάφερε να περάσει σε δεύτερο πλάνο, αφού η βασική εστίαση είχε να κάνει με την ερμηνεία της. Πειστική, τίμια, αληθινή, δεν πρόδωσε χαρακτήρα, δεν παρέκκλινε ούτε στιγμή.

   Τον ρόλο της μητέρας μία μεγάλη κυρία της τέχνης. Η κυρία Ελένη Βουτυρά ήταν μία πραγματική αρχόντισσα στη σκηνή. Επιβλητική αλλά και εύθραυστη, με εντυπωσιακό παρουσιαστικό – εξαίρετα τα κοστούμια που σχεδίασε για εκείνη ο κύριος Αλέξανδρος Κομπόγιωργας – και ακόμα πιο εντυπωσιακή απόδοση. Έδωσε στον ρόλο της τη διάσταση που έπρεπε, την περιβολή που θα έκανε τη διαφορά. Ο κύριος Κώστας Ζέκος στον ρόλο του Έιντζελ, του υστερόβουλου «αποκλειστικού», ήταν επαρκέστατος και χαρακτηριστικά άνετος – από την προηγούμενη διανομή και εκείνος. Κατάφερε να μας κάνει να τον αντιπαθήσουμε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και αυτό έχει να κάνει με την ερμηνευτική δεινότητά του και το κούμπωμα στον χαρακτήρα του.
 
aprosklitos2216

   Η κυρία Αννέτα Παπαθανασίου – ήταν και στην προηγούμενη διανομή – στον ρόλο της οικονόμου ήταν και πάλι ακριβέστατη στην προσέγγιση και πολύ άνετη στην απόδοσή της. Ιδίως στη σκηνή που έχει με τον άμοιρο μικρό αδελφό του αποθανόντος, είναι θαυμάσιος ο τρόπος που ερμηνεύει. Μας άρεσε πολύ το μοτίβο με το οποίο χρησιμοποιούσε τις εκφράσεις του προσώπου της, καθώς ερμήνευε. Ο κύριος Στάθης Λαγκαδάς σαν μικρός αδελφός λοιπόν, ήταν μία εξαιρετική συλλογή πινελιών στο όλο έργο και μία φρέσκια πνοή στην παράσταση. Μας έπεισε όλους για τα προβλήματα του χαρακτήρα του, ήταν άψογα κακός αλλά και καλός σαν άνθρωπος και άψογα άψογος σαν ηθοποιός. Ο κύριος Σαράντος Γεωγλερής, από την προηγούμενη διανομή και αυτός, ήταν ξανά ένας πληρέστατος wannabe βουλευτής, ο οποίος έβαζε πάντα πρώτα την καριέρα και μετά όλα τα άλλα. Η φιλία του με τον Γουόρικ δεν θα πρέπει να του αφήσει «κουσούρια».

   Ο κύριος Γιώργος Φρατζεσκάκης, ο οποίος υπογράφει και στη σκηνοθεσία αλλά και τη μουσική επιμέλεια, στον ρόλο του επιθεωρητή, είναι σταθερή αξία για την παράσταση. Ήπιος, με παρατηρητικότητα, με καίριες παρεμβάσεις, με κίνηση η οποία έδειχνε χαρακτηριστική άνεση και οικειότητα με τη σκηνή. Ήταν παρά πολύ καλός και έδεσε τους ηθοποιούς της νέας διανομής με εκείνους της πρώτης, χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό. Στο μπιζάρισμα το κοινό ήταν συγκινητικό και έχω την αίσθηση πως θα χειροκροτούσε μέχρι τώρα, αν εξαρτιόταν από κείνο. Μια πλειάδα ηθοποιών που τίμησε το τάλαντό του, το κοινό του, τον σκηνοθέτη του και ένα αθάνατο έργο. Θα πήγαινα πολύ άνετα να το ξαναδώ. Να υποθέσω ότι θα πετύχω και εσάς εκεί;

Κώστας Κούλης
 
aprosklitos2217

«Ο απρόσκλητος επισκέπτης» της Άγκαθα Κρίστι
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνικό: Βαλεντίνο Βαλάσης
Κοστούμια: Βεστιάριο ELIART
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά, Στάθης Λαγκάδας
Τα κοστούμια της κ. Βουτυρά σχεδίασε και επιμελήθηκε o Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
 
aprosklitos2218
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Οδυσσέας Σταμούλης
Σοφία Μανωλάκου
Γιώργος Φρατζεσκάκης
Αννέτα Παπαθανασίου
Σαράντος Γεωγλερής
Ελένη Βουτυρά
Κώστας Ζέκος
Στάθης Λαγκάδας
 
aprosklitos2220
Art Work: Λουκάς Μελάς
Φωτογραφίες -βίντεο art: Γιώργος Κρίκος, Ra's Eye
Μακιγιάζ: Άννα Μαρία Μπάμπη
Κομμώσεις: Γρηγορία Τζήβα

Επικοινωνία θέατρο ELIART: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου
Παραγωγή: Ιωάννης Ρουμελιώτης – Θέατρο ELIART

Διάρκεια: 90 λεπτά
 
aprosklitos2219
Info
Έως 29 Μαΐου
Πού: Θέατρο ELIART, Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός, τηλ.: 210 3477677
Πότε: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Ώρες: Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18:15 και 21:00, Κυριακή 18:15
Εισιτήρια: 17€ (γενική είσοδος), 14€(φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ και άνω των 65).
Ειδική τιμή: Σάββατο απογευματινή (18:15) 15€ (γενική είσοδος), 12€ (φοιτητές, άνεργοι,
πολύτεκνοι, ΑμεΑ και άνω των 65).

1 – 17 Απριλίου
Πού: Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310821483
Πότε: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Ώρες: Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18:30 και 21:15, Κυριακή 20:00
Εισιτήρια: 17€ (γενική είσοδος), 15€(φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ και άνω των 65).
 
aprosklitos2215
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/aprosklitos-episkeptis-2021-2022/
και στο Ταμείο του θεάτρου
  • Η παράσταση θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων, ακροαμάτων & λοιπών παραστατικών τεχνών σε κλειστούς χώρους και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Joomla Social by OrdaSoft!