Θεατρικές Παραστάσεις

Μαριάννα Πολυχρονίδη - Commedia d'amore @ Θέατρο ΑΛΜΑ


   Μια παράσταση για τους μεγάλους έρωτες και την ανεκπλήρωτη αγάπη. Αυτή την αγάπη που προσμένεις να έρθει και μέσα στη δίνη της να σε τυλίξει. Με αφορμή μια σχέση του σήμερα, η οποία είναι καταδικασμένη να αποτύχει μέσα στον εγωισμό της και την απόσταση που η εποχή προστάζει, αρχίζει ένα οδοιπορικό στους έρωτες του χτες που έγιναν τραγούδια και κέρδισαν την αιωνιότητα. Τραγούδι, συγκίνηση, έρωτας και συναίσθημα σε μια παράσταση που σε συνεπαίρνει σε κάθε της λεπτό.
 
commedia1944

   Μια παράσταση αληθινή μαγεία. Ένα μουσικό παραμύθι που ενώνει την ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, του Τριστάνου και της Ιζόλδης, με την αφήγηση μιας γιαγιάς από την Κρήτη και του πονηρού ταχυδρόμου του χωριού. Και όπως σε κάθε παραμύθι, έτσι και εδώ, εμφανίζονται πράγματα φανταστικά που έχουν την δύναμη να σε οδηγήσουν πέρα από τα συνηθισμένα, όπως για παράδειγμα μια σκάλα που σε ανεβάζει στα αστέρια ή ένα φόρεμα μιας ουτοπικής ευτυχίας ή μια κάμερα που σε οδηγεί πίσω στη μνήμη.

   Κουτάκια του μυαλού και γράμματα ανεπίδοτα μπερδεύονται με το χωρισμό του σήμερα και καταρρίπτουν τις προσδοκίες ενός έρωτα που φθίνει. Συγκίνηση και γέλιο, αμήχανες αλήθειες και ανούσια ψέματα για να ομορφύνουν την κατάθλιψη κάθε μικρού θανάτου, δηλαδή κάθε σχέσης που τελειώνει. Όλοι έχουν περάσει από αυτό το σημείο, όπου η απόφαση του τέλους είναι αναπόφευκτη και ας μοιάζει με βουνό. Όλοι έχουν νιώσει έστω και για μια φορά μονάχα, τη ζωή τους να περνά από μπροστά τους σαν ταινία, άλλοτε ως δράμα και άλλοτε ως κωμωδία.

   Η Μαριάννα Πολυχρονίδη υπήρξε καθηλωτική στην ερμηνεία της. Όταν τραγουδούσε ένιωθες σα να μεταμορφωνόταν σε πλάσμα απόκοσμο, όταν αφηγούταν δεν σου άφηνε περιθώριο να μην δακρύσεις και εσύ μαζί της. Πόσους ρόλους χωράει στα αλήθεια ένα πρόσωπο και πόσα συναισθήματα μπορεί να αποδώσει; Η Μαριάννα Πολυχρονίδη μεταμορφώθηκε από γυναίκα του σήμερα σε γιαγιά της Κρήτης και σε γυναίκες αθάνατες όπως η Ιουλιέτα ή η Ιζόλδη, αλλά και σε ρόλους αντρικούς, χρησιμοποιώντας ως χρονοκάψουλα την υποκριτική της ικανότητα. Υπήρξαν στιγμές τόσο έντονα δοσμένες που δεν ήμουν σίγουρη αν ήταν εκείνη με δάκρυα στα μάτια που κοιτούσα ή εγώ που είχα χαθεί μέσα στον κόσμο αυτού του αέναου έρωτα που διαδραματιζόταν μπροστά μου.
 
commedia1946

   Μαζί της επί σκηνής τη συνοδεύουν στα τραγούδια οι εξαιρετικοί μουσικοί Δημήτρης Σινογιάννης και Γιάννης Τσόλκας. Το σκηνικό λιτό, με κουτιά και αντικείμενα του παρελθόντος, μια σκάλα, ένα τηλέφωνο, αντικείμενα απλά, όπου με τον κατάλληλο φωτισμό πρόσδιδαν βάθος και ουσία στο κείμενο και ταξίδευαν τον θεατή απορροφώντας τον ολοκληρωτικά. Σκηνοθετικά ήταν άρτιο από κάθε άποψη. Όλα ήταν συνδεδεμένα απόλυτα μεταξύ τους, μουσική, φωτισμός, ένδυση, σκηνικό και ερμηνεία.

   Διαφορετική από τα συνηθισμένα, πρωτότυπη ως σύνθεση, εξαίσια στην εκτέλεσή της… είναι μόνο λίγοι από τους χαρακτηρισμούς που θα μπορούσα να αποδώσω. Και αν είστε δύσπιστοι με το είδος ενός μουσικού θεατρικού, θα σας πρότεινα να πάρετε αυτό το ρίσκο γιατί είμαι σίγουρη πως θα σας δικαιώσει. Χωρίς καμία αμφιβολία σας την συνιστώ, χωρίς φόβο και πάθος και σας εύχομαι από καρδιάς καλή σας θέαση!

Χάρις Μολυβιάτη

Συντελεστές παράστασης
• Κείμενο – Σκηνοθετική επιμέλεια: Θέμης Μουμουλίδης
• Με την Μαριάννα Πολυχρονίδη
• Σκηνικός χώρος | βίντεο: Όλγα Μπρούμα
• Κοστούμια: Νάσος Ντότσικας
• Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
• Παραγωγή: 5η Εποχή Τέχνης
• Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Σινογιάννης
• Πλήκτρα: Γιάννης Τσόλκας
• Κείμενο: Θέμης Μουμουλίδης – Δημήτρης Αποστόλου

• Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Τετάρτη 3 , Σάββατο 6 Απριλίου, ώρα 21.00
Κυριακή 7 Απριλίου, ώρα 20:00
Τετάρτη 10 , Παρασκευή 12 Απριλίου, ώρα 21:00
Κυριακή 14 Απριλίου ώρα 20:00
Τετάρτη 17 , Σάββατο 20 Απριλίου, ώρα 21:00
Κυριακή 21 Απριλίου, ώρα 20:00

• Χώρος: Θέατρο ΑΛΜΑ
• Διεύθυνση: Ακομινάτου 15, Αθήνα
• Τιμές εισιτηρίων: 13€, 10€ μειωμένο
• Προπώληση: viva.gr
• Τηλ. επικοινωνίας: 210 5220100
Joomla Social by OrdaSoft!