= Βρεθήκαμε στο Θέατρο Δρόμος - Παλέρμο
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Θέατρο Δρόμος - Παλέρμο

 
   Σε κάθε σπίτι ένας τρελός και στο δικό μας όλοι… Η σοφότατη ελληνική παροιμία συνάδει κατά μεγάλο ποσοστό με την υπόθεση του έργου. Τέσσερις άνθρωποι λαμβάνουν μία επιστολή-πρόσκληση. Ο Ανδρέας, φίλος τους, «φίλος» τους, άσπονδος εχθρός κατά συνθήκη, εκκεντρικός – θεότρελος με λεφτά δηλαδή – και μυστηριώδης, έχει εξαφανιστεί από το σπίτι του. Οι τέσσερις καταφθάνουν και ο καθένας τους έχει τη δική του εκδοχή για το πού μπορεί να βρίσκεται ο πέμπτος. Είναι ζωντανός; Έχει αποχαιρετήσει; Τι συμβαίνει και γιατί καλούνται σε ένα σπίτι χωρίς οικοδεσπότη; Πολύ σύντομα εμφανίζεται ο αδελφός του εξαφανισθέντος – και κατά κάποιους εκλιπόντος – και ζητά εξηγήσεις, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά, μια και κανείς από τους τέσσερις δεν τον είχε γνωρίσει, πριν να λάβει χώρα η εξαφάνιση – ή το άλλο. Βέβαια… μην νομίζετε… Ο καθένας από εκείνους τους τέσσερις κουβαλάει πράμα. Και οι σχέσεις μεταξύ τους είναι περίεργες…
 
palermo2114

   Μου αρέσουν πολύ αυτές οι ιστορίες. Ποιος έχει κάνει το κακό, ποιος είναι ο ένοχος, ποιος έχει κάτι να κρύψει και ποιος θα φροντίσει να βρει την αλήθεια. Μπροστά μας πέντε ηθοποιοί. Πέντε χαρακτήρες που παλαντζάρουν από το φυσιολογικό στο γκροτέσκο και πάλι πίσω. Η Παναγιώτα Αβραμοπούλου, η οποία μας πήρε τα μυαλά με τον εκπληκτικό μονόλογό της στο «Άννα», υπογράφει σε αυτή την παράσταση το κείμενο και υποδύεται τον ένα εκ των χαρακτήρων. Η ομάδα είναι στιβαρή, σοβαρή και κουμπωμένη στη ροή. Όλοι τους – και οι πέντε τους – προσέφεραν αβίαστο γέλιο, σε ένα έργο που θα μπορούσε να είναι ιστορία της Αγκάθα Κρίστι, έτσι όπως θα την αφηγούταν ο John Cleese. Όλοι τους ήταν εξαιρετικοί στα καθήκοντά τους και μπέρδεψαν και ξαναμπέρδεψαν το κοινό, όσον αφορά το ποιος θα μπορούσε να έχει κάνει το έγκλημα, την απαγωγή ή τον φόνο. Πώς είπατε;

   Πώς είπατε; Τι δουλειά έχει το κοινό, σχετικά με το μπέρδεμα; Ε, πώς δεν έχει… Αφού η συμμετοχή του είναι ενεργή. Δεν θέλω να πω περισσότερα, δεν θέλω να το χαλάσω. Σας δίνω απλά το έναυσμα να επισκεφθείτε έναν από τους πιο ζεστούς χώρους στη Αθήνα, το Θέατρο Δρόμος, να δείτε την παράσταση και να πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας. Τεκμηριωμένα, εννοείται, αλλιώς ο φακός θα είναι αδυσώπητος. Πραγματικά κακίζω τον εαυτό μου που δεν πήρε μέρος, ενώ έχω πάντα έτοιμη ατάκα για τέτοια θέματα και θεάματα. Νομίζω ότι επιβάλλεται επανάληψη σε αυτή την περίπτωση.
 
palermo2115

   Ωραία ομάδα αυτή των Παναγιώτα Αβραμοπούλου, Γιάννη Αποστολίδη, Ήρας Δαμίγου, Νεκτάριου Καλαητζάκη και Λίλης Τέγου. Κεφάτοι όλοι τους, με καλοδουλεμένους τους ρόλους τους, με ταχύτατες εναλλαγές στο ατακαριό και δυναμική απεικόνιση του παιχνιδιού “Palermo” στον θεατρικό καμβά. Σας θύμισε το παιχνίδι η περιγραφή παραπάνω; Καλά έκανε! Ο «φταίχτης», οι «θεατές» και… κάτι άλλοι, παρελαύνουν και έχουν σκοπό να περάσουμε πολύ καλά σαν φιλοθεάμον κοινό. Θα ήθελα εδώ να εστιάσω στην ερμηνεία του Νεκτάριου Καλαητζάκη, ο οποίος έδωσε στον χαρακτήρα του αυτό το κάτι παραπάνω, μία εσάνς που μας πήγε βόλτα στις παλιές καλές εποχές της ελληνικής πρόζας. Αιχμή του δόρατος σε μία έτσι κι αλλιώς σπουδαία ομάδα, υποστηριζόμενη από τη σκηνοθεσία του Εμ. Μαύρου, που φρόντισε να μας δώσει κάτι να συζητάμε, μέχρι την επόμενη φορά που θα το δούμε ξανά. Γιατί, όπως έγραψα πιο πάνω, θα ξαναπάμε! Μπορεί να πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο, σημασία όμως έχει να δούμε τι θα γίνει την αυγή.

Κώστας Κούλης

Συντελεστές
Συγγραφέας: Παναγιώτα Αβραμοπούλου
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Σκηνικά: Ρένα Σαντανούρη
Κοστούμια: Στεφανία Σιαφλιούκα
Μουσική: Ρεβάνς
Φωτισμοί: Πάνος Μπέσης
Φωτογραφίες: EarthView
Trailer: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Video Post Production: Μανώλης Πετρής
Γραφικά & Σχεδιασμός Ηχητικών Εφέ: RS Architecture + Design Studio
Ψιμυθιολόγος: Γιώτα Κουτσάφτη
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: Medea Pictures

Διανομή (αλφαβητικά): Παναγιώτα Αβραμοπούλου, Γιάννης Αποστολίδης, Ηρα Δαμίγου, Νεκτάριος Καλαητζάκης, Λίλη Τέγου
 
palermo2117

Πληροφορίες Παράστασης
Παραστάσεις Από Παρασκευή 22 Οκτωβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Παρασκευή & Σάββατο στις 20:30

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 14€
Μειωμένο: 11€ (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+)

Ειδικές Τιμές
Για ομαδικές κρατήσεις άνω των 10 ατόμων (στο τηλέφωνο 210 88 18 906

Διάρκεια παράστασης
70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Προπώληση εισιτηρίων
Viva.gr: https://www.viva.gr/tickets/theater/palermo/

Για την είσοδό τους στην παράσταση οι θεατές πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης. καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Επίσης υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά την παραμονή τους σε όλους τους χώρους του θεάτρου.

Θέατρο Δρόμος
Αγ. Μελετίου 25, Αθήνα
Τηλ. 210 8818906
Web Site: https://dromostheatre.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/dromostheatre
Instagram: https://www.instagram.com/dromostheatre/

Δημόσιες σχέσεις & Επικοινωνία Θεάτρου Δρόμος
Χρύσα Ματσαγκάνη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις