Θεατρικές Παραστάσεις

Πάρις Ρούπος - Όχι μανάδες @ Μουσικό Κουτί

 
   Κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος να μετρήσει το πόσα αστεία λέει ο Πάρις Ρούπος σε ένα stand up του. Εννοείται πως δεν θα τα καταφέρει ποτέ, αφού θα ξεκινήσει σύντομα να γελάει και θα πάει το μέτρημα περίπατο. Και επειδή μιλάμε άνετα για τριψήφιο νούμερο, αντιλαμβάνεστε πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ποταμό one-liner και απίστευτη ταχύτητα σε έκφραση και εφευρετικότητα, αφού και ο αυτοσχεδιασμός είχε την τιμητική του.
 

Μία παράσταση στη σκιά του προεδρικού διατάγματος 85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022), με το οποίο τα πτυχία καλλιτεχνικών σπουδών εξισώνονται με απολυτήριο λυκείου. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε το όνομα εκείνου που σκέφτηκε και έπεισε και τους άλλους να γίνει κάτι τέτοιο. Θα επανέλθουμε.

 

ohimanades2314
 
   Πριν τον Ρούπο, το κοινό ανέλαβε να ζεστάνει ο Κωνσταντίνος Μπιτσάκος, ο οποίος για ένα δεκάλεπτο περίπου μας βομβάρδισε με αστεία, αναφέρθηκε σε διάφορες ιστορίες, όπως ατυχείς παρουσιάσεις μέσω διαδικτύου, επαφές με προϊσταμένους και υφισταμένους, ενώ πασπάλισε κάποια περιστατικά με αλκοόλ και πολύ χιούμορ. Απέσπασε το ειλικρινές χειροκρότημα και αποτέλεσε τον καλύτερο πρόλογο για την επέλαση του έτερου κωμικού.
 
   Ο Ρούπος δεν είναι μόνο εκείνος και τα αστεία του. Παίζει κιθάρα, βάζει και μουσική στο show του, ερμηνεύει παρωδίες γνωστών τραγουδιών, φυσικά σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται και όποτε θέλει, αφήνει την κιθάρα στο stand και συνεχίζει με το up. Και αυτό που μόλις διαβάσατε ήταν σκατένιο και καμένο και νιώθω πολύ υπερήφανος για τη σύλληψη και εφαρμογή του. Ο κωμικός μας σακάτεψε με αστεία που είχαν μέσα τους και αναφορές σε μανάδες, μια και κάθε stand up παίχτης που σέβεται τον εαυτό του, θα πρέπει να προσεγγίσει και την υπέροχη Ελληνίδα μάνα, που θεωρεί ότι το παιδί της είναι οκτώ χρονών ακόμα και στα πενήντα δύο του.
 
   Επίσης, πολύ βασικό. Το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν, το θυμίζω άλλη μία φορά. Ποτέ, ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ, δεν πεταγόμαστε όταν κάνει show ο κωμικός. Είκοσι στις δέκα φορές θα φάμε τη σκόνη του, θα μας τσακίσει με ένα πολύ βαρύ λόγο-φιλοδώρημα και θα αποφύγουμε να κοιτάξουμε άνθρωπο κατάματα για κάνα σαρανταοκτάωρο. Ευτυχώς ο κύριος που πετάχτηκε διέθετε πολύ χιούμορ και το έσωσε εν τη γενέσει του. Εννοείται πως δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω το τι συνέβη, θα αρκεστώ στο να δώσω κάποιες γενικές κατευθύνσεις. Αστεία με παιδόφιλους; Ναι, βρε κι εγώ βλέπω σαν μανιακός SVU, αλλά θα ξεκαρδιστώ. Γιατί πρόκειται για αστεία, όχι για πραγματικότητα, ναι;
 
ohimanades2315
 
   Πώς είπατε; Αν θυμάμαι να σας πω κάποιες από τις ατάκες; Μμμ, δύσκολα πράγματα ρωτάτε. Ο εγκέφαλος του υγιούς θεατή είναι σχεδιασμένος να δίνει εντολή για γέλιο στην κάτω σιαγόνα και μέχρι εκεί. Η μνήμη είναι άχρηστη, αφού η ταχύτητα και το πλήθος είναι τέτοια που είναι αδύνατο να συγκρατήσουμε όλα αυτά που ακούμε. Η αντίδραση είναι γνήσια και τίμια, το γέλιο έρχεται χωρίς σκέψη και όλο το υπόλοιπο βράδυ μένουμε να συζητάμε για το show, μπας και θυμηθούμε ακόμα μία γραμμή – ήτοι line, μην είστε πιτουρόμυαλοι. Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι θυμάμαι το εναρκτήριο αστείο του καλλιτέχνη, ο οποίος δήλωσε ότι γουστάρει τρελά τις Απόκριες και ότι έχει κομΦετίχ. Θεϊκό τουλάχιστον και όχι ιδιαίτερα spoiler, αφού έπονται άλλοι πέντε τόνοι τέτοια.
 
   Ωραίο στυλάκι, άνεση, περισσή ευγένεια μετά το πέρας της εμφάνισής του, όταν είπε – ούτε κι εγώ θυμάμαι πόσες φορές – ευχαριστώ σε όλους και όλες που τον τίμησαν με την παρουσία τους. Το stand up είναι τέχνη, είναι μορφή θεάτρου, είναι ψυχαγωγία. Ευχαριστούμε θερμά αυτά τα πλάσματα, που υπηρετούν τέχνη και άνθρωπο και ευχόμαστε τα καλύτερα και μόνο. Θα τα ξαναπούμε σύντομα.
 
Κώστας Κούλης
 
Από Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και κάθε Τρίτη για 8 μόνο παραστάσεις
(7/2, 14/2, 21/2, 28/2, 7/3, 14/3, 21/3, 28/3)
ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ - Κωνσταντινουπόλεως 70, Γκάζι (δίπλα στο μετρό “Κεραμεικός”)
Mε διαφορετικό opening act σε κάθε παράσταση.

Ώρα έναρξης 21:00
Διάρκεια: 80'
Γενική είσοδος 8€
Περιορισμένες θέσεις, μόνο με τηλεφωνικές κρατήσεις στα 6980 598870 & 6978 613005
 
Πάρις Ρούπος @ Social World
 
Πάρις Ρούπος
Γεννήθηκε τον τσερνομπιλικό Απρίλη του '86 στη Λάρισα και μεγάλωσε εκεί με αταξίες και ιδανικά. Ιδανικά θα μπορούσε να είναι τερατογένεση.
Έκανε για χρόνια το γραφίστα μέχρι που, σχεδιάζοντας μια αφίσα για stand-up comedy, σκέφτηκε «ας βάλω κι εμένα μέσα». Μετά έγραψε και δυο αστεία.
Eίναι ο νικητής του 4ου Φεστιβάλ Stand-Up Comedy που διοργανώθηκε στην Αρχιτεκτονική τον Δεκέμβριο του 2014.
Έχει εμφανιστεί σε παραστάσεις στο Gazi Comedy Club, στην Αθηναΐδα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στα comedy clubs Premise, Λοσάντζελε και Μic Drop, στην παράσταση Stand Up for U, στο Athens Comedy Festival, στα Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης και Κρήτης και στα διάφορα φεστιβάλ Rockwave για να δει τις αγαπημένες του μπάντες. Και φυσικά παίζει σταθερά σε διάφορα μπαρ, σκηνές και θέατρα της πόλης, μαζί με άλλους γνωστούς κωμικούς του χώρου.
Το 2018 παρουσίασε τα βραβεία ΕΒΓΕ με πρωτοφανή, για τον ίδιο, επιτυχία και αρκετός κόσμος ήρθε μετά και του είπε “εύγε”. Oκ, παραήταν προφανές.
Toν Μάρτιο του 2020 παρουσίασε την 1η του σόλο του παράσταση “Δουλίτσα Να Υπάρχει”, που σήμανε την αρχή της πανδημίας και μια σκοτεινή εποχή για την ανθρωπότητα. Η παράσταση επέστρεψε για να πάρει την εκδίκηση της από τον Covid-19, τον Οκτώβρη του 2021 στο Θέατρο Άβατον και τον Μάη του 2022 στο Θέατρο Αλκμήνη, όπου βιντεοσκοπήθηκε και ανέβηκε στο YouTube.
Αυτό τον καιρό παρουσιάζει τη δεύτερη σόλο του παράσταση με τίτλο “Όχι Μανάδες”, τίτλο που εμπνεύστηκε από σχόλια που πήρε για την πρώτη του παράσταση.
Ο Πάρις Ρούπος βαδίζει σε σκοτεινά κωμικά μονοπάτια, είναι φεταχιστής, και τρέφεται αποκλειστικά με χυλόπιτες.
Προσοχή. Δεν πωλείται στα καταστήματα.
 
Περιορισμένες θέσεις - Μόνο τηλεφωνικές κρατήσεις στα 6980598870 & 6978613005
 
Joomla Social by OrdaSoft!