Θεατρικές Παραστάσεις

Βρεθήκαμε στο Studio Μαυρομιχάλη - Μια μέρα πριν

 
Μια μέρα πριν… Μια μέρα πριν από τι; Μια μέρα πριν την άφιξή μου!

   Μια μέρα πριν γνωρίσουμε τον εαυτό μας, τις ανασφάλειές μας. Μια μέρα πριν έρθουμε αντιμέτωποι με τα σκοτάδια μας, πριν τα αποδεχτούμε και τα αγκαλιάσουμε. Πριν αντικρίσουμε το είδωλό μας στον καθρέπτη μας και αγαπήσουμε τον εαυτό μας, έτσι όπως στέκεται και μας θωρεί, γυμνός, δυνατός, μα συνάμα φοβισμένος.

   Η θεατρική ομάδα «Π» (Pi Synergy), συνθέτει μια παράσταση πολυδιάστατη, έξω από τον χρόνο που έχουμε συνηθίσει να μετράμε. Με έντονα στοιχεία από το θέατρο του παραλόγου, στη σκηνή προβάλλουν ανθρώπινα όντα, μα και στοιχειά, να ψιθυρίσουν τις πιο μύχιες σκέψεις και συναισθήματα. Μοναξιά, διαφορετικότητα, επιθυμίες, φόβοι, αλληλεγγύη και προσφορά. Όλα όσα χρόνια τώρα βασανίζουν τις ψυχές του ανθρώπου και όσα τον ανυψώνουν, παίρνουν σχήμα και μορφή μέσα από γλώσσα ποιητική και την έκφραση της δραματουργίας. Το κοινό γίνεται κοινωνός στην πορεία, στην εξέλιξη και στο φινάλε. Όλα έγκεινται σε τι έχει ανάγκη ο καθένας μας να πιστέψει, να δημιουργήσει και να αφεθεί.

   Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα βαγόνι τρένου με προορισμό την «ξεχασμένη». Μιλάνε, ανοίγονται και αλληλοεπιδρούν. Παράλληλα με τους κεντρικούς χαρακτήρες, εξελίσσονται σπονδυλωτά ιστορίες ανθρώπων-σκιών που τους πλαισιώνουν, μια ιδιαίτερη ληστεία με σκοπό την προσφορά ή μια εξομολόγηση από τη φωνή που κρύβεται πίσω από ένα μικρόφωνο. Εκείνου του ανθρώπου που ανακοινώνει προορισμούς, μα τον δικό του ακόμα τον αναζητά. Αφήνεται στον θεατή να επιλέξει τον προορισμό αυτού του υπέροχου έργου. Για κάποιους, η «ξεχασμένη» μπορεί να είναι ένα κομμάτι του εαυτού τους, το οποίο αποφεύγουν επιμελώς να επισκεφτούν, ενώ για άλλους μια όμορφη ανάμνηση που έχουν λησμονήσει ή - γιατί όχι - ένα καταφύγιο που ακόμα δεν έχουν ανακαλύψει.
 
miameraprin2114

   Όμως μην σας πλανεύει η περιγραφή μου, τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν εξελίσσεται χωρίς σκοπό. Όλα συνδυάζονται με τρόπο περίτεχνο ώστε να μας αφυπνίσουν, να μας προβληματίσουν, να τονώσουν τη φαντασία και την περιέργειά μας. Ο προορισμός, ο πιο βαθύς και ο πιο μεγάλος, είναι να έρθουμε πιο κοντά στον πυρήνα μας, χωρίς τους εγωισμούς και τις μικρότητες που ο φόβος μας υπαγορεύει καθημερινά.

   Τα σκηνικά είναι λιτά, χωρίς να αποσπούν την προσοχή από την ουσία της παράστασης. Ο φωτισμός λιγάκι σκοτεινός, σε συνδυασμό με τη μουσική και τα κουστούμια, προσδίδουν ένα αέρα μυστικισμού, σα να άνοιξαν οι πύλες σε έναν κόσμο αλλιώτικο και διαφορετικό. Σκηνοθετικά, οι ηθοποιοί ερμήνευσαν το κείμενο σαν αερικά, λες και δεν πατάγανε στη γη, σα να παρακολουθούσαμε κάποια παλιά ταινία του Ντέιβιντ Λιντς. Αντιμετώπισαν το έργο με αγάπη και σεβασμό και αυτό έφτασε στο κοινό, όπως και η δυναμική τους ως ομάδα. Δεμένοι, άρτιοι και με συνεχή ρυθμό.

   Είχαμε την τύχη και την τιμή να μιλήσουμε τη συγγραφέα, Ιώ Αρματά και όπως μας ενημέρωσε, το έργο είχε κάνει την πρεμιέρα του πέρσι για μια μοναδική παράσταση, όπου και κατέβηκε άτσαλα λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας. Ένα έργο που άξιζε την αναμονή. Αυτή τη χρονιά, που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και όλα φαντάζουν λιγάκι πιο αισιόδοξα, σας το προτείνουμε από καρδιάς. Ένα έργο στοίχημα για το συναίσθημα και τη φαντασία σας.

Τολμήστε να αφεθείτε και καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη

Studio Μαυρομιχάλη
Διάρκεια: 70'
Μέχρι : 9/12
Παραστάσεις: Τετ., Πέμ. 9 μ.μ.
Τιμή : € 12, 8, 5.

Συντελεστές:
Κείμενο: Ιώ Αρματά
Σκηνοθεσία / Δραματουργική Επεξεργασία/ Κινησιολογία: Τάσος Φραγκιάς
Μουσική Σύνθεση: Whodoes
Επιμέλεια Χορογραφίας και κίνησης: Δέσποινα Λυκομήτρου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Απόστολος Τσατσάκος
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης
Ενδυματολογία και Fashion Design Concept: Φωτεινή Βασιλειάδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Ραβάνη
Φωτογραφίες: Δημήτρης Τζώρτζης
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Σοφία Καραγιάννη
Ερμηνεία: Γιώργος Πέππας, Βίκυ Μπόλοση, Νίκος Παπαδάκης, Φωτεινή Βασιλειάδου, Αλέξανδρος Κουφαδάκης, Δέσποινα Γρέκα
 
Joomla Social by OrdaSoft!