Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: "Supernova"

 
supernova02   Ήταν μια από αυτές τις βραδιές που πηγαίναμε θέατρο χωρίς να γνωρίζουμε τι πραγματικά θα δούμε. Φίλοι μου με είχαν ενημερώσει ότι πρόκειται για μια πολύ δροσερή και χαρούμενη παράσταση. Ανεβήκαμε τα σκαλιά του Faust βρήκαμε τις θέσεις μας και με σχεδόν μηδαμινή καθυστέρηση η παράσταση ξεκίνησε. Τα πρώτα λεπτά ήταν μάλλον παραπλανητικά, μιας και οι αρχικές μου σκέψεις με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι πραγματικά θα έβλεπα κάτι κοινότυπο. Λάθος! Με ειλικρίνεια μπορώ να ομολογήσω ότι μπροστά στα μάτια μας ξετυλιγόταν μια πανδαισία αστεϊσμών, ζωντάνιας και εναλλαγής σπαρταριστών καταστάσεων. Το θέμα: η ζωή, ο θάνατος ή, για να ακριβολογήσω, το ανάμεσό τους. Τι γίνεται όταν πεθαίνουμε; Πως αντιλαμβανόμαστε την απώλεια της ύπαρξής μας; Γίνεται εν τέλει αντιληπτή; Υπάρχει αντίληψη πριν την γέννησή μας; Τι μπορεί ένας άνθρωπος να καταλάβει ή να περιμένει πριν την γέννηση του; Κι άλλα πολλά απλά και περίπλοκα μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου, της ύπαρξης και της ανυπαρξίας.

   Η ομάδα «ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ», με την Φωτεινή Αθερίδου, και ο Βασίλης Μαυρογεωργίου έγραψαν τις δυο σαρανταπεντάλεπτες αυτές θεατρικές δημιουργίες με τον γενικό τίτλο «SUPERNOVA». Η εκρηκτική ερμηνεία όλης της ομάδας, που απαρτίζεται από νέα παιδιά με πολύ ταλέντο φωτίζει κατά τη διάρκεια της παράστασης αλλά και για πολλή ώρα μετά την σκοτεινιά που κουβαλάμε λίγο πολύ όλοι μας. Φωτίζει και λίγο παραπέρα. Τον προαιώνιο φόβο μας απέναντι στον θάνατο και το δέος μας απέναντι στο φαινόμενο της δημιουργίας της νέας ζωής και της γέννησης. Και αυτό μέσα από το αυθεντικό φίλτρο του χιούμορ και της διάχυτης επιθυμίας και προτροπής για ελπίδα. Το φως διαδέχεται το σκοτάδι και το αντίθετο. Λίγο από μιούζικαλ, με απρόσμενα όμορφη χορογραφία,  πολύ από απόλαυση με αφοπλιστική ειλικρίνεια, η ομάδα καταφέρνει να κατακτήσει την καρδιά και το μυαλό μας. Κωμικό θρίλερ; Μαύρη κωμωδία; Σίγουρα ένα έργο, που όλοι θα περάσουν καλά και σίγουρα όχι κατά λάθος.
 
Πέλα Θεοχάρη
 
FAUST
Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι - Πλατεία Αγίας Ειρήνης / 210.32.34.095.
 

Παίζουν: Ιωάννης Καπελέρης, Ιωάννης Μπισμπικόπουλος, Κώστας Σιλβέστρος, Γιώργος Φλωράτος, Φωτεινή Αθερίδου, Φωτεινή Μπακλατζίογλου
 
supernova01Κείμενο - Σκηνοθεσία:
Φωτεινή Αθερίδου (Και μετά; Και μετά;), Βασίλης Μαυρογεωργίου (Dying Sweetly)
Μουσική σύνθεση:
Θοδωρής Οικονόμου(Και μετά; Και μετά;), Παναγιώτης Τσεβάς (Dying Sweetly)
Κοστούμια:
Βασιλική Σύρμα
Επιμέλεια φωτισμού:
Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Ηχογραφημένη φωνή:
Θανάσης Αλευράς
Χορογραφία:
Ελένη Γκασούκα
 
Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00 / Είσοδος: 12 € & 8 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι) / Διάρκεια: 80 λεπτά
 
Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr
 
Μια συμπαραγωγή της ομάδας ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ με τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο - ΛΥΚΟΦΩΣ ΑΜΚΕ

Θεατρικές Παραστάσεις