= Βρεθήκαμε στο θέατρο - Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο θέατρο - Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις

 
Μαρία Κάλλας: Επιστολές & Αναμνήσεις
Μόνικα Μπελούτσι Ηρώδειο

   Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στον μοναδικό χώρου του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, κάτω από ολόγιομο φεγγάρι, δόθηκε η πολυαναμενόμενη παράσταση της χρονιάς «Μαρία Κάλλας: «Επιστολές & Αναμνήσεις». Με ένα εισιτήριο στο χέρι σε αναμονή ενός έτους και την καρδιά να χτυπάει γοργά, βρεθήκαμε στην πρεμιέρα και είμαστε γεμάτοι χαρά να μοιραστούμε μαζί σας τη μαγεία της τέχνης, της μουσικής και του θεάτρου.

   Το σκηνικό έχει στηθεί χωρίς πολλές παρεμβάσεις, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο άλλωστε. Η ορχήστρα στη μέση της σκηνής, ένας καναπές, λίγα τριαντάφυλλα σκορπισμένα και ένα πιάνο στην άκρη. Το πιάνο που συνόδευε τη Μαρία Κάλλας στις πρακτικές ασκήσεις της, όταν η ίδια ταξίδευε με τη θαλαμηγό «Χριστίνα» και τον Αριστοτέλη Ωνάση.
 
callas2114

   Η παράσταση βασίζεται στο βιβλίο του Τομ Βολφ «Maria by Callas» και μέσα από αδημοσίευτες επιστολές μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τον άνθρωπο πίσω από τα φώτα που τυφλώνουν. Με αφετηρία την ημερομηνία γεννήσεώς της, οδηγούμαστε βήμα – βήμα στα πρώτα μαθήματα ιταλικών, μουσικής και στα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της. Ενδιάμεσα, είτε η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη μουσική διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου, πλαισιώνει τους μονολόγους, είτε απολαμβάνουμε αποσπάσματα από όπερες ερμηνευμένες από την ίδια τη Μαρία Κάλλας.

   Μέσα από τις επιστολές μας δίδεται η ευκαιρία να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στην ψυχή της. Να μάθουμε τη λαχτάρα της για τη μουσική, για να αγαπηθεί και να αγαπήσει. Ακούμε τους πόθους της, τα όνειρα που πήραν σάρκα και οστά, αλλά και εκείνα που δεν κατάφεραν να ανθίσουν, όπως να κάνει ένα παιδί. Γάμος και διαζύγιο, έρωτας και απόρριψή. Απόγνωση και βαθιά κατανόηση. Πώς ο κόσμος σε αποθεώνει και σε ένα στραβοπάτημα ποτέ δεν συγχωρεί και γρήγορα σε σβήνει; Πόσες πληγές ανοιχτές αντέχει ένα σώμα;

   Μόνο στον εαυτό σου μπορείς να στηρίζεσαι, αφού στο τέλος μονάχα εκείνον έχεις. Είναι οι προσδοκίες μας, εκείνες που μας πληγώνουν, εκείνες που μας κάνουν τυφλούς, όχι οι άλλοι που μας απογοητεύουν και μας πληγώνουν. Μια γυναίκα θρύλος, όχι μόνο για τη φωνή της, αλλά και για τη σοφία που απέχτησε μέσα από τη στάση ζωής της. Σε αυτή την παράσταση, η ντίβα εμφανίζεται γυμνή και δε δειλιάζει. Μέσα από επιστολές σε ανθρώπους της αγαπημένους ξετυλίγεται ο πλούτος της, η ακεραιότητα, η αλήθεια της και η ευγνωμοσύνη που αισθανόταν για όλα όσα απέκτησε. Δεν της χαρίστηκε η μοίρα, την κατέκτησε. Με υπομονή, επιμονή και προσπάθεια. Μα κυρίως την κατέκτησε γιατί ήταν αληθινή, πρωτίστως στον εαυτό της, στα συναισθήματα που την κατέκλειναν, μα και σε όσους βρίσκονταν κοντά της.
 
callas2116

   Η Μόνικα Μπελούτσι με την αισθαντική φωνή της ήταν, κατά την προσωπική μου άποψη, υπέροχη. Απήγγειλε τις επιστολές με συναίσθημα, σεβασμό και αξιοπρέπεια. Κατάφερε να μας μαγνητίσει και να μας κάνει να νιώσουμε ότι βρισκόμαστε μέσα στο μυαλό και στην ψυχή της Μαρίας Κάλλας, καθώς έγραφε αυτές τις λέξεις σε χαρτί. Πλούσια εναλλαγή συναισθημάτων και κλιμακούμενη ένταση. Εξαιρετικός και ο κ. Γιώργος Πέτρου, ο οποίος μας χάρισε για το φινάλε την «Ελεγεία» του Massenet, στο ιστορικό πιάνο.

   Το μαγεμένο κοινό του κατάμεστου Ηρώδειου δεν σταμάτησε να χειροκροτεί κατά τη διάρκεια της υπόκλισης αλλά και αρκετή ώρα μετά από την αποχώρηση των συντελεστών. Μια παράσταση που λαχταρούσαμε να δούμε από το 2020 και δικαίωσε την αναμονή μας.

   Καλή μας αντάμωση και πάλι με σπουδαίες παραγωγές. Ελπίζουμε σε έναν χειμώνα με υγεία και χωρίς καλλιτεχνικές στερήσεις. Φυσικά και πάντα, το μόνο που χρειάζεται είναι να αγαπάμε!

Χάρις Μολυβιάτη
callas2115
Η παράσταση είναι στα Γαλλικά και παρουσιάζεται με ελληνικούς υπέρτιτλους.
Σκηνοθεσία: Τομ Βολφ
Ερμηνεύει: Μόνικα Μπελούτσι
Συμμετέχει η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Ακρόπολη, Αθήνα
(χάρτης)
τηλ. 2103241807

ΤΡΙΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021
ώρα έναρξης: 21.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
80 '

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κάτω Διάζωμα
Διακεκριμένη 1: 120€
Διακεκριμένη 2: 100€
Α ζωνη: 90€
Β ζωνη: 70€
Γ ζώνη: 60€

Ανω Διάζωμα
Δ ζωνη: 45€
Ε ζώνη: 30€
ΣΤ ζωνη: 25€ (μειωμένης ορατότητας)

ΑΜΕΑ: 15€ (μόνο τηλεφωνικά στο 2107234567)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
  • τηλεφωνικά: 2107234567
  • online: www.ticketservices.gr
  • εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
  • καταστήματα PUBLIC (+1€ ανά εισιτήριο)
  • Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρεώση υπηρεσίας +4%
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
LC ΛΥΚΟΦΩΣ ΙΚΕ
ΑΦΜ: 801195554
ΔΟΥ: Α' ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΒΟΥΛΗΣ 38, 10557, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 2103314088

Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις