Θεατρικές Παραστάσεις

Βρεθήκαμε στο θέατρο Broadway - Δον Καμίλο

 
   Λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε μια μικρή κωμόπολη της Νότιας Ιταλίας πραγματοποιούνται δημοτικές εκλογές. Ο αιδεσιμότατος Δον Καμίλο δέχεται επισκέψεις από τους δυο πολιτικούς που κυνηγούν το αξίωμα της δημαρχίας. Ο ένας μάλιστα είναι και παιδικός του φίλος. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι τα πάνε και καλά. Ο Πεπόνε ανήκει σε άλλη πολιτική παράταξη και οι καβγάδες μεταξύ τους είναι ομηρικοί.

   Παράλληλα τον επισκέπτεται και μια πανέμορφη και σέξι γυναίκα, εξυμνώντας την αξία του αλλά και τις αρχές του. Ο Δον Καμίλο πέφτει στην παγίδα και παραλίγο και στον πειρασμό. Γλιτώνει τελευταία στιγμή, καθώς ο εν ενεργεία δήμαρχος Φλουράτος, του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, διεκδικεί ξανά τη δημαρχία και επισκέπτεται και εκείνος τον αιδεσιμότατο για να ζητήσει τη βοήθειά του. Εκείνος, παρόλο που δεν θέλει να αναμειχθεί, συμβιβάζεται να βοηθήσει, αφού ο εν λόγω συνυποψήφιος έχει τις ευλογίες της Συνόδου. Πρέπει να γίνει ένα θαύμα και ο κόσμος να πειστεί να ψηφίσει τον Φλουράτο αντί του Πεπόνε.
 
donkamilo2117

   Σκέφτονται λοιπόν να τρυπώσουν αυγά σε κάποια κοτέτσια της περιοχής, όπου την επόμενη μέρα αυτά θα έχουν το σήμα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Οι αγρότες θα πειστούν ότι έγινε θαύμα και θα ψηφίσουν για Δήμαρχο τον Φλουράτο για ακόμα μια τετραετία. Εύκολο το κόλπο και ο Δον Καμίλο είναι αυτός που θα το βάλει σε εφαρμογή. Ο Δον Καμίλο είναι κατά βάση ένας πολύ συντηρητικός κληρικός, που συχνά μιλάει με τη φωνή της συνειδήσεώς του. Θεωρεί δε ότι μιλά με τον ίδιο τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό. Το κόλπο του θαύματος δεν μπαίνει σε εφαρμογή, καθώς η αδερφή του αιδεσιμότατου κάνει τα αυγά ομελέτα… Από εκεί αρχίζουν κωμικοτραγικές καταστάσεις, που οδηγούν σε απίστευτα γάργαρο γέλιο. Η χαριστική βολή για τον Δον Καμίλο έρχεται όταν ο Πεπόνε, μέλος του κομμουνιστικού κόμματος, εκλέγεται δήμαρχος και αποκαλύπτεται ότι ο γιος του Μάριος έχει αφήσει έγκυο την ανιψιά του αιδεσιμότατου.

   Η παράσταση «Δον Καμίλο» είναι μια σάτιρα με πολιτικό περιεχόμενο. Παρόλο που γράφτηκε εξήντα τρία χρόνια πριν, η πολιτική, οι αντιλήψεις και τα κόλπα αυτής, έχουν μείνει τα ίδια. Ο διορατικός Σωτήρης Πατατζής με το έργο του έδωσε κωμική υπόσταση, σατιρίζοντας τα κακώς κείμενα της πολιτικής αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους που καπηλεύονται τις ζωές όλων μας προς δικό τους όφελος.
 
donkamilo2115

   Ο Πέτρος Ξεκούκης στο ρόλο του Δον Καμίλο σάρωσε το θέατρο με το κωμικό του ταπεραμέντο και αρκετές φορές κατάφερε να φέρει το γέλιο και στους συναδέλφους του επί σκηνής. Ο Παύλος Κουρτίδης από την άλλη, τον διαγωνιζόταν σθεναρά. Οι μεταξύ τους σκηνές έβγαζαν το πιο δυνατό γέλιο. Τρομερό δίδυμο αυτοί οι δύο! Η Ελένη Φιλίνη δεν υποδυόταν, Ήταν η γυναίκα που προσπάθησε να βάλει σε πειρασμό τον αιδεσιμότατο. Το υπέροχο σκέρτσο και τα νάζια της, καθώς και το υποκριτικό της ταλέντο άνθισαν προσδίδοντας περισσότερο γέλιο στις αντιδράσεις του Πέτρου Ξεκούκη. Όσο για τον αγαπημένο Γιώργο Ματαράγκα, που τέλεσε και χρέη σκηνοθέτη, μόνο τα καλύτερα έχουμε να πούμε. Ανήκει σε μια γενιά ηθοποιών που έχουν πραγματικά ματώσει για το θέατρο. Έχει μια άλλη αύρα κλασσική στη σκηνή και όλοι τον κοιτούσαμε με δέος.

   Αν θέλετε να παρακολουθήσετε μια παράσταση που θα σας χαρίσει μοναδικές στιγμές γέλιου, δεν έχετε πάρα να περάσετε από το θέατρο Broadway. Συνιστάται σαν φάρμακο και ίσως γιατρειά από την καταθλιπτική φάση που βρισκόμαστε όλοι λόγω του κορονοϊού.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
donkamilo2118
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία : Γιώργος Ματαράγκας
Σκηνικά – Κοστούμια : Παναγιώτης Μανίκας
Μουσική επιμέλεια : Πέτρος Ζουμπούλης
Φωτισμοί : Παναγιώτης Ψύχας
Φωτογραφίες : Κώστας Δέλχας
Γραφιστική επιμέλεια: Μάχη Κερκένη

Διανομή:
Ελένη Φιλίνη
Σταμάτης Τζελέπης
Παύλος Κουρτίδης
Ηλίας Παπακωνσταντίνου
Έφη Κιούκη
Ελενα Τσεφαλά
και ο Γιώργος Ματαράγκας
Στον ρόλο του Δον Καμίλο ο Πέτρος Ξεκούκης
Φιλική συμμετοχή – Φωνή Θεού ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης
 
donkamilo2116
Παραστάσεις: Παρασκευή 21:00, Σάββατο 20:00, Κυριακή 19:00
Διάρκεια Παράστασης: 100 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Παραγωγή: MAGIC DREAM
Θέατρο Broadway: Αγίου Μελετίου 61, Αθήνα
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108654787

To θέατρο Broadway χαρακτηρίζεται ως χώρος μεικτός. Οι εισερχόμενοι στο χώρο πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό τεστ COVID (72 ωρών για pcr test - 48 ωρών για rapid test)"
Τιμές Εισιτηρίων:
• Ζώνη Α: 18€ / Ζώνη Β: 15€ / Ζώνη Γ: 10€
• Άνεργοι-Πολύτεκνοι-Φοιτητές-AMEA: 10€
• Ομαδικά εισιτήρια (γκρουπ) Υπεύθυνος Πέτρος Ξεκούκης : 6944622777
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
α. Στα ταμεία του θέατρου Broadway: Αγίου Μελετίου 61, Αθήνα (Δευτέρα έως Κυριακή 17:00-22:00)
β. Τηλεφωνικά: 2108654787
 
Joomla Social by OrdaSoft!