= Βρεθήκαμε στο Θέατρο Άβατον - Θα γίνω η Μήδεια
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Θέατρο Άβατον - Θα γίνω η Μήδεια

 
ΘΑ ΓΙΝΩ Η ΜΗΔΕΙΑ – Κανείς δεν μαρτυρεί για τον μάρτυρα
 
   Δεν ξέρω πώς θα είχα αντιδράσει αν πριν πάω να παρακολουθήσω αυτή την εξαιρετική παράσταση, είχα διαβάσει την υπόθεση. Ανέβηκε πρώτα στη Θεσσαλονίκη. Διάβασα (αφού το παρακολούθησα πρώτα) ότι είχε πολύ καλές κριτικές. Και θα έρθω να συμφωνήσω.

   Μια σκηνή με κανένα μα κανένα σκηνικό. Ένας αφηγητής, ένας ταπεινός βιολιστής, που ο σκοπός του δεν βγάζει νόημα. Η σκηνή σκοτεινή, τα ρούχα του πρωταγωνιστή μαύρα. Ένα κίτρινο αδιάβροχο κρεμασμένο… Το θέμα της παράστασης, η Μήδεια. Η πιο παρεξηγημένη γυναίκα της ελληνικής μυθολογίας. Ποιος είναι το θύμα και ποιος το θύτης σε αυτή την ιστορία τελικά. Ο ήρωας ποιος είναι;
 
mideia2259
 
   Ο Σταυρός Μόσχης επιχειρεί ένα τολμηρό εγχείρημα. Ανεβάζει έναν μονόλογο που όμοιό του δεν έχετε παρακολουθήσει μέχρι και σήμερα, όσον αφορά τη φετινή χρονιά. Αφηγείται την ιστορία της Μήδειας, που έφτασε να σκοτώσει τα παιδιά της για την καρδιά του άντρα που αγάπησε και απαρνήθηκε τα πάντα για εκείνον. Δίχως κανένα εφόδιο, παρά μόνο το ταλέντο του, μας κάνει να νιώσουμε τον πόνο που ένιωθε και εκείνη όταν κατάλαβε πως ο Ιάσωνας δεν ήταν αυτός που εκείνη ερωτεύτηκε και πίστεψε. Το χιουμοριστικό του ύφος, κατά την αρχή της αφήγησης, με έκανε να πιστέψω ότι ίσως έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα και το έργο, βάζοντας στη σφαίρα της μεταφοράς τον τίτλο. Όμως αργότερα, ήταν φανερό ότι παρακολουθούσα ένα αριστούργημα. Εμπεριείχε όλα τα στοιχεία. Και το χιούμορ και το δράμα, αλλά και την τραγωδία.

   Κατάφερε ο νεαρός ηθοποιός το ακατόρθωτο. Ένωσε τον μύθο του Ιάσωνα με το Χρυσόμαλλο δέρας, με την τραγωδία της Μήδειας με ευρηματικό τρόπο. Κοιτά το κοινό, στα μάτια, αφυπνίζει με τα λόγια του, πιάνει τον μύθο από την αρχή και τον ζει μαζί με το κοινό. Αλλάζει ύφος κάθε φορά που αλλάζει χαρακτήρα. Γίνεται ο Ιάσωνας, μετά η Μήδεια και μετά… Μετά γίνεται ο αφηγητής, εκείνος που έζησε όλο το δράμα της γυναίκας. Οι περιγραφές του γλαφυρές, ξετυλίγονται μπροστά στο κοινό εικόνες ζωντανές, με ήχο! Ένιωσα την ανάσα του καλλιτέχνη να κόβεται, καθώς περιγράφει τις σκηνές πολέμου. Καθώς περιγράφει τη δύναμη του έρωτα. Και το τι μπορεί εκείνος να δημιουργήσει, ευτυχία αλλά και κατάρα. Υπεράνω εαυτώ, καταφέρνει να αποδώσει τα συναισθήματα, τον πόνο και την οργή της Μήδειας.
 
mideia2260

   Προσωπικά, Μήδεια στο θέατρο δεν έχω δει. Έχω όμως διαβάσει πολλά για το συγκεκριμένο έργο. Ναι, βρήκα πολλά σημεία που μου έδωσαν την εντύπωση ότι βρισκόμουν εμπρός σε μια αρχαία τραγωδία. Οι εκφράσεις του, οι κινήσεις του, η δύναμη της ψυχής του. Νιώθω τυχερή, χωρίς καμιά υπερβολή, που βρέθηκα να είμαι θεατής αυτής της παράστασης. Πρόκειται για μια παράσταση που μεταφέρει πολλά μηνύματα. Σε βάζει σε έναν κλοιό σκέψης, που δεν βγαίνεις πριν να δώσεις μόνος τις απαντήσεις που θέλεις.

   Εν τέλει, ποιος ήταν το τραγικό πρόσωπο αυτής της τραγωδίας; Ο Ιάσωνας η Μήδεια, τα παιδιά; Είμαι σίγουρη ότι θα λάβετε τις απαντήσεις που θέλετε. Αρκεί να βρεθείτε στο θέατρο Άβατον.

   Το έργο ΘΑ ΓΙΝΩ Η ΜΗΔΕΙΑ είναι το πρώτο έργο του νεαρού ηθοποιού. Η σύλληψη της ιδέας είναι δική του και αυτό που με έκανε να αναφωνήσω ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ, είναι το ότι πρόσφατα αποφοίτησε από τη σχολή του. Πρόκειται, κατά τη γνώμη μου, για ένα ασύλληπτο ταλέντο, που έχει να δώσει πολλά στη θεατρική σκηνή και όχι μόνο.

Κατερίνα Κονίτσα Σωπύλη
 
mideia2258

Σύλληψη - Ερμηνεία: Σταύρος Μόσχης
Σκηνοθεσία: Αναστασία Μπάρκα
Δραματουργία: Αναστασία Μπάρκα - Σταύρος Μόσχης
Μουσική - Ηχητικό περιβάλλον: Γιώργος Μαγαλιός
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Ζενεβιέβ Αθανασοπούλου - Θεοδώρα Σαρρή
Φωτισμοί: Αναστασία Μπάρκα
Φωτογραφίες: Χρύσα Γούτου
Trailer: Ανθούλα Αηδώνη
Σχεδιασμός αφίσας: Άγγελος Ελεύθερας
Σχεδιασμός προγράμματος - Σκίτσα: Ζενεβιέβ Αθανασοπούλου
Παραγωγή: Exitus Ομάδα Θεάτρου
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά
  • Το κείμενο της παράστασης είναι βασισμένο στην τραγωδία του Ευριπίδη, Μήδεια, σε μετάφραση Γ. Χειμωνά, κατόπιν ευγενικής παραχώρησής της από τον Θ. Χειμωνά.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος: Θέατρο Άβατον, Ευπατρίδων 3, Αθήνα, 118 54
 
mideia2261
Παραστάσεις: Κυριακή 22, Δευτέρα 23, Τρίτη 24 Μαΐου 2022
Ώρα έναρξης: 21.30
Διάρκεια παράστασης: 70’

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=w5bl1CpO3vQ

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12€
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/tha-gino-i-mideia-1/
Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.theatroavaton.com / 21 0341 2689

Περισσότερα:
www.facebook.com/exitustheatregroup/
www.instagram.com/exitus_theatregroup/
https://www.facebook.com/events/1062915934569461/1062915937902794/?active_tab=about
 
Joomla Social by OrdaSoft!