= Βρεθήκαμε στο Θέατρο 104 - Destiny
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Θέατρο 104 - Destiny

 
   Το θυμάστε το “Crazy”, το βίντεο των Aerosmith, στο οποίο έπαιζαν οι «κακάσχημες και ατάλαντες» Alicia Silverstone και Liv Tayler; Πέρα από τις βιονικές κατασκευές, αυτό στο οποίο εστίαζε ο μέσος θεατής – καλά, ό,τι θέλω γράφω – ήταν το βασικό νόημα του τραγουδιού και ίσως ένα από τα βασικά της ζωής. Η φιλία. Και συγκεκριμένα η φιλία μεταξύ γυναικών. Τι λέει; Πως δύο γυναίκες δεν μπορεί να είναι φίλες; Και γιατί παρακαλώ; Α… Γιατί έτσι… Ε, καλά, με τόσο εμπεριστατωμένες απόψεις δεν μπορώ να τα βάλω. Πάω στα της παράστασης λοιπόν. Σε αυτό το έργο ο θεατής θα δει το αυτό πράγμα. Τη φιλία μεταξύ δυο κοριτσιών, που έχει το καθένα τα προβλήματά του, τα θέματά του, τα κολλήματά του, αλλά από την άλλη… Μήπως να πάρει το καράβι για το νησί – οποιοδήποτε νησί – με την κολλητή του και να τα γράψει όλα έναν παρά;
 
destiny2215 
   Η Κωνσταντίνα και η Τόνια είναι φίλες. Νηπιαγωγός η πρώτη, υπάλληλος σε τράπεζα η έτερη. Αρραβωνιασμένη η μία, σε σχέση με παντρεμένο η άλλη. Δεν είναι και στα καλύτερά τους οι δυο τους, αλλά την παλεύουν. Μέχρι που αποφασίζουν να πούνε το αυγό. Μην μου ζητάτε αναλύσεις πάνω σ’ αυτά, δεν προτίθεμαι να σποϊλάρω την υπόθεση. Θα το δείτε όταν πάτε να παρακολουθήσετε την παράσταση και μπορεί να το μυρίσετε κιόλας. Μέσα από αυτή την ιστορία ξεδιπλώνονται άλλες ιστορίες. Βγαίνουν διάφοροι χαρακτήρες, εμφανίζονται κάποιοι καινούργιες «ήρωες» στις ζωές των δύο κυριών, οι οποίοι διασταυρώνονται. Με τις εν λόγω κυρίες. Γιατί ο κόσμος είναι πολύ μικρός, παιδιά μου. Τόσο μικρός, που καμιά φορά αναρωτιέσαι…

   Γεμάτη η αίθουσα στο θέατρο και ο λαός που παραβρέθηκε ήταν εκδηλωτικός και όσο πρέπει ζητωφωνατζίδικος, στο μπιζάρισμα φυσικά. Η κυρία Τόνια Μαράκη υποδύεται την… Τόνια. Είναι γλυκύτατη, είναι ένα νοστιμότατο κορίτσι, της ρίχνεις και δεύτερη και τρίτη ματιά – και τέταρτη και τέταρτη – όταν την πετύχεις στον δρόμο και όταν βάλει και το φόρεμα-υπερπαραγωγή, είναι απλά ερωτεύσιμη. Κούμπωσε στον ρόλο της, ήταν τιμιότατη, πειστικότατη και έδειξε ότι το διασκεδάζει πεντακόσια τα εκατό. Η κυρία Κωνσταντίνα Κλαψινού είναι το δροσερό πλάσμα, το μούρλια θηλυκό, η κοπελάρα με τη χρυσή καρδιά. Έδωσε στον χαρακτήρα της όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, με τα οποία ο θεατής ευχαριστιέται την παράσταση.
 
destiny2214

   Κάποιες φορές ακόμα και οι δύο ηθοποιοί έβαζαν τα γέλια και χρειάζονταν μερικά δευτερόλεπτα για να επανέλθουν, λόγω των ατακών και της χιουμοριστικής φοράς και ροής του έργου. Κοιτούσε η μία την άλλη και έσκαγε στα γέλια. Το κοινό το πήρε καλά. Του άρεσε. Αυθόρμητο ήταν και συνέβαλε στο να γίνει ακόμα πιο αγαπητή η παρουσίαση του κειμένου, του πραγματικά όμορφου κειμένου του κυρίου Άκη Δήμου. Σύγχρονο, έξυπνο, πραγματικό. Η κυρία Νίκη Σκιαδαρέση, η οποία υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη μουσική, ήταν επίσης παρούσα στη σκηνή, με την κιθάρα της και το τραγούδι της, ηγήθηκε και στα χορευτικά… Τι, έτσι θα σας αφήναμε; Αφού, το ‘παμε, το μαγαζί διαθέτει όλα τα κομφόρ. Εδώ πάντως θα πρέπει να εξάρουμε και την κυρία Όλγα Σκιαδαρέση, που καθόταν μαζί με το υπόλοιπο κοινό και τραγουδούσε παρέα τους, όποτε αυτό απαιτούταν. Εξαιρετική φωνή, πολύ φιλική στο αυτί.

   Ναι, δύο γυναίκες μπορεί να είναι φίλες. Όσο υπάρχει εκείνο το καράβι για εκείνο το νησί, μπορούν να είναι και θα είναι. Όσο για μας, τους θεατές… Μία παράσταση που μας έκανε να γελάσουμε, να συγκινηθούμε, να αναρωτηθούμε. Όχι, μην φοβάστε, τα μισά της χιλιάδας παραμένουν πεντακόσια. Άλλα είναι τα νοήματα που πρέπει να μας προβληματίζουν. Μία θέαση θα σας πείσει. Πώς είπατε; Από πού βγαίνει ο τίτλος; Μα από το Λάζαρος φυσικά. Είναι υποκοριστικό, τριγενές και δικατάληκτο, μην σας πω και μονοκοτυλήδονο.

Κώστας Κούλης

Αντί επιλόγου: Πολύ γνωστή ηθοποιός, στολίδι του θεάτρου μας και όχι μόνο, πήγε στο ταμείο και αγόρασε εισιτήριο, παρά το γεγονός ότι είχε πρόσκληση για να παρακολουθήσει την παράσταση. Δεν είχε μαζί της κάμερες, δεν είχε τα κανάλια, δεν είχε κανέναν. Ήταν εκείνη, μόνη της, παρέα με την υπέροχη χειρονομία της, να στηρίξει έμπρακτα, χωρίς πολλά πολλά. Αυτά βλέπουμε και πιστεύουμε ακόμα ότι προκοπή μπορεί να γίνει.
 
destiny2216
Σκηνοθεσία : Νίκη Σκιαδαρέση
Μουσική : Νίκη Σκιαδαρέση
Σκηνικά – Κοστούμια : Destiny
Φωτισμοί : Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Φωτογραφίες : Στάμος Σέμσης
Υπεύθυνη επικοινωνίας : Μαρκέλλα Καζαμία, React Communications
Παραγωγή : AK Productions

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης) :
Κωνσταντίνα Κλαψινού, Τόνια Μαράκη, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Τόνια Μαράκη, Τόνια Μαράκη, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Κωνσταντίνα Κλαψινού και Τόνια Μαράκη, μόνο η Κωνσταντίνα και μετά μπαίνει και η Τόνια.
Μουσικός επί σκηνής: Νίκη Σκιαδαρέση

Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41
Κάθε Κυριακή 21:00, Δευτέρα και Τρίτη 21:00
Πρεμιέρα: 3 Μαΐου 2022

Προπώληση εισιτηρίων
Viva.gr & στο ταμείο του θεάτρου

Τιμές εισιτηρίων
12 ευρώ προπώληση
14 ευρώ ταμείο θεάτρου
10 ευρώ μειωμένο
7 ευρώ ατέλεια
0 ευρώ αν δεν έρθετε
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις