Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση Θεατρικής Παράστασης: ''Ο Βουβός Σερβιτόρος''

 
   Οι ήρωες του Πίντερ είναι άνθρωποι σκοτεινοί, το παρελθόν και το αιώνιο παρόν δεν έχουν ξεκάθαρη υπόσταση μέσα τους, το μέλλον φαντάζει απόμακρο έως και αδύνατο μπροστά τους. Ανά πάσα στιγμή ανακαλούν τις μνήμες τους, είτε τις μεταφράζουν - είτε τις παραφράζουν ανάλογα με τα συναισθήματα που βιώνουν. Το μέλλον είναι η απειλή, το τέρας που περιμένει να τους καταβροχθίσει.
 
vouvosservitoros
   Οι ήρωες του Πίντερ παραμένουν συχνά σιωπηλοί. Μα είναι αυτή η σιωπή που έχει χίλιες λέξεις να προφέρει, άλλα τόσα νοήματα να σου εμφυσήσει! Τα Πιντερικά έργα είναι έργα εσωτερικής δράσης, μια μόνιμης πάλης του καλού και του κακού στο χρόνο και στην ψυχοσύνθεση των ατόμων.

   Οι ήρωές του συνήθως είναι τοποθετημένοι σε κλειστούς χώρους, περιορισμένοι δίχως το αίσθημα της ελευθερίας. Μέσα σε αυτούς τους οριοθετημένους χώρους προσπαθούν να καταλάβουν, να εξηγήσουν, να λυτρωθούν ή να λυτρώσουν.

   Στο βουβό σερβιτόρο συναντάμε τους πρωταγωνιστές μας σε ένα υπόγειο να περιμένουν εντολές από τον «εργοδότη» τους. Δύο πληρωμένοι εκτελεστές με συνεργασία χρόνων καλούνται να ξετυλίξουν το νήμα μιας παράλογης τελευταίας υπόθεσης. Η αναμονή τους προκαλεί αναστάτωση και αγωνία, το παρελθόν ξεπροβάλλει από τα λόγια τους και μας ενώνουν το πάζλ σε αυτή την Πιντερική μαύρη κωμωδία. Ο βουβός σερβιτόρος γίνεται αχόρταγος και άπληστος μέχρι να απομυζήσει και την τελευταία σταγόνα πνοής των θυμάτων του. Ο Πίντερ, βαθιά πολιτικοποιημένος, δεν θα μπορούσε να μην δέσει τα έργα του με πολιτική κριτική και σκέψη.
 
vouvosservitoros01
   Ο Αλέκος Συσσοβίτης και ο Γιώργος Χρανιώτης γίνονται ο Ben και ο Gus αντίστοιχα σε αυτή τη μοναδική ιστορία και μας μεταφέρουν στον κλειστοφοβικό και παράλογο Πιντερικό κόσμο.

   Στο δεύτερο όροφο του Faust κάθε Παρασκευή έως Κυριακή μπορεί ακόμα και ο πιο απαιτητικός να αφεθεί στις ερμηνείες των δύο ηθοποιών και στο υπέροχο κείμενο του Χάρολντ Πίντερ. Το σκηνικό ήταν όσο γκρι χρειαζόταν να είναι, τόσο λιτό και ταυτόχρονα γεμάτο. Οι φωτισμοί και οι ήχοι γέμιζαν την ατμόσφαιρα, άλλοτε σε φόρτιζαν και άλλοτε σε άδειαζαν, καθώς έχουν και αυτοί το δικό τους ξεχωριστό ρόλο  στην παράσταση. Το είδαμε στην πρεμιέρα και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα . Μια παράσταση που θα σας οδηγήσει σε μονοπάτια για να σκεφτείτε, να διαπραγματευτείτε και να συζητήσετε με την παρέα σας και με τον εαυτό σας.

   Τροφή για το μυαλό και την ψυχή σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά μπαρ στην Αθήνα, με υπέροχη μουσική και καταπληκτικά κοκτέιλ, για να αποφορτιστείτε μετά από την ένταση. Μπορεί κάποιος να ζητήσει κάτι περισσότερο για το βράδυ του;

Χάρις Μολυβιάτη
 
Faust
Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12, 10560 Αθήνα
 
Συγγραφέας:
Χάρολντ Πίντερ

Ηθοποιοί:
Αλέκος Συσσοβίτης
Γιώργος Χρανιώτης

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης
Σκηνικά-κοστούμια-φώτα: Θοδωρής Χρυσικός
Μουσική: Αντώνης Μοσχούτης
Φωτογραφίες: Βασίλης Τοπουσλίδης
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη

Παραστάσεις:
Από 08 Νοεμβρίου 2014
Παρασκευή και Σάββατο: 21:30
Κυριακή: 20:00

Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικό: 12 ευρώ
Φοιτητικό, νεανικό έως 23 ετών: 10€
Προπώληση:
www.viva.gr, τηλ. 11876,Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload Stores
Διάρκεια Παράστασης:
60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
 

Θεατρικές Παραστάσεις