= Βρεθήκαμε στο Studio Μαυρομιχάλη - Να ακούς το χιόνι να πέφτει
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Studio Μαυρομιχάλη - Να ακούς το χιόνι να πέφτει

 
   Έξι διηγήματα του Ρέιμοντ Κάρβερ πήραν σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια μας. Έξι διαφορετικές ιστορίες που συγκινούν. Ένας άνδρας ξεπουλά το παρελθόν του και ένα νέο ζευγάρι θέλει να αγοράσει αυτό το παρελθόν, ονειρευόμενο το μέλλον. Μια γυναίκα που έχει χάσει τη ρότα της στη ζωή, μετακομίζει συνεχώς, θεωρώντας ότι θα μπορέσει να βρει την ευτυχία σε… τέσσερις τοίχους. Ο γιος της ανησυχεί για κείνη, βλέπει ότι δεν μπορεί να την βοηθήσει, καθώς η ίδια δεν αποδέχεται την κατάσταση και δεν θέλει να βρει λύση στα προβλήματα που την απασχολούν. Είναι εύκολο να το βάζεις στα πόδια παρά να έρχεσαι αντιμέτωπος με τη ζωή, τις φοβίες αλλά και τα δύσκολες αποφάσεις.

   Στο μπαρ ενός αεροδρομίου ένας πατέρας προσπαθεί να δικαιολογήσει τις δικές του αποφάσεις στον γιο του. Πίνει για να μπορέσει να «καταθέσει» σε αυτόν τη δική του ιστορία, που ήταν η αιτία να διαλυθεί η οικογένειά τους. Μια παράλληλη σχέση, εκείνος στα εξήντα του και εκείνη στα τριάντα. Ένας συγγραφέας που ψάχνει στα συντρίμμια μιας παλιάς αγάπης για έμπνευση. Μια γυναίκα που ακόμα δεν τον έχει συγχωρέσει και δεν έπαψε ποτέ να τον αγαπά. Σύγκρουση, αποδοχή, ρεαλισμός. Όλα ξεκλειδώνουν μπροστά μας με τόση ορμή, σαν χείμαρρος που ξεπέρασε τα εμπόδια και θέλει να μας κατακλύσει.
 
hioni2217

   Μια γυναίκα προδομένη από τον σύζυγό της, όνειρα που κομματιάστηκαν, μέλλον που διαγράφεται με σκούρα χρώματα μπροστά της… Κι εκείνη ξεσπά, προσπαθώντας να βρει τη λύτρωση. Δυο ζευγάρια συζητούν και προσπαθούν να δώσουν ερμηνεία στην αγάπη.

   Εξαιρετικές ερμηνείες από τη Βασιλίνα Κατερίνη και τον Δημήτρη Τσιγκριμάνη. Δυο νέα παιδιά σε τόσο challenging ρόλους, αλλάζουν ψυχοσύνθεση και όψη με τόση ευελιξία. Είναι καθαρά ταγμένοι οι δύο ηθοποιοί σε αυτό που κάνουν. Η Στέλλα Κρούσκα έδωσε ένταση, συναίσθημα, ζωντάνεψε τους ρόλους που υποδυόταν. Η κάθε ηρωίδα που υποδύεται γίνεται κτήμα της. Αναδύεται μέσα εκείνη. Συμβαδίζει, αναπνέει, διαμορφώνεται και εξελίσσεται μαζί τους.

   Ο Δημήτρης Καταλειφός σκηνοθετεί σε καμβάδες συναισθημάτων και πρωταγωνιστεί, απογειώνοντας το σύνολο της παράστασης. Είναι η ήσυχη δύναμη, είναι ο άνθρωπος που συντελεί για να μπουν όλα τα κομμάτια στη θέση τους. Είναι μια από τις καλύτερές του στιγμές. Έχει εισχωρήσει στο μυαλό του συγγραφέα και έχει αναδείξει όλο το μεγαλείο των ιστοριών του.
 
hioni2214

   Οι χαρακτήρες των διηγημάτων είναι καθημερινοί άνθρωποι, οι ιστορίες τους οικείες και ίσως και φιλικές. Ο συγγραφέας ανοίγει πολλά μέτωπα με τις ιστορίες του και οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν αυτούς τους ήρωες ποτίζουν αυτές τις ψυχοσυνθέσεις με τις δικές τους. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της Μικαέλας Λιακατά είναι πλήρως λειτουργικά. Βοηθούν στην εξέλιξη των ιστοριών. Είναι εναρμονισμένα με τις ανάγκες της παράστασης και δίνουν τις δικές τους πινελιές για την κατανόηση των ηρώων.

   Είναι μια από τις πιο έντονες παραστάσεις της θεατρικής σεζόν και νοιώθουμε τρομερά περήφανοι που την παρακολουθήσαμε, τη ζήσαμε, την κρατήσαμε σαν θέμα για συζήτηση.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
hioni2218

   Μία σειρά αφηγήσεων με κοινό παρονομαστή την ανθρώπινη συμπεριφορά, την ανθρώπινη κατάντια και φυσικά το αλκοόλ. Γιατί μπορεί ο οίνος να ευφραίνει την καρδία, δεν σημαίνει αυτό όμως ότι ενδείκνυται διά πάσαν νόσον. Ο άνθρωπος είναι η ειδοποιός διαφορά. Και σε τούτα τα μονόπρακτα, είναι το καλό και το κακό. Μαζί. Όλες οι περιπτώσεις «υπό εξέταση» είναι διαφορετικές, αλλά και τόσο ίδιες. Οι συγγενείς, οι «φίλοι», οι εραστές, οι «εχθροί»… Όλοι έχουν από μία ιστορία να μοιραστούν.

   Δεν θα σταθώ στις ερμηνείες. Σε αυτές αναφέρεται η Μαίρη και σας δίνει το στίγμα, κάτι που θα τεθεί σε αντιπαραβολή με αυτά που θα δείτε με τα μάτια σας, σε αυτά που θα ακούσετε με τα αυτιά σας. Θα προτιμήσω να αναφερθώ σε δύο συμβάντα, τη βραδιά που πήγα να παρακολουθήσω την παράσταση. Το ένα είχε να κάνει με τη χωροταξία του σκηνικού και των θέσεων του θεάτρου. Η κυρία Κρούσκα βγήκε στη σκηνή πριν την έναρξη του έργου και απευθύνθηκε σε όλους μας. Υπάρχουν κάποιες θέσεις, οι οποίες είναι κοντά στις κολώνες στήριξης της αίθουσας. Κάποιοι από το κοινό ίσως να μην έχουν την τέλεια οπτική πρόσβαση προς ένα συγκεκριμένο σημείο της σκηνής. Ίσως να παραπονεθούν γι’ αυτό. Η κυρία Κρούσκα μίλησε σε όλους εμάς, τους θεατές. «Εκτιμούμε πολύ όλους εσάς, όλους όσοι ήλθαν να δουν την παράσταση. Αν κάποιοι από εσάς θεωρήσουν ότι κάτι τέτοιο δεν βοηθήθηκε από τη θέση τους, μπορούν, εννοείται, να πάρουν τα χρήματά τους πίσω». Ήθος πάνω απ’ όλα.

   Το δεύτερο συμβάν έχει να κάνει με τον επίλογο του έργου. Την κυκλική διαδρομή που ήλθε στο τέλος της, μόνο και μόνο για να διαπιστώσει πως βρίσκεται ξανά στην αρχή. Οι τριακόσιες εξήντα μοίρες που μπορεί να είναι και μηδέν. Ή να θεωρούνται μηδέν. Η εκπληκτική ιδέα, μέσα σε τόσες υπέροχες ιδέες, η οποία με έκανε να ανοίξω το στόμα μου διάπλατα από την έκπληξη, να χειροκροτήσω στο τέλος μέχρι να σπάσουν τα χέρια μου και να ανυπομονώ να τη μαρτυρήσω με όλες τις λεπτομέρειες στους ανθρώπους που έχω κι άλλα να μοιραστώ μαζί τους. Δεν θα σποϊλάρω, δεν θα προδώσω. Θα μιλήσω μόνο για την ευφυία του κύριου Δημήτρη Καταλειφού, ενός ανθρώπου που έχει κάνει το όνομά του συνώνυμο με εκείνο του ηθοποιού, της τέχνης, του πολιτισμού…

Κώστας Κούλης
 
hioni2215
Να ακούς το χιόνι να πέφτει
Ρέιμοντ Κάρβερ

Απόδοση - Διασκευή: Δημήτρης Καταλειφός – Στέλλα Κρούσκα
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καταλειφός
Σκηνικά – Κοστούμια: Μικαέλα Λιακατά
Μουσική : Δημήτρης Τσάκας
Φωτισμοί : Φώτης Μακρής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Φοίβος Σαμαρτζής
Φωτογραφίες : Δάφνη Δίγκα

Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Στέλλα Κρούσκα, Βασιλίνα Κατερίνη, Δημήτρης Τσιγκριμάνης
 
hioni2216
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: 4 Μαΐου 2022. Για 20 μόνο παραστάσεις. Μέχρι 29 Μαΐου.
Κάθε Τετάρτη, Κυριακή, 20.00 και Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, 21.00

Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό : 15 ευρώ
Φοιτητικό: 12 ευρώ
Άνεργοι, ΑΜΕΑ : 10 ευρώ
Κάθε Πέμπτη : Γενική είσοδος 12 ευρώ.

Προπώληση : https://www.viva.gr/tickets/theater/na-akous-to-xioni-na-peftei/

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΛΟΓΟΣ
Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134, Τηλ. 2106453330
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.studiomavromihali.gr
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις