= Βρεθήκαμε στο κινηματοθέατρο ΖΕΑ - Double Impact Stand Up Comedy
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Βρεθήκαμε στο κινηματοθέατρο ΖΕΑ - Double Impact Stand Up Comedy

 
   Το γέμισαν το μαγαζί. Περιμέναμε κάνα μισάωρο παραπάνω μέχρι να ξεκινήσουν, όλα αυτά όμως είναι στο πρόγραμμα. Θα προτιμούσα το ακαδημαϊκό, αλλά υπάρχει όλος αυτός ο κόσμος που έχει προ-αγοράσει εισιτήριο και αναγκαστικά πρέπει να τον περιμένουν. Αναμονή και το περίεργο είναι ότι δεν παίζει μουσική μέχρι το τρίτο κουδούνι. Κατά συνέπεια μπορούμε να μιλήσουμε άνετα με τον/την δίπλα μας και να έχουμε σαν ηχητικό χαλί ό,τι ακούγεται από όλους τους άλλους.

   Ο Ηλίας Φουντούλης κάνει την αρχή. Δεν τον είχα ξαναδεί επί το έργον. Με κέρδισε από το πρώτο λεπτό. Διάφορες ξεκαρδιστικές ιστορίες και θανατηφόρες ατάκες, τις οποίες εννοείται ότι έχω ξεχάσει κατά ενενήντα πέντε τα εκατό. Όταν σε πυροβολούν με αστεία, το μόνο που προλαβαίνεις να κάνεις είναι να γελάς. Το μυαλό προσπαθεί να θυμηθεί, αλλά μέσα στον καταιγισμό τι να πρωτοσώσεις; Ιστορίες για την καραντίνα, αγορές στο διαδίκτυο που δεν αποδείχτηκαν και τόσο χρήσιμες, ηθοποιοί που λατρέψαμε για τις «ερμηνευτικές» ικανότητές τους και ένα στυλάκι που καρασυμπάθησα. Θα πάω να τον ξαναδώ με πολλή άνεση και ελπίζω να εμφανιστεί ξανά σύντομα (σ.υ.υ.: το 27 Απριλίου δεν το πήραμε χαμπάρι, κύριε… Ήρεμα ρωτάω).
 
doubleimpact2215

   Ο Άγγελος Σπηλιόπουλος έχει ένα εντελώς προσωπικό στυλ στον τρόπο έκφρασης. Δεν το έχω δει σε κανέναν άλλο stand up κωμικό και είναι κάτι για το οποίο οφείλω να γράψω και να δώσω έμφαση. Η ατάκα με το αλτσχάιμερ προσφέρει κλαυθμό και οδυρμό από τα γέλια, η δε επανάληψη είναι ερωτεύσιμη. Τα λογοπαίγνια σερβίρονται κατά ντουζίνες και ο κόσμος αντιδρά γελώντας και χειροκροτώντας. Στις παρεμβάσεις «έξωθεν», ο κωμικός λειτουργεί με ένα thumps-up, για να πει στη συνέχεια «Δεν έχω ιδέα πώς αυτό που μόλις τώρα είπες βοήθησε το αστείο, αλλά ΟΚ» και να βγάλει ακόμα περισσότερο γέλιο.

   Ο Σπήλιος Φλώρος είναι ένας νεαρός stand up κωμικός, που είναι - πολύ απλά - ευτυχισμένος που κάνει αυτό το πράγμα. Και το κάνει καλά. Συμπαθής στο κοινό, άνετος κι εκείνος με το μικρόφωνο και με ένα πλατύ χαμόγελο, το οποίο δεν αποχωρίστηκε ούτε δευτερόλεπτο κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του, εκσφενδονίζει τα άπειρα λογοπαίγνια, αναφέρεται σε δικές του άβολες καταστάσεις και περιπτώσεις που γελούσε ο άνθρωπος και αυτό το γέλιο τον τρόλαρε από μόνο του. Το κοινό αντιδρά πολύ ζεστά, γελάει και δεν προλαβαίνει να ετοιμαστεί για το επόμενο αστείο, το οποίο μόλις το χτύπησε. Κάπως έτσι ορίζεται η αβίαστη διασκέδαση, ναι;

   Μετά το απαραίτητο διάλειμμα, διαπιστώνω πως πρέπει ηλικιακά να είμαι ο μεγαλύτερος στον χώρο – ευτυχώς όχι και ο δεύτερος μεγαλύτερος και αυτό – και αυτό είναι θετικότατο ως προς τη συμπεριφορά των σύγχρονων νεολαίων, αφού είναι εξαιρετικά παρήγορο να βλέπεις παιδιά να πηγαίνουν να βλέπουν τέτοιες εκδηλώσεις απ’ το να κλειδώνονται στον κόσμο των εφαρμογών των τηλεφώνων τους. Οι κωμικοί ανεβαίνουν ξανά στη σκηνή, ο ένας μετά τον άλλο, για ένα δεύτερο γύρων ιστοριών και λογοπαιγνίων και το κομπλάν πραγματοποιείται όταν μένουν και οι τρεις στη σκηνή, για μία μάχη ατακών-λογοπαιγνίων, «κανονικών» και «ακραίων». Πολύ γέλιο και η καλύτερη των διαθέσεων. Ο κόσμος έφυγε έχοντας γελάσει πολύ. Το καλύτερο φάρμακο και μάλιστα χωρίς να απαιτείται άυλη ή οποιασδήποτε άλλης μορφής συνταγογράφηση. Πολλά μπράβο στα παιδιά και πολλές ευχές για κάθε επιτυχία!

Κώστας Κούλης
 
doubleimpact2214
“Double Impact” Stand Up Comedy show με τους Ηλία Φουντούλη και τον Άγγελο Σπηλιόπουλο!

Η παράσταση stand-up comedy με τους πιο Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ κωμικούς της Ελληνικής Σκηνής, σε μια παράσταση 14 Απριλίου Κινηματοθέατρο Ζέα στο Πειραιά & 27 Απριλίου Coronet στο Παγκράτι

Οι Ηλίας Φουντούλης και Άγγελος Σπηλιόπουλος μετά από χιλιάδες χιλιόμετρα σε τουρ ενώνουν της δυνάμεις τους σε μία παράσταση! Ενώνουν τα κείμενα από τις παραστάσεις τους, μαζί με νέο υλικό και αναμένεται να σας σφυροκοπήσουν με αστεία! Μικρά αστεία, μεγάλα αστεία, αστεία που πιάνεις με την πρώτη, αστεία που τα συναρμολογείς μόνος σου, διδακτικές ιστορίες, παραβολές και αμέτρητα λογοπαίγνια. Μία παράσταση, διπλός αντίκτυπος!

Συμμετέχει ο Σπήλιος Φλώρος

Πέμπτη 14 Απριλίου στο Κιν/θέατρο Ζεα στις 21:00

Τετάρτη 27 Απριλίου στο Coronet Theater στις 21:00

Τιμή Εισιτηρίου 10€

Χρήσιμες Πληροφορίες

Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο τους στο θέατρο, κατά την τοποθέτηση τους στις θέσεις τους, καθ΄όλη την διάρκεια της παράστασης και κατά την έξοδο τους από το χώρο.

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

(A) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή

(B) πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας .

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως δεκαεπτά (17) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, στην οποία προβαίνει είτε οποιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.
 
Joomla Social by OrdaSoft!