= Βρεθήκαμε στο Θέατρο Άνεσις - Μια ιστορία αγάπης
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Θέατρο Άνεσις - Μια ιστορία αγάπης

 
   Ένας έρωτας τόσο διαφορετικός αλλά ίδιος συνάμα με τόσους άλλους. Η Κάτια και η Ζυστίν, ερωτεύονται, κάνουν όνειρα για τη ζωή και το μέλλον. Η Ζυστίν πιστεύει ότι ένα παιδί θα είναι η ολοκλήρωση αυτής της τόσο μεγάλης αγάπης. Η Κάτια, δεν βλέπει την κατάσταση το ίδιο, παλεύει με φαντάσματα του παρελθόντος, αλλά η Ζυστίν καταφέρνει να την μεταπείσει. Η Κάτια μένει έγκυος και μαζί με τη δύσκολη περίοδο της εγκυμοσύνης βγαίνουν στη επιφάνεια όλες οι ανασφάλειες και οι φόβοι της. Πνίγει ψυχολογικά την Ζυστίν και εκείνη φεύγει, οι δρόμοι τους χωρίζουν λίγο πριν τη γέννηση της κόρης τους.

   Η ζωή συνεχίζεται, το παιδί μεγαλώνει και δώδεκα χρόνια μετά η μοίρα τους παίζει το τελευταίο της παιχνίδι. Παίζει το τελευταίο ΤΟΥΣ παιχνίδι. Στην εξέλιξη της προδιαγραφόμενης τραγωδίας, ο θείος του παιδιού, στην προσπάθειά του "να κάνει το σωστό", ψάχνει και βρίσκει τη Ζυστίν, που τώρα έχει τη δική της οικογένεια. Οι δυο γυναίκες θα ξαναβρεθούν, θα μιλήσουν για τα λάθη του παρελθόντος, για την δυνατή αγάπη που τις ένωνε. Λίγο πριν η μοίρα...
 
istoria2216

   Μια ιστορία που παρόλη τη θλιμένη ροή της, μιλά για τη δύναμη της αγάπης, για τα όνειρα που παρέμειναν όνειρα, για τις αναμνήσεις στιγμών και ανθρώπων που πέρασαν από τη ζωή μας, έστω και για ένα φεγγάρι. Η παράσταση που παρακολουθεί ο θεατής δεν είναι μελό, είναι η ίδια η ζωή, που κρύβει περίεργες στροφές και μυστικά από όλους μας. Θίγει θέματα κοινωνικά, ανοίγει τα παράθυρα στο καθαρό συναίσθημα, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να αφουγκραστείς καρδιές και όχι φύλα. Δεν έχει καμία σημασία αν βιώνεις την ιστορία δύο κοριτσιών, σημασία έχει να κατανοήσεις τις ανυπέρβλητες μεταβλητές του έργου. Εκεί βρίσκεται όλο το νόημα του έρωτα, της αγάπης, της ύπαρξης.

   Θαύμασα τη μεγαλοσύνη της Βίκυς Βολιώτη που υποδυόταν την Κάτια. Μας έμπασε για τα καλά σε όλη τη δυναμική του έργου, όπως θαύμασα και την Ευδοκία Ρουμελιώτη για την υπέροχη ερμηνεία της ως Ζυστίν. Ο άνθρωπος που έσπαγε τις εντάσεις και έδωσε τη δυνατότητα στην παράσταση και στο έργο να αναβλύσουν τα πραγματικά του μηνύματα δεν ήταν άλλος από τον σκηνοθέτη αλλά και αδερφό της Κάτιας, Σίμο Κακάλα, που με τις ατάκες του επί σκηνής αρκετές φορές χαλάρωνε τη μαυρίλα που εμφανιζόταν. Δεν ήταν όμως μόνο κωμικός ο ρόλος του. Υποδυόταν τον άνθρωπο που έζησε μετά από το ατύχημα, χάνοντας την οικογένειά του. Τον άνθρωπο που ένοιωθε τον θάνατο και την απώλεια στο πετσί του. Που προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει ζωντανή την εικόνα της αγαπημένης του συζύγου. Μια ακόμα δυνατή ιστορία αγάπης που γεννά τα δικά της ερωτήματα, που δημιουργεί ισχυρά συναισθήματα στον θεατή.
 
istoria2215

   Η παράσταση θα σας καθηλώσει, θα σας δώσει αρκετά ερεθίσματα να σκεφτείτε, να βιώσετε και ίσως να ταυτιστείτε. Τέτοιου είδους παραστάσεις είναι ικανές να βοηθήσουν μια κοινωνία να πετάξει τις παρωπίδες της και να δει τον κόσμο κατάματα. Να σταματήσει με τις μικροαστικές της αντιλήψεις, γιατί στο κάτω κάτω, η μοίρα δεν κοιτά τίποτα και υφαίνει κατά πως θέλει εκείνη. Εμείς είμαστε εδώ ως ένοικοι ενός πλανήτη και το μόνο που μπορούμε να είμαστε πραγματικά είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Μια ιστορία αγάπης (Une histoire d’ amour)
του Alexis Michalik

Θέατρο Άνεσις
Επιστρέφει από 17 Μαρτίου!
Για 15 μόνο παραστάσεις

Διανομή:
Βίκυ Βολιώτη
Ευδοκία Ρουμελιώτη
Σίμος Κακάλας
Τζίνη Παπαδοπούλου
Στεφανία Ζώρα
 
istoria2214
Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενο: Alexis Michalik
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Ενδυματολόγος: Κλαίρ Μπρέισγουελ
Σκηνογράφος: Έλλη Εμπεδοκλη
Φωτισμοί-Φωτογραφίες: Karol Jarek

Ημέρες και ώρες παραστάσεων – Τιμές εισιτηρίων:
Πέμπτη - 20:15
15,00 € όλα τα εισιτήρια
Σάββατο & Κυριακή - 21:15
Γενική είσοδος 18,00€
Άνεργοι / φοιτητές/ ΑΜΕΑ 15,00€ - εξώστης

Πληροφορίες
Θέατρο Άνεσις, τηλ. 2107718943
Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα, 11526
Πρόσβαση στο θέατρο Άνεσις
Μετρό: Στάση Αμπελόκηποι
Λεωφορείο: 550, Α7, Β5, Ε14
Αμάξι: Parking (Κομοτηνής 2, Μενεμένη 11526) Χάρτης: parking_googlemaps 4’ περπάτημα από το θέατρο
Χρέωση 5€ με την επίδειξη του εισιτηρίου της παράστασης

Προπώληση:
https://www.viva.gr/tickets/theater/mia-istoria-agapis/

Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής: Ειρήνη Καρπούζη
Παραγωγή: ΜΥΘΩΔΙΑ
Προβολής - Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία

Το Θέατρο «Άνεσις» αποτελεί χώρο αμιγούς λειτουργίας, όπου επιτρέπεται η προσέλευση μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους θεατές, καθώς και σε όσους έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου.
Οι ανήλικοι κάτω των 12 ετών θα προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test.
Κατά την είσοδο των θεατών, θα ζητούνται τα απαραίτητα πιστοποιητικά, όπως αυτό ορίζεται βάσει πρωτοκόλλου. – Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του θεάτρου.
 
Joomla Social by OrdaSoft!