Θεατρικές Παραστάσεις

Βρεθήκαμε στο Θέατρο Αλίκη – 8 Γυναίκες

 
   Η διασκευή του έργου του Ρομπέρ Τομά «8 γυναίκες κατηγορούνται» παρουσιάζεται στο θέατρο Αλίκη. Είναι μια μαύρη κωμωδία για γερά νεύρα. Σε ένα απομακρυσμένο εξοχικό σπίτι, η οικογένεια προετοιμάζεται για τις γιορτές. Περιμένουν και τη μεγάλη κόρη της οικογένειας, που λείπει για σπουδές. Ο οικοδεσπότης είναι χωμένος στο δωμάτιό του και κατά τα φαινόμενα εργάζεται. Όταν τον αναζητούν τα μέλη της οικογένειας, ανακαλύπτουν ότι είναι νεκρός με μια μαχαιριά στην πλάτη.

   Αποτρόπαιο το έγκλημα και οι επτά γυναίκες του σπιτιού δεν ξέρουν τι να σκεφτούν. Ποιος μπορεί να μπήκε στο σπίτι χωρίς να τον αντιληφθούν; Στο σπίτι εμφανίζεται μετά από λίγο και η αδερφή του θύματος. Σιγά σιγά αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι και τότε είναι που τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Όλες είναι ένοχες, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους. Ποια όμως δολοφόνησε τον Μαρσέλ; Ποια είχε τα κότσια να κάνει κάτι τέτοιο; Η σύζυγος, η κουνιάδα, η πεθερά, η καμαριέρα, η μαγείρισσα, η αδερφή ή κάποια από τις κόρες του θύματος;
 
8gynaikes2115

   Εξαιτίας της κακοκαιρίας αλλά και του επιτυχημένου σαμποτάζ από τον δράστη του εγκλήματος, οι οκτώ γυναίκες μένουν καθηλωμένες, μη μπορώντας να φωνάξουν την αστυνομία και προκειμένου να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, στρέφονται η μια στην άλλη. Από εκεί ξεκινούν τα ευτράπελα και οι αποκαλύψεις που σοκάρουν. Η κάθε μια λέει τη δική της ιστορία, προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είναι ένοχη.

   Η παράσταση βγάζει γέλιο, παρόλο που η υπόθεση κατά τα άλλα είναι πέραν του δέοντος σοβαρή. Μιλάμε για ένα φόνο και ψάχνουμε τον θύτη ανάμεσα σε οκτώ γυναίκες, που όλες σχεδόν έχουν τη δυνατότητα να διαπράξουν το έγκλημα, που όλες έχουν βρει την αφορμή. Οι ρόλοι είναι ατακαδόρικοι, με τη διάθεση για ακραία διαστρέβλωση χαρακτήρων, οι οκτώ ηθοποιοί επί σκηνής υποδύονται και μπαίνουν εύστοχα στον ψυχισμό των ηρωίδων τους. Ξεχώρισα λίγο παραπάνω τη Μαρίνα Ψάλτη, στον ρόλο της κουνιάδας του θύματος. Μας ξετρέλανε με τις ατάκες αλλά και τον τρόπο που χειριζόταν τον ρόλο της. Έφερε το περισσότερο γέλιο στο κοινό. Ατακαδόρικη και ζόρικη συνάμα και η πεθερά του Μαρσέλ – Κάτια Γκουλιώνη. Αυτές οι δύο μαζί προκαλούσαν εκρήξεις γέλιου τις περισσότερες φορές.
 
8gynaikes2114

   Εντυπωσιάστηκα και με το σκηνικό που θύμιζε ένα τεράστιο σιδερένιο κλουβί, όπου οι πρωταγωνίστριες είχαν εγκλωβιστεί. Ενώ στο τέλος το ίδιο σιδερένιο κλουβί έμοιαζε με κελί φυλακής. Ευρηματικός ο σχεδιασμός όλων των σκηνικών, ο οποίος έδινε βήμα και υπόσταση στα πεπραγμένα. Το φινάλε είναι ανατρεπτικό, σφραγίζοντας μια όμορφη μαύρη κωμωδία χωρίς το αναμενόμενο happy end.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Ταυτότητα παράστασης
Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
Ιωάννα Ασημακοπούλου
Κάτια Γκουλιώνη
Ναταλία Δραγούμη
Γεωργία Καλλέργη
Νικολέττα Κοτσαηλίδου
Άννα Κωνσταντίνου
Ευφροσύνη Σακελλαρίου
Μαρίνα Ψάλτη

Συντελέστες
Μετάφραση : Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία : Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά : Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια : Ντένη Βαχλιώτη
Μουσική : Παναγιώτης Αυγερινός
Σχεδιασμός Φωτισμών : Μελίνα Μάσχα
Βοηθός Σκηνοθέτη : Σπύρος Δούρος
Βοηθός Σκηνογράφου: Μαρίζα Λιοντάκη
Βοηθός Ενδυματολόγου : Χριστίνα Τσουτσουλίγα

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη, Κυριακή: 20:00
Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00 & 21:00
Τιμή εισιτηρίου: Α΄ Ζώνη 20 Ευρώ, Β’ Ζώνη 18 Ευρώ, VIP 25 Ευρώ,
Σάββατο απογευματινή γενική είσοδος : 18 Ευρώ.

Σάββατο βραδινή: Α΄ Ζώνη 22 και Β΄ Ζώνη 20 Ευρώ.

Παραγωγή : Αθηναϊκά Θέατρα
Για ομαδικές κρατήσεις κ. Κώστας Μπάλτας : 211- 1026277, 6972-217952
Πληροφορίες στο τηλεφωνικό κέντρο των Αθηναϊκών Θεάτρων 211.1000.365 και στο Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 10, Aθήνα : 2103210021
Διάρκεια παράστασης: 90’ (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια : Viva.gr
 
Joomla Social by OrdaSoft!