= Βρεθήκαμε στο θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου - Θέλω να σου κρατάω το χέρι
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου - Θέλω να σου κρατάω το χέρι

 
   Όμορφη νύχτα, μαγική… Ο κόσμος στους δρόμους, ψάχνοντας κάτι για να τον διασκεδάσει, να τον κάνει να ξεχάσει. Η καραντίνα και η πανδημία είναι σοβαρά προβλήματα, αλλά όχι τα μόνα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος, κατ’ επέκτασιν ένα ζευγάρι. Ρουτίνα, προσωπικά λάθη και αστοχίες, αλλαγές σε στόχους ή αναζήτηση για νέες προκλήσεις, κούραση από τα χρόνια και τις καταστάσεις, παιδιά - είναι κι εκείνα εξίσου μεγάλα – και σημαντικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει. Κι αν δεν το καταφέρει, τότε τι;
 
thelo2114

   Η εισαγωγή κρίνεται απαραίτητη από τον γράφοντα, ώστε να μπείτε όλες και όλοι σας πιο εύκολα στο κλίμα της καταπληκτικής, ζεστής, γεμάτης συναίσθημα παράστασης, που πραγματοποιείται στο θέατρο Άλφα Ληναίος – Φωτίου, «Θέλω να σου κρατάω το χέρι - I want to hold your hand», του Τάσου Ιορδανίδη, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τη Θάλεια Ματίκα. Οι οιωνοί ήταν πολύ καλοί, ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του τους συντελεστές, σε μια φθινοπωρινή νύχτα κατάλληλη για εξορμήσεις. Τι χρειάζεται λοιπόν για να περάσεις καλά σε μια παράσταση; Καλή οπτική και ακουστική, σωστή σκηνοθεσία, μουσική και φωτισμό και τίμιες ερμηνείες. Το έργο πολλές φορές δεν έχει και μεγάλη σημασία, αν υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα. Εδώ βέβαια δεν είχαμε τέτοια περίπτωση, μια και το έργο ήταν δυνατό, καθημερινό, ένιωθες ότι άνετα θα μπορούσες να είσαι ένας από τους δύο πρωταγωνιστές (εγώ ήμουν σίγουρος γι’ αυτό), γεμάτο αλήθειες που άλλες πονάνε και άλλες λυτρώνουν.
 
   Η ιστορία έχει ως εξής. Δυο παντρεμένοι, όντας και οι δύο γονείς, συναντιούνται σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής, έχοντας ως μόνο σκοπό τη σαρκική απόλαυση και όρο να συμβαίνει μόνο αυτό! Ούτε κουβέντες για τις οικογένειες και την προσωπική τους ζωή, ούτε αναλύσεις, ούτε ερωτήσεις. Μόνο σεξ. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους αυτό καταστρατηγείται, τα στόματα ανοίγουν, νέες εμπειρίες μπαίνουν στο κόλπο, αλλά και μπόλικα ζητήματα στο τραπέζι, αφού τέτοιες συμφωνίες δύσκολα τηρούνται για πολύ. Το τέλος φέρνει μια μεγάλη ανατροπή, η οποία και καθήλωσε το κοινό, δίνοντας ταυτόχρονα ένα ωραίο και ελπιδοφόρο κλείσιμο.
 
thelo21

   Η Θάλεια Ματίκα και ο Τάσος Ιορδανίδης μπήκαν στο πετσί του ρόλου (δικό τους έργο, ΟΚ, αλλά να ρωτήσω αν είστε σίγουροι ότι γίνεται πάντα), αν και ξαναλέω, μάλλον και όλοι οι θεατές, οι ειλικρινείς τουλάχιστον, μας χάρισαν μιάμιση ώρα πολύ καλού θεάτρου, γεμάτου συναίσθημα και εμπειρίες, μας ξύπνησαν μνήμες από το παρελθόν αλλά ίσως και το παρόν μας και τελειώνοντας, μας έστειλαν το πιο ερωτικό μήνυμα που θα μπορούσαν.

«Λοιπόν, θα σου πω κάτι, νομίζω πως θα καταλάβεις, όταν λέω αυτό το κάτι, θέλω να σου κρατάω το χέρι.
Σε παρακαλώ, πες μου πως θα με αφήσεις να είμαι ο άνδρας σου, επίσης σε παρακαλώ, πες μου πως θα με αφήνεις να σου κρατάω το χέρι»…

   Δεν νομίζω πως χρειάζεται να γράψω περισσότερα. Ήδη έγραψα πάρα πολλά. Σε τέτοιες παραστάσεις, το μόνο που θα έπρεπε να γράφω είναι «Ακόμα κάθεστε; Τι περιμένετε»; Ανεπιφύλακτα προτείνεται σαν μια από τις καλύτερες προτάσεις της σεζόν.

Νάσος Κονίτσας

«Θέλω να σου κρατάω το χέρι» του Τάσου Ιορδανίδη

Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Θάλεια Ματίκα

Σκηνικά-κοστούμια: Ηλένια Δουλαδήρη

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης

Επικοινωνία θεάτρου: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Παίζουν: Τάσος Ιορδανίδης - Θάλεια Ματίκα
 
thelo2115

Διάρκεια παράστασης: 90’

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή: 21.00

Σάββατο: 21.00

Κυριακή: 19.00

Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (φοιτητικό, εκπαιδευτικών, άνω των 65), 8 ευρώ (ανέργων)

Η προπώληση θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά: https://www.viva.gr/tickets/theater/alfa/thelo-na-sou-kratao-to-cheri/

και στο ταμείο του θεάτρου.

⮚ Αυστηρά, μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας, θα ισχύει η ειδική τιμή των 10 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ - ΛΗΝΑΙΟΣ-ΦΩΤΙΟΥ

28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα 104 32

Τηλέφωνο: 210-5201828

Το θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου θα λειτουργήσει:

κάθε Σάββατο και Κυριακή ως αμιγώς covid free κλειστός χώρος, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικό σε ισχύ (180 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο).

Κάθε Παρασκευή θα είναι μεικτός χώρος, δηλαδή για όσους έχουν κάνει rapid test με διάρκεια 48 ωρών, εμβολιασμένους και νοσήσαντες.
 
Αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο είναι απαραίτητα προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.
 
Joomla Social by OrdaSoft!