= Βρεθήκαμε στο Μικρό Χορν - Αξύριστα πηγούνια
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο Μικρό Χορν - Αξύριστα πηγούνια

 
   Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι… Και κάποιοι πιο ίσοι από τους άλλους… Η ιστορία που γίνεται παράσταση και διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας, έχει να κάνει με τον άνθρωπο, τις εμμονές του, τα κολλήματά του, την καλή και την κακή πλευρά του, τον ανορθόδοξο τρόπο συμπεριφοράς προς τον πλησίον. Τρεις άνθρωποι σε μία αίθουσα νοσοκομείου. Στο τμήμα «αποδοχών». Εκεί που καταλήγουν τα πτώματα, εκεί που το νοσοκομείο καλεί τους συγγενείς να αναγνωρίσουν το κακό που τους βρήκε. Ο ένας εκ των «ηρώων» είναι ο προϊστάμενος του τμήματος. Με είκοσι πέντε χρόνια υπηρεσίας στον χώρο και μάλλον ακούνητος από τη θέση του. Τυπικός, οικογενειάρχης και μπαμπάς, ο οποίος μάλλον πάει για το δεύτερο παιδί. Ο έτερος είναι παράταιρος. Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από την πρόσληψή του, κάνει μια δουλειά που κανείς δεν τη θέλει και η ζωή του είναι μάλλον άχρωμη και άγευστη. Έχει μία σύντροφο που είναι ποθητή και που ο ίδιος πατρονάρει. Ο τρίτος της παρέας είναι ένας αρκετά νεότερος άνδρας, ο οποίος χαίρει της απεριόριστης ανυποληψίας των άλλων δύο. Δεν είναι κακός, δεν είναι ύπουλος, δεν είναι ποντικομαμή. Παρόλα αυτά, δεν τον συμπαθούν και εννοείται πως κει κείνος δεν κάνει ιδιαίτερο κέφι την παρέα τους.
 
axyristsa2114

   Είναι μια παράσταση βαριά. Βρίσκει τους πρωταγωνιστές κάπου στον χωροχρόνο και τους παρατάει λίγη ώρα μετά. Εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο. Σε ένα βράδυ υπηρεσίας, που το νοσοκομείο έχει εφημερία. Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος υποδύεται τον προϊστάμενο του τμήματος. Απόλυτα προσηλωμένος στον ρόλο, δείχνει αυτό που χαρακτηρίζει έναν συνηθισμένο άνθρωπο. Είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Ένας φίλος του έχει ανάγκη από λεφτά; Θα του δανείσει. Δεν περιμένει να τα πάρει πίσω. Του την κάνει γυριστή του φίλου του; Θα ζητήσει και τα ρέστα από πάνω. Μαζί και τα δανεικά. Άψογος, όπως πάντα, ο σπουδαίος αυτός ηθοποιός, καταφέρνει να μας κάνει να μισήσουμε τον χαρακτήρα του.

   Από την άλλη, ο Ηλίας Βαλάσης, είναι ο χαριτωμένα άξεστος, αλλά καλός κατά βάθος και αρκετά φοβισμένος βοηθός του προϊσταμένου. Αγαπά τη σύντροφό του, αλλά δεν θα διστάσει να της δώσει και κάνα χαστούκι, όταν παρατηρήσει ότι «παρεκτρέπεται». Απόλυτα πειστικός και σκοτεινά φωτεινός, ορίζει τον χαρακτήρα του ρόλου ως έναν άνθρωπο που θα αποφεύγαμε να κάναμε παρέα, θα προσπαθούσαμε όμως να βοηθήσουμε να ορθοποδήσει. Ακούγεται σουρεάλ, ίσως και να είναι… Πόσες φορές μας έχει τύχει όμως; Ο Στέλιος Δημόπουλος μας κάνει εντύπωση με το ξεδίπλωμα στο οποίο υποβάλει τον χαρακτήρα του. Δεν μας κάνει την παραμικρή εντύπωση στην αρχή, τον θεωρούμε πέτρα του σκανδάλου και τρελό παρτάκια και ξαφνικά πέφτουμε από τα σύννεφα, όταν αποδεικνύεται ότι είναι πραγματικά καλό παιδί και νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του. Έχει μία άλλη θεώρηση για τη ζωή και αυτό είναι που περνάει μέσα από τον ρόλο του.
 
axyrista2115

   Η Μαρία-Νεφέλη Δούκα, πέρα από τον εκπληκτικό χορό της στην αρχή της παράστασης, αποδίδει το μυστήριο και τον άνθρωπο-αίνιγμα με έναν τρόπο που θα συγκινήσει. Ο άνθρωπος χωρίς όνομα, ένα στόμα που δεν παράγει ήχο, η σκιά με την παντοτινή απώλεια της τρίτης διάστασης. Στέκεται και πέφτει, για να ξανασηκωθεί ξανά όταν όλοι οι θα έχουν πέσει… σχεδόν όλοι οι άλλοι. Είναι μία παράσταση που θα ηχήσει σαν χαστούκι σε απροετοίμαστο μάγουλο. Όλα όσα κρύβονται πίσω από τα χαμόγελα και τις παραινέσεις. Όλα όσα «τακτοποιούνται» κάτω από το χαλάκι. Εκείνο το χαλάκι λοιπόν έγινε σαμαράκι σε δρόμο και όποτε περνάς από πάνω του, κάτι αισθάνεσαι. Κάτι κάνουν οι ρόδες. Έτσι κι αυτή εδώ η παράσταση. Όταν την παρακολουθήσεις, τα πόδια σου βρίσκουν στα σαμαράκια. Και εκτινάσσονται. Και τότε αρχίζεις να σκέφτεσαι. Όπως πρέπει. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Κώστας Κούλης

Διανομή: Γιώργος Πυρπασόπουλος
Ηλίας Βαλάσης
Στέλιος Δημόπουλος
Μαρία Νεφέλη Δούκα

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά/Κουστούμια: Νατάσσα Παπαστεργίου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Σχεδιασμός Ήχου: Αντρέας Μιχόπουλος
 
axyrista2116
Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ
  • Το έργο έχει ξαναπαιχτεί με μεγάλη επιτυχία από το 2006 και για δύο σαιζόν στο Θέατρο «Πόρτα» σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, το Γεράσιμο Σκιαδαρέση, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και τη Λαμπρινή Αγγελίδου.
 
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη, Κυριακή: 20:00
Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00 & 21:00

Διάρκεια παράστασης: 90’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμή εισιτηρίου:
Α΄Ζώνη 18 Ευρώ
Β’ Ζώνη 15 Ευρώ
Σάββατο Α΄Ζώνη 20 Ευρώ, Β΄Ζώνη 18 Ευρώ
 
axyrista2117
Εισιτήρια : Viva.gr

Για ομαδικές κρατήσεις κος Κώστας Μπάλτας 6972217952

Πληροφορίες: 211- 1026277

Θέατρο : Μικρό Χόρν, Αμερικής 10 Aθήνα

Διεύθυνση Επικοινωνίας & Marketing :
Ελίνα Λαζαρίδου
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις