= Βρεθήκαμε στον Πολυχώρο Αυλαία - Καφρόκρεμα
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στον Πολυχώρο Αυλαία - Καφρόκρεμα


   Στον φιλόξενο Πολυχώρο Αυλαία του Πειραιά, παρακολουθήσαμε τον τρίτο stand-up μονόλογο του κωμικού Δημήτρη Δημόπουλου με τίτλο «Καφρόκρεμα». Εύκολα συμπεραίνει κανείς από τον τίτλο ότι στην παράσταση αυτή δεν χωρούν πρέπει και καθωσπρεπισμοί. Αντ’ αυτών… «κοσμητικά», καυστικά σχόλια, έξυπνοι υπαινιγμοί και άφθονο γέλιο.

   Ο Δημήτρης Δημόπουλος, άνετος πάνω στη σκηνή, μας έμαθε να μιμούμαστε τη φωνή της Άντζελας Δημητρίου, καθώς όλοι μας μπορούμε και μας εξήγησε τον λόγο που συμβαίνει αυτό με ποίκιλα παραδείγματα. Κόντρα στο κλίμα της εποχής που επικρατεί, στην κατήφεια και στη μιζέρια, μας κλείνει το μάτι με όπλο το πηγαίο χιούμορ του και μας μυεί στην εκλεπτυσμένη έννοια της καφρίλας, ανοίγοντάς μας νέες οπτικές ως προς τι εστί ύβρις, πώς την χαρακτηρίζουμε και πώς χρησιμοποιείται.
kafrokrema2114

   Με περίσσεια σεμνότητα μοιράστηκε μαζί μας δυο-τρεις μνήμες του από το οικογενειακό του περιβάλλον και για τη σχέση του με οτιδήποτε θυμίζει φτώχεια, τη μετάβασή του από την παιδική στην εφηβική ηλικία και λίγα από τα κωμικοτραγικά μαθήματα που δίνει η ζωή. Όσοι δεν έτυχε ποτέ να αναρωτηθείτε, υπάρχει ολόκληρή επιστήμη στον τρόπο που γίνεται η φωνή ήχος και επικοινωνία. Επιπροσθέτως, υπάρχει ολόκληρη θεωρεία ως προς τον τρόπο που κατάφερε ο άνθρωπος να σταθεί στα δυο του πόδια. Θεωρεία που εμένα προσωπικά κατάφερε να με πείσει.

   Το κοινό ήταν υποψιασμένο και έτοιμο να συμμετέχει, να σχολιάσει ή να αμφισβητήσει χωρίς φόβο και πάθος. Πολλοί οι λόγοι για να παρακολουθήσετε την παράσταση και αν η δημιουργία καινούργιων κοιλιακών από το γέλιο δεν σας αρκεί, τότε τι θα λέγατε να μάθετε τον τρόπο για να πάτε αεροδρόμιο χρησιμοποιώντας το μετρό, πληρώνοντας μονάχα το ελάχιστο κόμιστρο; Και επειδή τα κίνητρα έρχονται λιγάκι πριν το κλείσιμο, δεν είναι μονάχα η οικονομική απόσβεση που θα εισπράξετε, αν τελικά πάτε στο αεροδρόμιο, αλλά θα σας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσετε βρισιές σε προτάσεις, να ακούσετε και να πείτε, να ξεσπάσετε και να ξεσπαθώσετε δηλαδή.
kafrokrema2116

   Το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος για να μιλήσεις για θέματα ταμπού και όχι μόνο. Το καυστικό χιούμορ δε, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα επικοινωνήσεις.

Καλή θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη: Ο Δημήτρης Δημόπουλος ξεκίνησε ως σταντ-απ κωμικός το 1996 στις Νύχτες Κωμωδίας. Έχει γράψει τους stand-up μονολόγους Αντί Διδακτορικού, Υπεραπαραγωγή και Καφρόκρεμα, καθώς και το λιμπρέτο για τις όπερες «Το Λυκόφως των Χρεών», «ΑirRossini» και «Yasou Aida!»,για το οποίο βραβεύτηκε με το Έπαινο «Κάρολος Κουν» 2012 Δραματουργίας Ελληνικού Έργου από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Σκηνοθέτησε τα μουσικοθεατρικά δρώμενα Kafka-Fragmente, Das Schubert Diploma και Νυχτερινά Τραγούδια, την οπερέτα Σατανερί καθώς και τις θεατρικές παραστάσεις Οι Ευνοούμενοι του Μίδα και Τσάικα!. Ως μεταφραστής έχει εργαστεί στον υποτιτλισμό, τη μεταγλώττιση και την Εθνική Λυρική Σκηνή με τις μεταφράσεις του για τα έργα Ωραία μου Κυρία, Once, Νυχτερίδα και Πιμπινόνε. Γνωρίζει γερμανικά, αγγλικά, ισπανικά και ρώσικα, είναι πτυχιούχος υποκριτικής (Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος), πτυχιούχος Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΙ Αθηνών) και απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.
kafrokrema2115

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις δράσεις του Δημήτρη Δημόπουλου μπορείτε να βρείτε στα ακόλουθα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
facebook.com/dimitdimop
instagram.com/dimitdimop
twitter.com/dimitdimop
https://www.youtube.com/c/DimitrisDimopoulos

Παραστάσεις:
Πεμ, 27/1/22 21:00 Δημόπουλος - ΚΑΦΡΟΚΡΕΜΑ - final season
Ατλαντίς classic cinemas - Αίθουσα 1 - Δάφνη, Αττική
Παρ, 25/2/22 21:00 Δημόπουλος - ΚΑΦΡΟΚΡΕΜΑ - final season
Λ. Κωνσταντάρας - Αιγάλεω, Αττική
Παρ, 18/3/22 21:00 Δημόπουλος - ΚΑΦΡΟΚΡΕΜΑ - final season
Δαναός - Αίθουσα 1 - Αμπελόκηποι, Αττική
Παρ, 15/4/22 21:01 Δημόπουλος - ΚΑΦΡΟΚΡΕΜΑ - final season
WestCity Cinemas - Αίθουσα 1 - Περιστέρι, Αττική
Εισιτήρια viva.gr από 6€.

Λίγα λόγια για τον Πολυχώρο Αυλαία: Ο “Πολυχώρος Αυλαία” (πλέον) είναι ένα φιλόξενο θέατρο στο Πασαλιμάνι, στη συμβολή των οδών Β Μεραρχίας και Κουντουριώτου 182, με μακρά ιστορία που αριθμεί περίπου 50 χρόνια, καθώς λειτούργησε για πρώτη φορά το 1965. Σήμα κατατεθέν της περιοχής του Πειραιά και άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και την κουλτούρα της περιοχής, αποτέλεσε πάντα καταφύγιο για όλους του Πειραιώτες και μη, που ήθελαν να παρακολουθήσουν μεγάλους πρωταγωνιστές, έργα κλασικά ρεπερτορίου, αλλά και πολλά σύγχρονα έργα που μιλούσαν απευθείας στην καρδιά του λαϊκού κόσμου. Περιλαμβάνει την Κεντρική Σκηνή, την παιδική και το φουαγιέ που περιλαμβάνει σκηνή 10τ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Πολυχώρου Αυλαία:
https://avlaiatheatro.gr
 
Joomla Social by OrdaSoft!