Θεατρικές Παραστάσεις

Βρεθήκαμε στο Θέατρο Άβατον - Είμαι βίγκαν

 
   Έχει πάει εννιάμισι και το θέατρο έχει γεμίσει. Παρόλα αυτά περιμένουμε, καθώς υπάρχει αριθμός ατόμων που έχει προπληρώσει για τα εισιτήριά του, αλλά καθυστέρησε. Καλά, ρε παιδιά μου… Εννιά δεν γράφει; Άντε, να σας δώσουμε και το ακαδημαϊκό, γιατί έτσι πρέπει και γιατί δεν είμαστε εντελώς κάφροι. Τι θέτε τώρα εσείς και αργείτε τόσο; Κανονικά θα σας «έλουζα», αλλά έχε χάρη που θέλω να παρακολουθήσω τα παιδιά. Έχει stand up απόψε και ο κόσμος έχει έλθει να γελάσει και να ξεχαστεί ή και το ανάποδο. Πώς είπατε; Το ίδιο κάνει; Ναι… Και λοιπόν; Δικό σας είναι το άρθρο για δικό μου; Άντε μπράβο!

   Πρώτος βγαίνει στη σκηνή ο κύριος Θοδωρής Αδαμάκος. Χαμογελά, μας απευθύνεται, ρωτά τι κάνουμε… Δεν απαντά κανείς. «Μπορείτε να μου απαντήσετε, κανονικός άνθρωπος είμαι»! Το πρώτο βαρβάτο γέλιο της βραδιάς και η εγγύηση ότι όλα θα πάνε καλά. Στην πρώτη σειρά, άρτι αφιχθείς από την τέταρτη – τι, δεν νομίζεις ότι σε είδα που κατέβηκες; Και είσαι τυχερός που τα κορίτσια που είχαν θέση στην πρώτη σειρά ήταν ευγενή και δεν πήρες τον λούπο – ένας κύριος κάνει φασαρία «παραπάνω από το κανονικό». Ο Κάπτεν Τζον λοιπόν – ας τον ονομάσουμε έτσι, αφού έτσι ήταν το όνομά του – θεώρησε καλό να μιλήσει παράλληλα με τον κωμικό και να κάνει ΚΑΙ δικό του show. Κάπου εδώ… να αλλάξω παράγραφο; Οτσέι…
 
vigan2214

   Κάπου εδώ λοιπόν να σας πω ό,τι έχω πει εδώ και πολλές φορές που έχω γράψει για stand up. Γελάμε, χειροκροτούμε, άντε να απαντήσουμε σε κάτι που μας ρωτούν, αλλά μέχρι εκεί. ΔΕΝ πάμε να την πούμε και να εξυπνακίσουμε στα παιδιά με το μικρόφωνο γιατί ΕΝΔΕΚΑ στις δέκα φορές θα φάμε χώμα. Και ΟΛΟ το θέατρο θα γελάει με μας. Ο κύριος Αδαμάκος φρόντισε να βάλει στη θέση του τον εν λόγω κύριο από νωρίς και ασχολήθηκε κατά τι μαζί του στη συνέχεια. Γέλασα πολύ, ιδίως με την ιστορία με τη μπύρα στην Κρήτη, καθώς και την τσόντα στο σχολείο, όπως και με την «Κωλώνεις» ιστορία του. Τις άλλες προσπαθώ να τις θυμηθώ, αλλά αυτό παθαίνω πάντα. Γελάω τόσο πολύ και περνάω τόσο καλά, που εννοείται πως λησμονώ ένα μεγάλο μέρος των ιστοριών. Αφού μετά τη μία θανατηφόρα ατάκα ακολουθεί δεύτερη στο καπάκι και αφού όλο έτσι πάει, τι να προλάβεις να πρωτοθυμηθείς…

   Η κυρία Μελίνα Κόλλια είναι καλεσμένη του Μιχάλη Σεβαστέρη και εμφανίζεται στη μέση του σετ του. Ξεκινά να μας μιλά για εκείνο το κοριτσάκι, τη Φωτεινούλα. Είναι εκείνη η κουτσούνα που έκανε ένα «φου» και έσβησε την Ολυμπιακή Φλόγα το 2004, στην Αθήνα μας. Η κυρία Κόλλια πήρε αυτό το θέμα, το έκανε ιστορία και δολοφονικές ατάκες και έβγαλε πολύ γέλιο. Και ναι, εννοείται πως θα το ψάξω να δω πώς είναι σήμερα η Φωτεινούλα (το έψαξα… ΓΤΠΜΜέσα). Το χαμόγελο της stand up κωμικού ήταν όλα τα λεφτά και ο τρόπος της πολύ οικείος, πολύ ζεστός, γεμάτος με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ιδιώματος, που το κάνουν τόσο δημοφιλές.
 
vigan2215

   Ο κύριος Σεβαστέρης εμφανίστηκε και… είπε «Γεια σας»! Πολύ ήπια, πολύ μειλίχια, με ένα ύφος απίστευτα γλυκύ και χαριτωμένα να μοιάζει με αμήχανο. Ο δαιμόνιος κωμικός εστίασε σε πολλά θέματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους, ένα από αυτά – και μάλιστα για αρκετή ώρα – το ζήτημα με τους βίγκαν. Έβγαλε απίστευτο γέλιο, εντελώς αβίαστο, μας έκανε να μην προλαβαίνουμε να γελάμε με το ένα αστείο και εξαπέλυε το άλλο και γέλασε κι εκείνος όταν παρατηρούσε πως ο κάπτεν της καρδιάς μας πήγαινε πάλι να κάνει τα δικά του. Στην ατάκα του με το «περιοδικά» (έτσι συντάσσεται), έχασα τη μπάλα από τα γέλια. Για να μην πω για το κλείσιμο της παράστασής του, που ήταν απλά υποδειγματικό. Μήπως πάτε γυμναστήριο; Ναι, ε; Θα με θυμηθείτε.

   ΚΑΛΟ, πολύ καλό stand up, με τρία νέα παιδιά που θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας, που τιμούν την έξυπνη ατάκα και το γέλιο που δεν βασίζεται σε χοντροκοπιές. Κάπτα-Γιάννη, να μην χαθούμε, ναι; Πολλά μπράβο στα παιδιά και με το καλό να τα ξαναδούμε σύντομα.

Κώστας Κούλης
 
Είμαι Βίγκαν
Μιχάλης Σεβαστέρης
Πρεμιέρα: 11 Μαρτίου
Πού: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός.
Πότε: Από τις 11 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή έως τις 20 Μαΐου (πλην της Παρασκευής 15/4)
Εισιτήριο: 10 € (τα 30 πρώτα εισιτήρια κάθε παράστασης με μειωμένη τιμή 8 €)
Προπώληση: viva.gr ή ΕΔΩ!
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will
 
Joomla Social by OrdaSoft!