= Βρεθήκαμε στο Σύγχρονο Θέατρο - Ο κατά φαντασίαν ασθενής
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Σύγχρονο Θέατρο - Ο κατά φαντασίαν ασθενής

 
   Παπάκια, παπάκια… Είναι πολλά τα παπάκια, Άρη… Μάλλον ξέρουν την εμμονή μου με τα συμπαθή ψεύτικα πτηνά-βοηθούς στη μπανιέρα μας. Καλό το καραβάκι, δεν λέω, αλλά σαν το duckάκι δεν έχει. Ο κύρης του σπιτιού πάντως αντιμετωπίζει ένα θεματάκι εκτός μπανιαρίσματος. Έχει στουμπώσει. Τι του πρότεινε ο γιατρός; Κλυσμό, ε; Και παραπάνω από έναν την ημέρα. Καλώς… Αφού προπονείται για πτώμα, γιατί να μην έχει την καλύτερη δυνατή κακομεταχείριση; Και η κόρη του κύρη, η ζαχαροπρόσωπη με τα πομ-πομ που τα υποκαθιστούν σφουγγαρίστρες. Ναι… Τι είναι πάλι τούτο;

   Ο κατά φαντασίαν ασθενής ανεβαίνει από την ομάδα GAFF. Σε μία προσέγγιση κωμική, με μία διάθεση αυτοσαρκαστική, όσον αφορά τους χαρακτήρες του κειμένου. Τα ονόματα των πρωταγωνιστών έχουν αλλάξει σύμφωνα με το ύφος και τις επιταγές της δραματουργικής επεξεργασίας του δίδυμου Ιωσηφίδη-Καραγιάννη. Η Τουαρέτ έχει γίνει Τουαλέτ, η κόρη απαντά στο όνομα Αλλερτζίκ και οι γιατροί του μουσιού προσφωνούνται ως Πιγκάλ και Μπιντέν. Άσε που ο αγαπημένος της κόρης ονομάζεται πλέον Κορτιζόν! Και δεν τελειώνουν εκεί τα γκαγκς. Όλη η παράσταση διαπνέεται από έναν αέρα όμορφης διάθεσης, μοτίβου τύπου «Θα το κανιβαλίσω. Και θα περάσω τέλεια»!
 
molieros2216

   Πανέξυπνες εναλλαγές στις ατάκες, αντιδράσεις που πυροδοτούν το αυθόρμητο γέλιο των θεατών, ένας θίασος με εξαιρετικούς καρατερίστες και ένα έργο που δίδεται ανάλαφρα, γλυκά, πασπαλισμένο με καρυδόψιχα και ένα μυστικό συστατικό. Η ομάδα κινείται άλλοτε υπερηχητικά και άλλοτε βασανιστικά, ανάλογα πάντα με τις διαδρομές του κειμένου. Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης είναι ένας σπαρταριστός Αργκάν, γεμάτος ανασφάλειες και περίεργα ερωτηματικά, τα οποία δεν προτίθεται να λύσει, προτίθεται όμως να μετακυλήσει. Μήπως να γίνει πολιτικός; Τον έχω δει σε αρκετές παραστάσεις, όλες διαφορετικές μεταξύ τους και πάντα είναι αυτός που πρέπει και κάτι περισσότερο. Η Σοφία Καραγιάννη, η οποία έχει σκηνοθετήσει την παράσταση, υποδύεται μία συμπαθέστατη Τουαλέτ, με την οποία συμμαχεί όλο το θέατρο. Μα γιατί δεν τον κοπανάει στο κεφάλι; Άσε, που αυτός ο να-μην-τον-πω τη λούζει με όλες τις αρρώστιες, γνωστές και μη. «Μωρή ευλογιά, μωρή σκλήρυνση, μωρή σκωληκοειδίτιδα» και διάφορα τέτοια εμπριμέ, σαν τις κουρτίνες του μπάνιου ένα πράγμα, αλλά πιο πολύ στο ψαρωτικό.

   Μια και αναφερθήκαμε στο σκηνικό, θα πρέπει να τονίσουμε την αξιέπαινη προσπάθεια της κυρίας Γεωργίας Μπούρδα, η οποία όχι μόνο έφτιαξε ένα σκηνικό εντελώς σουρεάλ και παράλληλα τόσο γήινο, επιμελήθηκε και τα κοστούμια, τα οποία από μόνα τους συνάδουν στο γενικότερο κωμικό κλίμα της παράστασης. Οι ηθοποιοί παίζουν και τραγουδούν και απογειώνουν το κείμενο, το οποίο δεν προσδιορίζει ιδιαίτερα την εποχή και πολύ καλά κάνει, γιατί το αναχρονιστικό είναι μία παντιέρα που αρέσει ιδιαίτερα σε μας τους θεατές. Όλη η ομάδα στέκεται σε υψηλότατο επίπεδο. Όλη η ομάδα παίζει για την ομάδα.
 
molieros2214

   Ο Αργκάν αμφιταλαντεύεται. Το καλό – ευτυχώς – θριαμβεύει και ο ασθενής σκέφτεται να πάψει να είναι ασθενής. Παρόλα αυτά, έναν γιατρό τον θέλει για γαμπρό. Αφού είναι καρά-καβάτζα, είναι δυνατόν να προσπεράσει; Στο τελείωμα της παράστασης και μετά το μπιζάρισμα, το οποίο ήταν ιδανικά μακροσκελές και έτσι θα πρέπει να είναι γιατί οι ηθοποιοί – κάθε παράστασης – αξίζουν ένα μακρύ, ζεστό και διαρκές χειροκρότημα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, κατευθύνομαι προς την έξοδο και το βλέμμα που πέφτει πάνω στα παπάκια. Ευτυχώς που δεν είχατε κάνα μπλε με θαλασσογυαλιά και αναπνευστήρα, γιατί σας το είχα φύγει με τη μία! Γλυκύτατη παράσταση, αξίζει να τη δείτε παραπάνω από μία φορά.

Κώστας Κούλης

Σκηνοθεσία:Σοφία Καραγιάννη
Απόδοση – Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Καραγιάννη, Ιωσήφ Ιωσηφίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Μάνος Αντωνιάδης
Στίχοι τραγουδιών: Ο Θίασος
Επιμέλεια κίνησης: Κατερίνα Γεβετζή
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Πασσάς
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή:GAFF

Ερμηνεία: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Σοφία Καραγιάννη, Κωνσταντίνος Πασσάς, Αλέξανδρος Τούντας, Κορίνα Θεοδωρίδου, Κωνσταντίνος Παράσης, Γεωργία Κυριαζή
 
molieros2215
Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Πληροφορίες Παράστασης
Παραστάσεις: Παράταση παραστάσεων από Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Τετάρτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 14€
Μειωμένο: 10€
Ατέλειες: 5€

Προσφορά προπώλησης
Μπορείτε να εξασφαλίσετε το εισιτήριο σας για τις τρεις πρώτες παραστάσεις (09-23/02) στην τιμή των 8€, η προσφορά ισχύει για την αγορά εισιτηρίων μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου.

Διάρκεια παράστασης 80 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων :
Viva.gr
https://www.viva.gr/tickets/theater/o-kata-fantasian-asthenis/?fbclid=IwAR2ahlYMhk2g2wBSAg78RUPlGwsYur6jNo9YMSUTE-C3KS1axJbv6s4KcT4

Σύγχρονο Θέατρο
Διεύθυνση: Ευμολπιδών 45, Γκάζι (Δίπλα στο ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)
Τηλ. 210 3464380
 
molieros2218
Το θέατρο λειτουργεί ως χώρος covid free με πληρότητα 100% και πρόσβαση στις παραστάσεις έχουν κάτοχοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού και πιστοποιητικό νόσησης. Για την ασφαλή διεξαγωγή των παραστάσεων τηρούνται σχολαστικά όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα που διασφαλίζουν τόσο τους θεατές όσο και τους εργαζόμενους του θεάτρου. Οι ανήλικοι θεατές ηλικίας από τεσσάρων (4) έως και έντεκα (11) ετών, προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ή κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

Τα μέτρα προστασίας αναλυτικά μέσα από την ιστοσελίδα μας: www.sychronotheatro.gr.
Πληροφορίες: στο ταμείο του θεάτρου, τηλ.: 2103464380
 
Joomla Social by OrdaSoft!