Θεατρικές Παραστάσεις

The Phantom Of The Opera - Ανταπόκριση

 
   Ένας ευφυέστατος άνθρωπος έχει την ατυχία να γεννηθεί με παραμορφωμένο πρόσωπο. Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να αντέξει αυτό το φάλτσο, αυτή την παραφωνία. Ο ίδιος δεν μπορεί να αντιμαχηθεί, έτσι συμβιβάζεται. Θα ντυθεί νύχτα και θα είναι μόνιμα «απέναντι» στη μέρα, στους άλλους, τους «κανονικούς», αυτούς που θεωρούν ότι είναι τέρας ένα τέτοιο ον, αυτούς που ίσως να μην προτάσσουν το ίδιο όταν πρόκειται για ένα πλάσμα με «κανονικό» πρόσωπο και το πλέον παραμορφωμένο μυαλό…
 
phantom2014
   «Το φάντασμα της όπερας» ήλθε στη χώρα μας, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του, η οποία ξεκίνησε το 2019. Το έργο που μέχρι σήμερα, μέσα σε τριάντα τέσσερα χρόνια ύπαρξης, έχει καταφέρει να ψυχαγωγήσει και να συγκινήσει πάνω από εκατόν σαράντα εκατομμύρια θεατές, σε τριάντα χώρες και να ξεπεράσει σε τζίρο το αστρικά εξωφρενικό ποσόν των 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πέρασε από τη Θεσσαλονίκη και ήλθε και στην Αθήνα. Τεράστια παραγωγή, τεράστιες φωνές, τεράστιο αντίκτυπο. Με μία πρόταση… Δεν χάνεται!

   Η ορχήστρα λαμβάνει θέση μπροστά από τη σκηνή. Τσέλο, βιολιά, πνευστά, τρεις πιανίστες/πληκτράδες, μαέστρος και ήχος γυαλί! Τρομερή η ορχήστρα, προϊδεάζει για μία άριστη παράσταση. Από το πρώτο δευτερόλεπτο έχουμε μαγευτεί. Τι κι αν δεν υπάρχουν κρουστοί και τα θεματικά παίζονται κονσέρβα… Η μουσική είναι τέλεια από την αρχή-αρχή της. Οι ηθοποιοί-τραγουδιστές ξεκινούν. Αψεγάδιαστοι, λυρικότατοι, απίστευτα λαρύγγια όλοι και όλες τους. Ακόμα και οι ανάσες τους είχαν ένα θεϊκό βιμπράτο. Δεν θα εστιάσω μόνο στον Ben Forster, που υποδύεται το Φάντασμα και ήταν απλά σαγηνευτικός. Δεν θα εστιάσω μόνο στη Celinde Schoenmaker, που υποδύεται την Κριστίν και ήταν εκπληκτική. Δεν γίνεται να εστιάσω μόνο στο Nadim Naaman, ο οποίος ήταν ένας έξοχος Ραούλ. ΟΛΟΙ όσοι συμμετέχουν είναι φωνάρες, είναι τεράστιου βεληνεκούς μουσικοί, θεόρατοι διαφεντευτές των φωνητικών ακροβασιών και στην πρόζα ήταν τέλεια δασκαλεμένοι.
 
phantom2015
   Είναι η μοναδική παράσταση που έχω καταφέρει και έχω δει εκτός Ελλάδας. Είχα φύγει από το θέατρο συγκλονισμένος, μη μπορώντας να συγκρατήσω το μεγαλείο των σκηνικών, των κοστουμιών, της όλης παραγωγής. Κάτι τέτοιο έζησα και τώρα. Δεν είναι δυνατό να έχει γίνει τέτοια παραγωγή! Τα σκηνικά είναι πέρα από κάθε φαντασία και η αλλαγή τους είναι τόσο υποδειγματική που νομίζεις ότι όλα γίνονται πατώντας ένα κουμπάκι. Τα κοστούμια είναι αξιοζήλευτα και οι φωτισμοί μοναδικοί. Είναι ένα πλήρως καλοστημένο υπερθέαμα, με ελληνικούς υπέρτιτλους μάλιστα, για όλους όσους θέλουν να εμπεδώσουν το λιμπρέτο. Το υπέροχο έργο, το οποίο πατάει ντελικάτα ανάμεσα στο μιούζικαλ και την όπερα, με το συμφωνικό στοιχείο διάχυτο και τα μπαρόκ μοτίβα διάσπαρτα, είναι ένας ύμνος στην τέχνη, τη μουσική ειδικότερα και την αγάπη. Είναι το φιλί που λύνει τα μάγια.

   Το ομώνυμο τραγούδι με συντροφεύει εδώ και πολλά χρόνια. Το έχω ακούσει σε ένα μακρύ κατάλογο διαφορετικών εκτελέσεων, με καλλιτέχνες που γνωρίζω, που ακούω για πρώτη φορά, που δεν ήξερα καν ότι το έχουν αποδώσει. Αυτή τη φορά το απόλαυσα ακόμα περισσότερο. Θες το από-κοντά της ιστορίας, θες ο τρόπος που ερμήνευσαν οι υπέρ-φωνάρες… Ήταν πραγματικά μία συγκλονιστική εμπειρία! Είμαι ευτυχής που το παρακολούθησα και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Όσοι είστε μυημένοι, θα περάσετε καταπληκτικά. Όσοι αγαπάτε τα θεάματα, θα έχετε να το λέτε ότι κάτι τέτοιο δεν το έχετε ξαναδεί και ίσως να μην το δείτε ποτέ ξανά. Όπως και να ‘χει όμως, αυτό που στο τέλος θα μείνει, θα είναι η μυσταγωγία που αποπνέει ένα τέτοιο «προϊόν». Είναι αυτό που θα μείνει στο πίσω μέρος του μυαλού. Η μουσική της νύχτας, ο άγγελος της μουσικής, η ευχή να ήσουν εδώ, με κάποιο τρόπο… Ξανά…

Κώστας Κούλης
 
phantom2016
 
The Phantom of the Opera
Music : Andrew Lloyd Webber
Lyrics : Charles Hart
Additional Lyrics : Richard Stilgoe
Book : Richard Stilgoe & Andrew Lloyd Webber
Based on the novel "Le Fantôme de l'Opéra" by Gaston Leroux
 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Stephen Barlow
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ewan Jones
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ / ΜΑΕΣΤΡΟΣ: Michael England
ΣΚΗΝΙΚΑ / ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Andrew Riley
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Howard Hudson
ΣΧΣΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ : Lars Carlsson
 
THE PHANTOM: Ben Forster
CHRISTINE DAAÉ: Celinde Schoenmaker και Amy Manford
RAOUL: Nadim Naaman
CARLOTTA GIUDUCELLI: Lara Martins
UBALDO PIANGI: John Ellis
MONSIEUR RICHARD FIRMIN: Sion Lloyd
MONSIEUR ANDRE GILLES: Arvid Larsen
MADAME GIRI: Valerie Cutko
MEG GIRI: Daisy Hulbert
Chris McGuigan, Glain Rhys, Bradley Delarosbel
 
phantom2017
 
Η μεγαλειώδης παραγωγή του "THE PHANTOM OF THE OPERA" είναι ήδη talk of the town
σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
 
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ CHRISTMAS THEATER
ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
 
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΥΣ
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ - Αθήνα
https://www.viva.gr/tickets/musical/olympiako-kentro-galatsiou/the-phantom-of-the-opera/
T. 2117701700-www.christmastheater.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: T. 2168004868
 
phantom2018
 
Τιμές εισιτηρίων
VVIP : 135
VIP: 115
Zone A: 85
Zone B: 70
Zone C: 55
Zone D: 39
Zone E: 25
Zone F: 15
 
Μειωμένες τιμές (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων,)
VIP. : 95
Zone A: 70
Zone B: 58
Zone C: 45
Zone D: 32
Zone E: 21
Zone F: 15
 
Παραγωγή: PEOPLE ENTERTAINMENT GROUP
Πληροφορίες : 216 800 48 68
 
Επικοινωνία - Δημόσιες Σχέσεις - Marketing : Pure Public Relations
Διεύθυνση : Άννα Γιώτη 
Υπεύθυνη Επικοινωνίας : Αγγέλα Παπαθανασίου 
Υπεύθυνη Marketing : Κάλλη Μαυρογένη 
 
Joomla Social by OrdaSoft!